Ο Φαν Βέερτ έστειλε μήνυμα στον Αλμέιδα
i

Τομ Φαν Βέερτ/©intime

Ο Φαν Βέερτ έστειλε μήνυμα στον Αλμέιδα

Κώστας Τσίλης 10:17 - 23.06.2023 / Ανανεώθηκε: 10:30 - 23.06.2023

Με την συνέντευξη του σε ολλανδικό περιοδικό, ο Φαν Βέερτ έδωσε και το στίγμα των... επιδιώξεων του με αφετηρία το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της ΑΕΚ

Στην περίπτωση του Τομ Φαν Βέερτ ούτε η ΑΕΚ ήταν πολύ ξεκάθαρο ποιες σκέψεις είχε για τον ποδοσφαιριστή, αλλά ούτε και για τον Ολλανδό φορ ήταν πολύ καθαρό τι σκεφτόταν για το μέλλον του στην ΑΕΚ. Η συνέντευξη που έδωσε σε ολλανδικό περιοδικό, φαίνεται λίγο να καθάρισε το τοπίο. «Η ΑΕΚ θέλει να συνεχίσει μαζί μου» είπε ο Φαν Βέερτ ενώ και ο ίδιος θέλει να συνεχίσει στην ΑΕΚ. 

Όμως η αλήθεια είναι πως μ' αυτά που είπε ο Ολλανδός, περισσότερο έδωσε ένα στίγμα των δικών του προθέσεων και κυρίως έστειλε και ένα μήνυμα στον Ματίας Αλμέιδα. Στη σεζόν που πέρασε ακόμα και ο ίδιος ο Φαν Βέερτ θεωρεί πως δεν προσέφερε στην ΑΕΚ όλα όσα θα ήθελε, κυρίως λόγω των τραυματισμών του, παρότι πέτυχε κάποια κρίσιμα γκολ. Και αισθάνεται πως ενδεχομένως ο Αλμέιδα να θέλει κάτι παραπάνω από τον δεύτερο φορ του την προσεχή σεζόν. 

Αυτό το «ανυπομονώ να δείξω τον εαυτό μου», είναι ένα πολύ ξεκάθαρο μήνυμα του Φαν Βέερτ προς την Αλμέιδα. Μήνυμα πως ο Ολλανδός φορ θέλει να δείξει στον Αργεντινό τεχνικό πως μπορεί να είναι επιθετικός που θέλει να έχει στην ομάδα του. Μάλιστα η συγκυρία ευνοεί τον Φαν Βέερτ, καθώς για ένα σημαντικό κομμάτι του βασικού σταδίου της προετοιμασίας στην Ολλανδία, θα απουσιάζει λόγω υποχρεώσεων με την εθνική του ο Λιβάι Γκαρσία

Ο Αλμέιδα έτσι κι αλλιώς είναι ένας προπονητής που θέλει πάντα να δίνει ευκαιρίες στους ποδοσφαιριστές του. Και μάλιστα είναι πανευτυχής, όταν αυτές τις ευκαιρίες μπορούν να τις "αρπάξουν". Ενώ καθαρά ποδοσφαιρικά, δεν έχει απολύτως κανένα πρόβλημα με τον Φαν Βέερτ και εκτιμά και τις εκτελεστικές του αρετές. Είναι εξάλλου ο Αργεντινός τεχνικός, ο πρώτος που μπορεί να κατανοήσει, πόσο πίσω μπορούν να πάνε οι τραυματισμοί έναν ποδοσφαιριστή και δη επιθετικό. 

Η ουσία είναι πως ο Φαν Βέερτ έδειξε μ' όσα είπε στη συνέντευξη του, πως την θέλει την ευκαιρία από τον Αλμέιδα και είναι αποφασισμένος να παλέψει για να την αξιοποιήσει. Θα έχει μπροστά του και το βασικό στάδιο της προετοιμασίας στην Ολλανδία αλλά και το διάστημα που θα ακολουθήσει με την δουλειά στην Αθήνα. Ίσως ακόμα και τα ευρωπαϊκά προκριματικά. Και η αγωνιστική εικόνα του Φαν Βέερτ μέσα στο καλοκαίρι, θα είναι αυτή που θα ξεκαθαρίσει και το τοπίο για το μέλλον του.