Η ΑΕΚ μπαίνει σε κρίσιμο μεταγραφικό τριήμερο
i

Ματίας Αλμέιδα/©intime

Η ΑΕΚ μπαίνει σε κρίσιμο μεταγραφικό τριήμερο

Κώστας Τσίλης 08:36 - 01.09.2023 / Ανανεώθηκε: 08:36 - 01.09.2023

Μέχρι και την Κυριακή θα κριθεί στην ΑΕΚ η μεταγραφική ενίσχυση στην θέση του κεντρικού αμυντικού και όχι μόνο

Για την ΑΕΚ ήταν δεδομένο τις προηγούμενες μέρες πως όλο το βάρος είχε πέσει στην ρεβάνς με την Αντβέρπ. Τώρα που πέρασε το παιχνίδι αυτό και έγινε και ξεκάθαρος ο δρόμος που έχει μπροστά της η Ένωση, στο τραπέζι έχει μπει και η τελική συζήτηση για την μεταγραφική ενίσχυση. Και η αλήθεια είναι πως οι επόμενες τρεις μέρες, θα κρίνουν το εάν και τι κινήσεις θα γίνουν από την ΑΕΚ. 

Το θέμα απόκτησης κεντρικού αμυντικού παραμένει ανοιχτό. Δεν έκλεισε άλλωστε ποτέ, από την στιγμή που η τετράδα στα στόπερ του ρόστερ, ακόμα δεν έχει συμπληρωθεί. Και από την στιγμή που όλα δείχνουν πως οι νεαροί Χρυσόπουλος και Γεμπόα προορίζονται ως πέμπτη λύση, μοιάζει όλο και πιο πιθανό να γίνει από την ΑΕΚ μια κίνηση. Βεβαίως παραμένει, παρά την πίεση του χρόνου, το δεδομένο πως δεν πρόκειται να γίνει μεταγραφή απλώς για να γίνει. Και αυτός που θα έρθει πρέπει να είναι ακριβώς ότι χρειάζεται η ομάδα. 

Ωστόσο υπάρχουν τις τελευταίες ώρες ισχυρές ενδείξεις πως η ΑΕΚ ξεψαχνίζει περιπτώσεις που είναι ενδιαφέρουσες, αλλά και μπαίνει σε διαδικασία αναψηλάφησης υποθέσεων που είχε ανοίξει και στην αρχή του καλοκαιριού. Και οι επόμενες τρεις μέρες θα είναι κρίσιμες, καθώς υπάρχουν και οι προθεσμίες για την ευρωπαϊκή λίστα. Μπορεί η μεταγραφική περίοδο στην Ελλάδα να κλείνει στα μέσα Σεπτέμβρη, όμως την Δευτέρα η ΑΕΚ πρέπει να δηλώσει τους παίκτες που θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στους ομίλους του Europa League. 

Στην μεταγραφική συζήτηση στην Ένωση, η περίπτωση του στόπερ είναι αυτή που ακούγεται πιο έντονα. Όμως δεν μπορεί να αποκλειστεί και το ενδεχόμενο να γίνει κίνηση και για τα άκρα της άμυνας. Άλλωστε την υπόθεση του Τζορτζ Μπάλντοκ, η ΑΕΚ δεν την έκλεισε. Κάτι που σημαίνει πως κάτι υπήρξε. Ασχέτως αν χθες η ΑΕΚ την χαμήλωνε αρκετά, πιθανότατα διότι οι απαιτήσεις της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ παράμεναν υπερβολικές. 

Η ουσία είναι, πως αυτές οι τρεις μέρες μέχρι και την Κυριακή, θα κρίνουν σε μεγάλο βαθμό το κομμάτι μεταγραφικής ενίσχυσης της ΑΕΚ. Και ειδικά για την περίπτωση του στόπερ, αν δεν προχωρήσει κάποια κίνηση άμεσα, τόσο δύσκολα θα γίνει κάτι από την Δευτέρα και μετά. Δεδομένα πάντως, η μεταγραφική συζήτηση στην ΑΕΚ αυτές τις τελευταίες ώρες είναι και ανοιχτή και... ζωηρή.