Οι δύσκολες αποφάσεις του Αλμέιδα...

Ματίας Αλμέιδα

i

©Intime

Οι δύσκολες αποφάσεις του Αλμέιδα...

Κώστας Τσίλης 22:04 - 20.04.2024 / Ανανεώθηκε: 22:07 - 20.04.2024

Ανοιχτές παραμένουν αρκετές θέσεις στο βασικό σχήμα της ΑΕΚ για το ματς της Κυριακής στο Κλεάνθης Βικελίδης, για λόγους τακτικής αλλά και... προγράμματος

Είναι βέβαιο πως και στο μυαλό αλλά και στον σχεδιασμό του Ματίας Αλμέιδα, υπάρχει το δεδομένο πως η ΑΕΚ έχει μπροστά της τρία κρίσιμα παιχνίδια για την "μάχη" του πρωταθλήματος, μέσα σε διάστημα μιας εβδομάδας. Εκ των πραγμάτων, το ματς της Κυριακής στο Κλεάνθης Βικελίδης με τον Άρη, έχει την απόλυτη προτεραιότητα. Αλλά όπως είναι τα πράγματα, το αγωνιστικό πλάνο δεν μπορεί να είναι ανεξάρτητο, απ' αυτό που η ΑΕΚ έχει μπροστά της στη συνέχεια. Εξ ου και έχει δύσκολες αποφάσεις.

Ο Ντάμιαν Σιμάνσκι στο Sportal: «Ο Αλμέιδα είναι αρχηγός και το γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας τα έχει αλλάξει όλα»
SPORTAL ORIGINALS

13:12 - 18.04.2024

Ο Ντάμιαν Σιμάνσκι στο Sportal: «Ο Αλμέιδα είναι αρχηγός και το γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας τα έχει αλλάξει όλα»

Με αφορμή τα γενέθλια των 100χρόνων της ΑΕΚ, ο αρχηγός Ντάμιαν Σιμάνσκι μιλάει αποκλειστικά στο Sportal.gr και δίνει το στίγμα για το παρόν αλλά και το μέλλον της ομάδας

Ο Αλμέιδα έχει μπόλικες θέσεις ανοιχτές στην ενδεκάδα που θα παρατάξει στο Κλεάνθης Βικελίδης. Προφανώς και ο Αργεντινός τεχνικός υπολογίζει πολύ το ματς, σε μια έδρα που η ΑΕΚ δυο φορές φέτος δεν έχει καταφέρει να πάρει νίκη. Εξυπακούεται πως θέλει την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα. Αλλά υπολογίζει πολύ και το γεγονός πως μετά από τρεις μέρες, θα χρειαστεί να δώσει και ένα ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Θα μετρήσει και θα υπολογίσει ο Αλμέιδα ακόμα και την τελευταία λεπτομέρεια, για να πάρει τις οριστικές του αποφάσεις για το αγωνιστικό πλάνο της Κυριακής. Από τις μετρήσεις που έχει στα χέρια του όσον αφορά την κόπωση που ήδη κουβαλούν κάποιοι ποδοσφαιριστές. Μέχρι φυσικά και το κομμάτι της τακτικής. Είναι δηλαδή πολύ πιθανό, να έχει εκπλήξεις η ενδεκάδα που θα παρατάξει ο Αργεντινός τεχνικός στο ματς με τον Άρη. Χωρίς πάντως να έχει στο μυαλό του ο Αλμέιδα κανένα απολύτως ευρύ rotation.

Για παράδειγμα, ο Αργεντινός τεχνικός θα κάνει την επιλογή για τα χαφ που θα παίξουν στο ματς με τον Άρη, έχοντας και στην άκρη του μυαλού του τις πρώτες σκέψεις που ήδη έχει κάνει για το σχήμα του ντέρμπι της Τετάρτης με τον Παναθηναϊκό. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως δύσκολα θα παίξει και στο δυο ματς βασικός ο Γιόνσον ή και στα δυο ο Σιμάνσκι. Επίσης ο Χατζισαφί είναι ήδη φορτωμένος με κούραση. Δύσκολα θα μπορέσει να παίξει τρια παιχνίδια βασικός μέσα σε διάστημα μιας εβδομάδας. Και το ίδιο ενδεχομένως ισχύει και μ' άλλους παίκτες, που θεωρούνται (και βάσει αριθμών είναι) βασικοί.