Λόγω Πινέδα, η ΑΕΚ έχει την δική της αγωνία για το φινάλε θρίλερ στο ισπανικό πρωτάθλημα
i

Ορμπελίν Πινέδα/©intime

Λόγω Πινέδα, η ΑΕΚ έχει την δική της αγωνία για το φινάλε θρίλερ στο ισπανικό πρωτάθλημα

Κώστας Τσίλης 08:15 - 04.06.2023 / Ανανεώθηκε: 20:52 - 27.02.2024

Στην αποψινή τελευταία αγωνιστική του ισπανικού πρωταθλήματος γίνεται... χαμός στην μάχη του υποβιβασμού και η ΑΕΚ συμμετέχει στην... αγωνία, έχοντας τα μάτια καρφωμένα στο Μπαλαϊδος

Θεωρητικά η σημερινή μέρα θα έπρεπε να κυλήσει πολύ χαλαρά για την ΑΕΚ. Ο Ματίας Αλμέιδα περνάει την τελευταία μέρα της κρουαζιέρας του στα νησιά του Αιγαίου, ο Δημήτρης Μελισσανίδης χαλαρώνει επίσης σε νησί του Αιγαίου και γενικώς οι ρυθμοί στην δουλειά του σχεδιασμού για τη νέα σεζόν, θα αρχίσουν να ανεβαίνουν από αύριο. Ωστόσο στην πράξη, ακόμα και μια μέρα σαν την σημερινή, η ΑΕΚ είναι στην... τσίτα. Και όσο και αν μοιάζει παράδοξο, ο λόγος έχει να κάνει με το φινάλε θρίλερ στο ισπανικό πρωτάθλημα

Επειδή το πράγμα μοιάζει μπερδεμένο, ας το ξεκαθαρίσουμε. Είναι σίγουρα πως θα αλλάξουν άρδην (και προς όφελος της ΑΕΚ) τα δεδομένα για μάχη που θα δώσει η ΑΕΚ για να κρατήσει τον Ορμπελίν Πινέδα, στο ενδεχόμενο που η Θέλτα υποβιβαστεί στην Segunda Division. 

Και έτσι όπως τα έκαναν οι Γαλιθιάνοι, αυτό το ενδεχόμενο είναι και ορατό και πιθανό στην αποψινή τελευταία αγωνιστική του ισπανικού πρωταθλήματος. Επομένως πως η ΑΕΚ να μην έχει στραμμένα τα μάτια της απόψε στο Μπαλαϊδός του Βίγκο και να μην περνά την δική της αγωνία. 

Η Θέλτα, που βρίσκεται μόλις έναν βαθμό πάνω από την ζώνη του υποβιβασμού, υποδέχεται την Μπαρτσελόνα. Δύσκολο το έργο της, παρότι η Μπάρτσα έχει κατακτήσει το πρωτάθλημα και οι παίκτες της θα φορούν στο ένα πόδι... βατραχοπέδιλα για να είναι έτοιμοι για τις καλοκαιρινές τους διακοπές. Για να έχει το κεφάλι της ήσυχο η Θέλτα και να μην ενδιαφέρεται καθόλου για τα υπόλοιπα αποτελέσματα, θα πρέπει να κερδίσει. Αν δεν το κάνει, τότε η τύχη της, δεν είναι στα χέρια της. 

Θέλει ή δεν θέλει σέντερ φορ η ΑΕΚ
ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΛΗΣ

08:22 - 03.06.2023

Θέλει ή δεν θέλει σέντερ φορ η ΑΕΚ

Υπάρχει ένα κυρίαρχο ερώτημα που θα συνοδεύσει πιθανότατα ολόκληρο (και) το φετινό μεταγραφικό καλοκαίρι της ΑΕΚ, αλλά όπως και να απαντηθεί τελικά, πάντα θα ισχύει το "ο Αλμέιδα ξέρει καλύτερα". Γράφει ο Κώστας Τσίλης

Η Βαγιαδολίδ που υποδέχεται την Χετάφε, αν κερδίσει το δικό της ματς και η Θέλτα δεν νικήσει την Μπαρτσελόνα, τότε σώζεται και στέλνει τους Γαλιθιάνους στην δεύτερη κατηγορία. Γενικώς για να μπλέξει σε σενάριο υποβιβασμού η Θέλτα, θα πρέπει να μην κερδίσει η ίδια και να κερδίσει η Βαγιαδολίδ. Από εκεί και πέρα υπάρχει και μια σειρά aαπό άλλα σενάρια που ρίχνουν ή σώζουν τους Γαλιθιάνους. 

Υπάρχει ωστόσο κάτι πολύ ξεκάθαρο. Κερδίζει η Θέλτα την Μπαρτσελόνα, η Θέλτα σώζεται ότι και αν συμβεί στα υπόλοιπα ματς. Δεν κερδίζει η Θέλτα την Μπαρτσελόνα και κερδίζει η Βαγιαδολίδ την Χετάφε, η Θέλτα υποβιβάζεται ότι και αν συμβεί στα υπόλοιπα ματς. Τρέλα και αγωνία, με την ΑΕΚ να είναι και αυτή κάπου... ανάμεσα.