Στο μικροσκόπιο του Αλμέιδα, όλες οι εναλλακτικές για το κέντρο της άμυνας της ΑΕΚ

Στο μικροσκόπιο του Αλμέιδα, όλες οι εναλλακτικές για το κέντρο της άμυνας της ΑΕΚ

Κώστας Τσίλης 21:28 - 19.09.2023 / Ανανεώθηκε: 21:29 - 19.09.2023

Ο Αλμέιδα σίγουρα θα χρειαστεί αντικαταστάτη του Βίντα και πολύ πιθανόν και του Μουκουντί για το δίδυμο των στόπερ της ΑΕΚ στο ματς με την Μπράιτον και εξετάζει όλες τις δυνατές επιλογές

Η αλήθεια είναι πως αυτό που συνέβη στον Ματίας Αλμέιδα παραμονές του ματς της ΑΕΚ με την Μπράιτον στην Αγγλία, αγγίζει τα όρια του εφιάλτη. Έχασε πρώτα τον Ντομαγκόι Βίντα με τραυματισμό και κατόπιν κινδυνεύει να χάσει και τον Αρόλντ Μουκουντί λόγω λοίμωξης. Και με δεδομένο πως ο Άλεξ Κάλενς και ο Κώστας Χρυσόπουλος δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής σε ευρωπαϊκό ματς, είναι υποχρεωμένος ο Αργεντινός τεχνικός να βάλει στο μικροσκόπιο όλες τις εναλλακτικές λύσεις για το κέντρο της άμυνας. 

Ο μοναδικός διαθέσιμος καθαρόαιμος στόπερ, είναι ο Σίμος Μήτογλου. Θα είναι ο ένας εκ των δυο στόπερ της ενδεκάδας της ΑΕΚ την Πέμπτη το βράδυ στο Amex Stadium. Και αν οριστικοποιηθεί η απουσία του Μουκουντί, ο Αλμέιδα θα κληθεί να βρει τον παρτενέρ του Μήτογλου για το κέντρο της άμυνας, ανάμεσα σε επιλογές κατά συνθήκη στόπερ. Με τρεις βασικές υποψηφιότητες. Τον Εχσάν Χατζισαφί, τον Νταμιάν Σιμάνσκι και τον Τζιμπρίλ Σιντιμπέ. 

Όλοι τους έχουν παίξει ξανά κατά το παρελθόν στο κέντρο της άμυνας. Μάλιστα τον Χατζισαφί και τον Σιμάνσκι, ήταν ο Αλμέιδα που πέρυσι και στην προετοιμασία και στις αρχή της σεζόν τους χρησιμοποίησε ως στόπερ. Ήταν στο χρονικό διάστημα που ο Αργεντινός τεχνικός εφάρμοζε σχηματισμό με τριάδα στο κέντρο της άμυνας. Ο Χατζισαφί έπαιζε αριστερό στόπερ και ο Σιμάνσκι λίμπερο. Όσο για τον Σιντιμπέ, κατά το παρελθόν και στην Γαλλία και στην Αγγλία, έχει περάσει από την θέση του στόπερ. 

Προβάδισμα πιθανότατα έχει ο Χατζισαφί για να παίξει την Πέμπτη δίπλα στον Μήτογλου. Έχει ταχύτητα, έχει εμπειρία, έχει τεχνική κατάρτιση και ο Αλμέιδα εκτιμά πως την ξέρει την θέση. Ο Σιμάνσκι είναι θεωρητικά πιο δυνατός και με μεγαλύτερο όγκο. Ενώ ο Σιντιμπέ ίσως ξέρει καλύτερα απ' όλους την θέση. Παρόλα αυτά το προβάδισμα είναι στον Χατζισαφί, αλλά καμία οριστική απόφαση δεν πρόκειται να λάβει ο Αλμέιδα, πριν από την τελευταία προπόνηση που θα γίνει επί αγγλικού εδάφους.