Η ΑΕΚ «κλείδωσε» τον ελληνικό κορμό της και έχει αφήσει μόνο μια εκκρεμότητα
i

ΑΕΚ, πανηγυρικό/©intime

Η ΑΕΚ «κλείδωσε» τον ελληνικό κορμό της και έχει αφήσει μόνο μια εκκρεμότητα

Κώστας Τσίλης 10:23 - 27.06.2023

Με την επέκταση στο συμβόλαιο του Γαλανόπουλου, η ΑΕΚ έχει πλέον «δέσει» τέσσερις Έλληνες ποδοσφαιριστές της και απομένει μόνο μια εκκρεμότητα

Η ΑΕΚ φρόντισε χθες να προχωρήσει στην επέκταση του συμβολαίου του Κώστα Γαλανόπουλου, πριν αυτό μπει στον τελευταίο του χρόνο. Είναι μια κίνηση που φυσικά έχει να κάνει με την προσωπικότητα και την αξία του 26χρονου χαφ, αλλά δεν είναι μεμονωμένη. Εντάσσεται μέσα σε μια γενικότερη διαδικασία στην οποία η ΑΕΚ έχει μπει τους τελευταίους μήνες. Με μεθοδικότητα, η Ένωση από τον περασμένο Αύγουστο εως τώρα, μετρά συνολικά έξι νέα συμβόλαια για παίκτες του ρόστερ της. 

Κυρίως η ΑΕΚ έχει φροντίσει να "κλειδώσει" σχεδόν ολόκληρο τον ελληνικό κορμό της. Τον περασμένο Αύγουστο έκανε την αρχή με τον Γιώργο Αθανασιάδη, που μπαίνοντας στον τελευταίο χρόνο του προηγούμενου συμβολαίου του, ανανέωσε μέχρι και το 2025. 

Στη συνέχεια ακολούθησε τον Φλεβάρη ο Λάζαρος Ρότα. Το προηγούμενο συμβόλαιο έληγε το 2024, όμως η ΑΕΚ το επέκτεινε μέχρι και το 2026. Κάτι που είχε να κάνει και με μια επιβράβευση. Το ίδιο ισχύει και για την περίπτωση του Σίμου Μήτογλου. Παρόλο που το προηγούμενο συμβόλαιο έληγε το 2025, πήρε ως επιβράβευση τον περασμένο Μάρτη, επέκταση μέχρι το 2026.

Μαζί με τα νέα συμβόλαια στους τέσσερις Έλληνες ποδοσφαιριστές, η ΑΕΚ έκανε συμφωνίες πριν μερικούς μήνες με δυο ακόμα παίκτες από το ρόστερ. Ο Νταμιάν Σιμάνσκι, με το προηγούμενο συμβόλαιο του να λήγει το καλοκαίρι του 2024, υπέγραψε νέο μέχρι και το 2027. Ενώ ο Εχσάν Χατζισαφί, ο οποίος έμενε ελεύθερος στο τέλος του Ιούνη, ανανέωσε το συμβόλαιο του με την Ένωση για ένα συν έναν χρόνο ακόμα. 

Η ΑΕΚ με την χθεσινή (26/6) επέκταση του συμβολαίου του Γαλανόπουλου, έχει «κλειδώσει» σχεδόν ολόκληρο τον ελληνικό κορμό της. Και έχει αφήσει μόνο μια εκκρεμότητα. Είναι αυτή του Πέτρου Μάνταλου

Τι θα σκαρφιστεί άραγε ο Αλμέιδα, για να αναβαθμίσει το τούρμπο του
ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΛΗΣ

21:55 - 26.06.2023

Τι θα σκαρφιστεί άραγε ο Αλμέιδα, για να αναβαθμίσει το τούρμπο του

Είναι σίγουρο πως ο Αλμέιδα σκέφτεται πως να… αναβαθμίσει το περυσινό πετυχημένο αγωνιστικό μοντέλο της ΑΕΚ και θα έχουν ενδιαφέρον οι τρόποι που θα βρει για να το κάνει. Γράφει ο Κώστας Τσίλης

Το συμβόλαιο του διεθνή χαφ τους «κίτρινους» είχε επεκταθεί το καλοκαίρι του 2021, μέχρι και το 2024. Αυτό σημαίνει πως ετοιμάζεται να μπει στον τελευταίο χρόνο. Με βάση της σεζόν που έκανε πέρυσι, το πως βλέπει τον Μάνταλο τόσο ο Αλμέιδα όσο και η ΑΕΚ, είναι σχεδόν δεδομένο πως σύντομα θα μπει στην κουβέντα το θέμα νέου συμβολαίου.