ΑΕΚ: Με έξι παίκτες στην αποστολή, που έχουν σκοράρει απέναντι στον Ολυμπιακό
i

Σέρχιο Αραούχο/©intime

ΑΕΚ: Με έξι παίκτες στην αποστολή, που έχουν σκοράρει απέναντι στον Ολυμπιακό

Κώστας Τσίλης 08:52 - 09.02.2023 / Ανανεώθηκε: 09:00 - 09.02.2023

Μπορεί τα τελευταία χρόνια η ΑΕΚ να έχει δημιουργήσει μια κακή παράδοση με τον Ολυμπιακό, όμως στην αποστολή για τον αποψινό ημιτελικό, υπάρχουν πέντε παίκτες που έχουν βρει δίχτυα σε τέτοιο ντέρμπι

Προφανώς και για την ΑΕΚ ένας από τους επί μέρους στόχους στον αποψινό ημιτελικό στη Νέα Φιλαδέλφεια, είναι να «σπάσουν» την κακή παράδοση που έχουν δημιουργήσει απέναντι στον Ολυμπιακό τα τελευταία χρόνια. Η ΑΕΚ ψάχνει την πρώτη της νίκη από τις 7 Φλεβάρη του 2018, πάλι σε ματς κυπέλλου. Παρά την κακή παράδοση όμως, στη αποστολή για το αποψινό ντέρμπι, η ΑΕΚ έχει πέντε παίκτες που έχουν βρει δίχτυα απέναντι στον Ολυμπιακό. 

Φυσικά ο πρώτος και... καλύτερος εξ αυτών, είναι ο Σέρχιο Αραούχο, που έχει μια δική του εξαιρετική παράδοση σ' αυτά τα ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Θυμίζει πολύ Ντέμη Νικολαϊδη. Συνολικά πέντε γκολ έχει πετύχει απέναντι στον Ολυμπιακό ο αρχηγός της ΑΕΚ. Όμως δίχτυα σε τέτοιο ντέρμπι έχει βρει και ο Λιβάι Γκαρσία, στην περυσινή ήττα με 3-2 την τελευταία αγωνιστική τον Play Offs. Στο ίδιο ντέρμπι είχε σκοράρει απέναντι στον Ολυμπιακό και ο Στίβεν Τσούμπερ. 

ΑΕΚ - Ολυμπιακός: Τα πέντε πιο επεισοδιακά ντέρμπι - Η τραγωδία της Θύρας 7, τα δακρυγόνα και οι πυροβολισμοί (vids)

ΑΕΚ - Ολυμπιακός: Τα πέντε πιο επεισοδιακά ντέρμπι - Η τραγωδία της Θύρας 7, τα δακρυγόνα και οι πυροβολισμοί (vids)

Τα ντέρμπι μεταξύ ΑΕΚ και Ολυμπιακού μας προσφέρουν ανεπανάληπτες συγκινήσεις. Με αφορμή τη μεταξύ τους συνάντηση στα ημιτελικά του Κυπέλλου, το Sportal σας παρουσιάζει τα πέντε πιο επεισοδιακά ματς μεταξύ των δύο ομάδων, που έχουν μείνει αξέχαστα.

Στην περυσινή σεζόν είχε βρει δίχτυα απέναντι στον Ολυμπιακό και ο Νταμιάν Σιμάνσκι, στο 1-1 στο Φάληρο για τον πρώτο γύρο των Play Offs. Ενώ ο Πέτρος Μάνταλος έχει το γκολ που πέτυχε στον τελικό του κυπέλλου με τους ερυθρόλευκους το μακρινό 2016. Σκόρερ απέναντι στον Ολυμπιακό, έχει χριστεί και ο Τομ Φαν Βέερτ. Αλλά όχι με την φανέλα της ΑΕΚ, αλλά στην περυσινή σεζόν ως παίκτης του Βόλου.