Η ΑΕΚ έχει μπει στο μεταγραφικό ραντάρ ευρωπαϊκών κλαμπ και όχι μόνο για τον Γκαρσία
i

Πανηγυρισμοί ΑΕΚ για την κατάκτηση του πρωταθλήματος/©intime

Η ΑΕΚ έχει μπει στο μεταγραφικό ραντάρ ευρωπαϊκών κλαμπ και όχι μόνο για τον Γκαρσία

Κώστας Τσίλης 12:28 - 02.06.2023 / Ανανεώθηκε: 12:30 - 02.06.2023

Δεν είναι μόνο ο Λιβάι Γκαρσία από το ρόστερ της νταμπλούχου ΑΕΚ που έχει κινήσει το ενδιαφέρον ευρωπαϊκών συλλόγων

Είναι πλέον δεδομένο αλλά και πρακτικά... αποδεδειγμένο, πως ο Λιβάι Γκαρσία βρίσκεται στο στόχαστρο πολλών ευρωπαίκών ομάδων. Άλλωστε ήδη η ΑΕΚ έχει απορρίψει πρόταση της Μονπελιέ στα 10 εκατομμύρια ευρώ, αλλά και μια ακόμα υψηλότερη στα 15 εκατομμύρια, πιθανότατα πάλι από γαλλική ομάδα. Παρόλα αυτά δεν είναι μόνο το όνομα του Γκαρσία από το ρόστερ της Ένωσης, που βρίσκεται στο μεταγραφικό μπλοκάκι συλλόγων από το εξωτερικό. 

Η αλήθεια είναι πως η εντυπωσιακή σεζόν της ΑΕΚ που έκλεισε με την κατάκτηση όλων των εγχώριων τίτλων, έστρεψε προς τα... Σπάτα το ραντάρ μπόλικων ευρωπαϊκών κλαμπ. Και όχι μόνο για τα μάτια του Γκαρσία, που είναι μια πολύ προφανής επιλογή για μεταγραφικό ενδιαφέρον ομάδων. Υπάρχουν πολύ σαφείς ενδείξεις, πως στο στόχαστρο βρίσκονται και άλλοι παίκτες από το ρόστερ της ΑΕΚ

Ακόμα δεν έχει υπάρξει τίποτα χειροπιαστό επ' αυτού. Υπό την έννοια πως σ' αντίθεση μ' ότι έχει συμβεί με την περίπτωση του Λιβάι, δεν έχει προκύψει ακόμα πρόταση στην ΑΕΚ για κάποιο άλλο παίκτη. Όμως, πάντα με βάση τις... ενδείξεις, είναι πολύ πιθανό να συμβεί μέσα στο επόμενο διάστημα. Άλλωστε η καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδος, δεν έχει καν ανοίξει επισήμως. 

Δεν... καίγεται για πωλήσεις

Πάντως για την ΑΕΚ, αν και εφόσον προκύψει κάτι για οποιονδήποτε ποδοσφαιριστή της, ισχύει μεν η πάγια θέση πως όλες οι προτάσεις κρίνονται και αξιολογούνται αλλά μ' έναν... αστερίσκο. Αφενός η ΑΕΚ δεν καίγεται να παραχωρήσει κανέναν ποδοσφαιριστή (με εξαίρεση ίσως τον Στάνκοβιτς για τον οποίο έχετε διαβάσει στο Sportal.gr).  

Αφετέρου ακόμα και αν προκύψει μια συμφέρουσα πρόταση, είναι πολύ δύσκολο εως απίθανο να γίνει η οποιαδήποτε πώληση, πριν τα ευρωπαϊκά προκριματικά. Ακριβώς δηλαδή όπως τα είπε ο Μελισσανίδης για τον Γκαρσία