Ο διπλός λόγος που ο Αλμέιδα ανακουφίστηκε με τα καλά νέα για τον Ρότα

Λάζαρος Ρότα

i

Λάζαρος Ρότα/intime

Ο διπλός λόγος που ο Αλμέιδα ανακουφίστηκε με τα καλά νέα για τον Ρότα

Κώστας Τσίλης 16:40 - 18.04.2024 / Ανανεώθηκε: 16:42 - 18.04.2024

Ο Αλμέιδα χαμογέλασε με ανακούφιση όταν είδε τον Ρότα να μπαίνει στο κανονικό πρόγραμμα των προπονήσεων της ΑΕΚ και είχε περισσότερους από έναν λόγους

Στο πολύ δυνατό μαρκάρισμα του Οντουμπάτζο πάνω στον Λάζαρο Ρότα στο ματς με τον Άρη την προηγούμενη Κυριακή, ολόκληρος ο πάγκος της ΑΕΚ σηκώθηκε στον... αέρα για να διαμαρτυρηθεί. Αλλά αυτός που βγήκε έξω από τα ρούχα του και ήταν έξαλλος για το γεγονός πως δεν βγήκε η κόκκινη κάρτα, ήταν ο Ματίας Αλμέιδα.

Ο Ντάμιαν Σιμάνσκι στο Sportal: «Ο Αλμέιδα είναι αρχηγός και το γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας τα έχει αλλάξει όλα»
SPORTAL ORIGINALS

13:12 - 18.04.2024

Ο Ντάμιαν Σιμάνσκι στο Sportal: «Ο Αλμέιδα είναι αρχηγός και το γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας τα έχει αλλάξει όλα»

Με αφορμή τα γενέθλια των 100χρόνων της ΑΕΚ, ο αρχηγός Ντάμιαν Σιμάνσκι μιλάει αποκλειστικά στο Sportal.gr και δίνει το στίγμα για το παρόν αλλά και το μέλλον της ομάδας

Ήταν μια πολύ αυθόρμητη αντίδραση από τον Αργεντινό τεχνικό που αφενός είδε ένα από τα "παιδιά" του να πέφτει στο χόρτο σφαδάζοντας. Αφετέρου πήγε αμέσως το μυαλό του Αλμέιδα, σ' αυτό που είχε γίνει πέρυσι με το σκληρό μαρκάρισμα πάνω στον Νίκλας Ελίασον στο ματς με τον Αστέρα Τρίπολης. Που είχε κοστίσει ένα σπασμένο πόδι για τον Σουηδό μεσοεπιθετικό.

Τώρα ευτυχώς τέτοια θέμα δεν τέθηκε. Ο Αλμέιδα είδε τον Ρότα, με μεγάλη ικανοποίηση και κυρίως ανακούφιση, να μπαίνει στο κανονικό πρόγραμμα της προπόνησης της ΑΕΚ. Κάτι που σημαίνει πως την γλίτωσε χωρίς να υπάρξει καμία ζημιά. Ούτε σοβαρή, ούτε καν επιπόλαιη. Και η αλήθεια είναι πως ο Αλμέιδα είχε δυο λόγους για να αισθάνεται ανακούφιση για τα καλά νέα για τον Ρότα.

Ο πρώτος λόγος είναι ο προφανής. Αυτός που ισχύει για κάθε ποδοσφαιριστή του ρόστερ της ΑΕΚ. Είτε παίζει σε κάθε ματς 90 λεπτά, είτε μένει συνήθως εκτός αποστολής. Ο Αλμέιδα θέλει να τους βλέπει όλους δυνατούς και γερούς, να προοδεύουν μέσα από την προπόνηση. Και τρελαίνεται στο ενδεχόμενο να παθαίνουν κάτι.

Ο δεύτερος λόγος της ανακούφισης για τον Αλμέιδα, έχει να κάνει με τα δεδομένα της θέσης του δεξιού μπακ. Ο Αργεντινός τεχνικός όχι απλώς υπολογίζει ως πρώτη λύση τον Ρότα αλλά ουσιαστικά και ως μοναδική μέχρι και το τέλος της σεζόν. Με δεδομένο πως ο Τζιμπρίλ Σιντιμπέ δεν θα συνεχίσει στην ΑΕΚ καθώς δεν θα ανανεωθεί το συμβόλαιο του, ο Αλμέιδα σκοπεύει να τον επιστρατεύσει μόνο σε μια πολύ έκτακτη ανάγκη. Ή τραυματισμό ή υποχρεωτικό rotation λόγω κούρασης σ' ένα ματς. Τίποτε παραπάνω. Επομένως αν υπήρχε σοβαρή ζημιά με τον Ρότα, θα έπρεπε να αλλάξει τον σχεδιασμό του.