Ο Αλμέιδα έκλεισε τη σεζόν, στέλνοντας 14 παίκτες της ΑΕΚ σε εθνικές ομάδες
i

Ο Ματίας Αλμέιδα δίνει οδηγίες/intime

Ο Αλμέιδα έκλεισε τη σεζόν, στέλνοντας 14 παίκτες της ΑΕΚ σε εθνικές ομάδες

Κώστας Τσίλης 20:50 - 01.06.2023 / Ανανεώθηκε: 20:53 - 01.06.2023

Μια ακόμα επιτυχία του Αλμέιδα, είναι το γεγονός πως μετά την φετινή σεζόν, οι εθνικές ομάδες γέμισαν με ποδοσφαιριστές από το ρόστερ της ΑΕΚ

Στο ξεκίνημα της σεζόν που τελείωσε πριν από λίγες μέρες, η ΑΕΚ είχε στο ρόστερ της επτά με οκτώ ποδοσφαιριστές, που είχαν πάρει και κλήσεις για να βρίσκονται στις εθνικές τους ομάδες. Τώρα στο φινάλε, ο αριθμός αυτός έχει σχεδόν διπλασιαστεί. Και αυτό είναι ακόμα πιο επιτυχία του Αλμέιδα

Συνολικά η ΑΕΚ μετρά 14 διεθνείς ποδοσφαιριστές της, για τα παιχνίδια που θα γίνουν τώρα σ' όλο τον ποδοσφαιρικό πλανήτη. Και μάλιστα σε τέσσερις διαφορετικές... ηπείρους. Πρόκειται για τους Αθανασιάδη, Ρότα, Τζαβέλλα, Μάνταλο, Μουκουντί, Βίντα, Χατζισαφί, Μοχαμάντι, Σιμάνσκι, Πινέδα, Γκατσίνοβιτς, Γκαρσία, Τσούμπερ αλλά ακόμα και τον... Ζίνι στην εθνική της Ανγκόλας. 

Το ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι πως λόγω της φετινής εκπληκτικής σεζόν της ΑΕΚ, υπάρχουν ποδοσφαιριστές που κέρδισαν ξανά την χαμένη τους θέση στις εθνικές τους ομάδες. Είναι ο Μουκουντί στο Καμερούν, ο Γκατσίνοβιτς στην Σερβία αλλά και ο Τσούμπερ στην Ελβετία. 

Ενώ εκτός απ' αυτούς τους 14 που είναι ήδη διεθνείς, κλήσεις σε εθνικές ομάδες διεκδικούν ακόμα τρεις παίκτες της ΑΕΚ. Ο Γιόνσον στην εθνική Δανίας, ο Ελίασον στην Σουηδία αλλά και ο Μήτογλου στην δική μας εθνική ομάδα.