Ο Αλμέιδα δεν... φοβάται την ζέστη της Αθήνας στην καρδιά του καλοκαιριού
i

ΑΕΚ, προπόνηση/intime

Ο Αλμέιδα δεν... φοβάται την ζέστη της Αθήνας στην καρδιά του καλοκαιριού

Κώστας Τσίλης 16:35 - 21.06.2023

Με βάση το πρόγραμμα της προετοιμασίας, η ΑΕΚ θα περάσει ένα σημαντικό διάστημα με προπονήσεις στην καρδιά του καλοκαιριού στα Σπάτα, αλλά ο Αλμέιδα το έχει υπολογίσει

Ο προγραμματισμός της φετινής καλοκαιρινής προετοιμασίας της ΑΕΚ, έχει κάτι πολύ ιδιαίτερο σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη χρονιά. Είναι η πρώτη φορά που δεν θα γίνει ούτε μια προπόνηση της ομάδας επί αθηναϊκού εδάφους, πριν το βασικό στάδιο της δουλειάς. Οι παίκτες της ΑΕΚ θα συγκεντρωθούν την προσεχή Κυριακή για ιατρικά και εργομετρικά. Και την Τρίτη η αποστολή θα αναχωρήσει για την Ολλανδία. 

Αυτό πρακτικά σημαίνει, πως η πρώτη προπόνηση για τη νέα σεζόν, θα γίνει κατευθείαν επί ολλανδικού εδάφους. Κάτι που δεν έχει ξανασυμβεί. Ενώ με βάση το πρόγραμμα, η ΑΕΚ θα επιστρέψει στην βάση της στις 14 του Ιούλη. Θα δώσει πιθανότατα ένα τριήμερο ρεπό ο Αλμέιδα στους παίκτες του. Και ως εκ τούτου από 17 Ιούλη, δηλαδή μέσα στην καρδιά του καλοκαιριού, μ' ότι αυτό συνεπάγεται για τις καιρικές συνθήκες, η ΑΕΚ θα δουλεύει στο προπονητικό των Σπάτων. 

Ωστόσο αυτό είναι κάτι που ο Αργεντινός τεχνικός το έχει συνυπολογίσει και δεν τον ενοχλεί. Ξέρει πως θα υπάρχει ζέστη στην Αθήνα εκείνη την περίοδο. Όμως σ' αυτές τις συνθήκες η ΑΕΚ θα παίξει αφενός τα δυο προκριματικά της Ευρώπης μέσα στον Αύγουστο, αλλά και το ξεκίνημα του πρωταθλήματος. Επομένως για τους παίκτες της ΑΕΚ, περισσότερο εξοικείωση σ' αυτές τις θερμοκρασίες θα είναι. 

Μόνο ο Ζίνι και ο Ραντόνια έχουν σίγουρη θέση στην αποστολή της ΑΕΚ για την Ολλανδία
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

09:21 - 21.06.2023

Μόνο ο Ζίνι και ο Ραντόνια έχουν σίγουρη θέση στην αποστολή της ΑΕΚ για την Ολλανδία

Από τους νεαρούς ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ, μόνο τον Ζίνι και τον Ραντόνια φαίνεται σίγουρο πως θα επιλέξει ο Αλμέιδα για την αποστολή του βασικού σταδίου της προετοιμασίας στην Ολλανδία

Επίσης όπως έκανε και πέρυσι, έτσι και φέτος, ο Αλμέιδα θέλει να έχει την ομάδα στην βάση της, περίπου τρεις εβδομάδες πριν το πρώτο επίσημο παιχνίδι. Πέρυσι ήταν 20 Αυγούστου για το πρωτάθλημα. Τώρα είναι πολύ νωρίτερα, 9 Αυγούστου, για τα προκριματικά του Champions League. Και η ΑΕΚ είναι προγραμματισμένο να επιστρέψει από την Ολλανδία, στις 14 Ιουλίου και να πιάσει δουλειά δυο ή τρεις μέρες μετά. 

Φυσικά η ΑΕΚ θα δώσει και φιλικά αμά τη επιστροφή της στην Ελλάδα, εκτός από τα τρία στην Ολλανδία. Και δεν αποκλείεται ακόμα και να κάνει ένα ταξίδι... αστραπή για φιλικό, όπως είχε κάνει και πέρυσι στην Κύπρο. Κάτι πάντως που ακόμα δεν έχει κλειδώσει οριστικά και γι αυτό και δεν έχει ανακοινωθεί.