Ο Αλμέιδα περιμένει με ανοιχτές... αγκάλες τον Ζίνι στην προετοιμασία της ΑΕΚ

Ζίνι

i

© intime

Ο Αλμέιδα περιμένει με ανοιχτές... αγκάλες τον Ζίνι στην προετοιμασία της ΑΕΚ

Κώστας Τσίλης 23:00 - 02.06.2023 / Ανανεώθηκε: 23:01 - 02.06.2023

Για τον Αλμέιδα είναι ένα μεγάλο στοίχημα η δουλειά με τον Ζίνι στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας της ΑΕΚ στην Ολλανδία

Μέσα στην γεμάτη ένταση φετινή σεζόν της ΑΕΚ, το όνομα Αμπροσίνι Αντόνιο Καμπάσα, ακόμα και όταν για συντομία έγινε Ζίνι, είχε περάσει μάλλον στα ψιλά της κιτρινόμαυρης επικαιρότητας. Και ας ήταν ένα παιδί που μόλις στα 20 του, είχε βάλει τρια γκολ σε έξι ματς με την εθνική της Ανγκόλας. 

Το όνομα του Ζίνι το έβαλε με... κρότο στην επικαιρότητα της Ένωσης ο Ματίας Αλμέιδα, όταν τον έριξε ως αλλαγή στο ντέρμπι των Play Offs με τον Ολυμπιακό. Με το παιχνίδι στο 0-0 και με την ΑΕΚ να ψάχνει γκολ για να πάρει κεφάλι στην βαθμολογία. 

Βεβαίως μέχρι να φτάσει εως εκεί, ο Αλμέιδα είχε «διαβάσει» πολύ καλά την περίπτωση Ζίνι. Την είχε δουλέψει κιόλας, καθώς ο 21χρονος Ανγκολέζος είχε ενσωματωθεί στις προπονήσεις της πρώτης ομάδας. Και εκείνη η επιλογή του Αργεντινού τεχνικού να ρίξει τον Ζίνι στο ματς με τον Ολυμπιακό, δεν ήταν απόγνωσης, αλλά... γνώσης πως ο μικρός με την ταχύτητά του, κάτι θα μπορούσε να δώσει στην επίθεση. 

Μάλιστα αν σε μια από τις τελευταίες φάσεις ο Γκαρσία προτιμούσε να δώσει πάσα στον Ανγκολέζο και όχι να τελειώσει με πλασέ ο ίδιος, ίσως να είχε γραφτεί μια από τις πιο όμορφες ποδοσφαιρικές ιστορίες. 

Έτσι κι αλλιώς όμως, με τα «αν» δεν γράφεται ιστορία και τώρα δεν είναι και αυτό το μείζον για την ΑΕΚ. Αυτό που έχει σημασία είναι πως ο Αλμέιδα πιστεύει πολύ στην δουλειά που μπορεί να κάνει με τον Ζίνι, στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας της ομάδας στην Ολλανδία σε περίπου έναν μήνα. Ο Αργεντινός τεχνικός όπως και όλοι μέσα στην ομάδα, έχουν εντυπωσιαστεί με κάποια από το προσόντα του Ανγκολέζου. Κυρίως με την ταχύτητά του. Και ο Αλμέιδα ανυπομονεί να δουλέψει μαζί του. 

Ο Ζίνι έχει κληθεί στην εθνική ομάδα της Ανγκόλας για δυο ματς στα μέσα του Ιούνη. Και εκεί θα έχει στραμμένη την προσοχή του και ο Αλμέιδα. Εξάλλου το στίγμα του Ζίνι του το έχει δώσει στην εθνική ομάδα της χώρας του, με τρία γκολ μόλις σε έξι εμφανίσεις.