Ο Γκαρσία ξανά σε αποστολή της ΑΕΚ, μετά από 39 μέρες

Γκαρσία

i

Λιβάι Γκαρσία/©intime

Ο Γκαρσία ξανά σε αποστολή της ΑΕΚ, μετά από 39 μέρες

Κώστας Τσίλης 20:29 - 03.11.2023 / Ανανεώθηκε: 19:53 - 04.11.2023

Στις επιλογές του Αλμέιδα για το αυριανό ματς της ΑΕΚ με την Κηφισιά βρίσκεται ο Γκαρσία και πιθανότατα θα πάρει και χρόνο συμμετοχής - Εκτός αποστολής Αραούχο, Γκατσίνοβιτς, Σιμάνσκι, Ζινι αλλά και Μουκουντί - Ρότα.

Κάθε απώλεια που είχε ή έχει ο Ματίας Αλμέιδα, είναι σημαντική καθώς όλοι όσοι βρίσκονται στο ρόστερ της ΑΕΚ είναι σημαντικά γρανάζια της αγωνιστικής μηχανής του. Παρόλα αυτά είναι γεγονός πως ένας παίκτης της ποιότητας και της αξίας του Λιβάι Γκαρσία και με την επίδραση που έχει στο παιχνίδι της ομάδας, έλλειψε πολύ από τον Αργεντινό τεχνικό. Όμως από σήμερα ο περυσινός πρώτος σκόρερ της ΑΕΚ, δηλώνει και πάλι παρών. 

Ο Αλμέιδα συμπεριέλαβε τον Γκαρσία στην αποστολή για το αυριανό παιχνίδι στην Καισαριανή κόντρα στην Κηφισιά. Είναι η πρώτη φορά που ο Λιβάι μπαίνει στις επιλογές του Αργεντινού τεχνικού για ματς της ΑΕΚ, μετά το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στις 25 του περασμένου Σεπτέμβρη. Μάλιστα εκείνο το παιχνίδι, ήταν και το μοναδικό που ο Γκαρσία έχει παίξει φέτος στο πρωτάθλημα. Ο Λιβάι είναι πλέον πανέτοιμος ξανά, γι' αυτό και μπήκε στην αποστολή για το αυριανό παιχνίδι. 

Παρόλα αυτά το πιο πιθανό είναι πως δεν θα ξεκινήσει στην βασική ενδεκάδα. Θα μείνει στον πάγκο και θα μπει στο παιχνίδι ως αλλαγή. Ανάλογα και με την εξέλιξη του παιχνιδιού θα εξαρτηθεί και πόσο αγωνιστικό χρόνο θα πάρει ο Γκαρσία. Πάντως το βασικό για τον Αλμέιδα, είναι να μπορέσει ο Λιβάι να μπει σταδιακά και ομαλά ξανά στο βασικό rotation της ΑΕΚ. Και να είναι και πανέτοιμος ακόμα και για ενδεκάδα για το παιχνίδι της Πέμπτης με την Μαρσέιγ

Κατά τα άλλα εκτός αποστολής έμεινε και ο Αραούχο και ο Χατζισαφί αλλά και ο Ζίνι. Και οι τρεις ακόμα δεν έχουν ξεπεράσει το πρόβλημα τραυματισμού. Επίσης εκτός "μάχες" είναι και ο Σιμάνσκι με τον Γκατσίνοβιτς, καθώς αμφότεροι εκτίουν μια αγωνιστική ποινής, λόγω καρτών. Εκτός αποστολής έμεινε και ο Μουκουντί αλλά και ο Ρότα. Ο δεύτερος λόγω ενοχλήσεων και ο πρώτος για να είναι φρέσκος στο ματς της Πέμπτης με την Μαρσέιγ.