Ο Γκαρσία παραμένει ψηλά στα «μπλοκάκια» ευρωπαϊκών συλλόγων

Λιβάι Γκαρσία

i

© Intime

Ο Γκαρσία παραμένει ψηλά στα «μπλοκάκια» ευρωπαϊκών συλλόγων

Κώστας Τσίλης 20:21 - 16.10.2023

Εκτός από το ενδιαφέρον της Βόλφσμπουργκ για το οποίο έγραψαν οι Γερμανοί, το όνομα του Γκαρσία εξακολουθεί να απασχολεί πολλά κλαμπ από μεγάλα πρωταθλήματα αλλά πάντα η ΑΕΚ ορίζει τους κανόνες του παιχνιδιού.

Η αλήθεια είναι πως αυτό το «ρώτησε η Βόλφσμπουργκ διακριτικά για την τιμή του Λιβάι Γκαρσία», που έγραψαν χθες οι Γερμανοί, δεν λέει και πολλά πράγματα. Υπό την έννοια πως αφενός δεν εμπεριέχει χαρακτηριστικά επίσημης κρούσης προς την ΑΕΚ, αφετέρου καταδεικνύει αυτό που ήταν ξεκάθαρο ήδη από το καλοκαίρι του 2021 όταν όντως έγινε πρόταση. Πως η Βόλφσμπουργκ δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να «κτυπήσει» τον Γκαρσία. Ειδικά με τα τωρινά δεδομένα.

Πάντως αυτό το δημοσίευμα ήρθε να υπενθυμίσει, αυτό που έτσι κι αλλιώς στην ΑΕΚ γνώριζαν από πρώτο χέρι. Ο Γκαρσία εξακολουθεί να απασχολεί και μάλιστα να βρίσκεται αρκετά ψηλά στα μπλοκάκια συλλόγων από τα μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Κάτι που θεωρούσαν στην ΑΕΚ δεδομένο πως θα συνέβαινε, ήδη από το περασμένο καλοκαίρι. Εξάλλου αυτός είναι και ένας από τους λόγους, όχι ο μοναδικός, που η ΑΕΚ μπήκε στην διαδικασία να κάνει καινούργιο συμβόλαιο στον Λιβάι, δυο χρόνια πριν από την λήξη του ισχύοντος.

Η πραγματικότητα είναι πως ο Γκαρσία, έστω και αν ακόμα δεν έχει βρει δίχτυα σε επίσημο ματς, όχι απλώς εξακολουθεί να απασχολεί κλαμπ απ’ όλη την Ευρώπη, αλλά έχει ανεβάσει και την χρηματιστηριακή του αξία. Οι εμφανίσεις που έχει κάνει μέχρι τώρα και ειδικά αυτή στο Μπράιτον, όπου είχε στραμμένα τα μάτια της ολόκληρη η Ευρώπη, έχουν δώσει ακόμα μεγαλύτερη ώθηση στην «μετοχή» του Λιβάι στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο. Και ακόμα ο Γκαρσία έχει μπροστά του, μια γεμάτη σεζόν. Με παιχνίδια σε Ελλάδα και σε Ευρώπη.

Ολόκληρη η εκπομπή «Baladeros Live» με όλα τα νέα από Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, ΑΕΚ και Εθνική
SPORTAL ORIGINALS

13:50 - 16.10.2023

Ολόκληρη η εκπομπή «Baladeros Live» με όλα τα νέα από Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, ΑΕΚ και Εθνική

Baladeros Live ζωντανά στο στούντιο του Sportal. Τα τελευταία νέα από Βερβελέ και Τσιμπίδα πριν το ντέρμπι Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός. Ο Κώστας Τσίλης μεταφέρει τα νεότερα για Τσούμπερ και Λιβάι Γκαρσία και τι περιμένει ο Αλμέιδα στην ΑΕΚ. Ανανέωση Κοτάρσκι και μεταγραφικές αναζητήσεις στον ΠΑΟΚ, ηρεμία στον Άρη. Τσαλγατίδης και Σαββόπουλος μεταφέρουν το ρεπορτάζ. Και φυσικά σχολιασμός για το μεγάλο σημερινό παιχνίδι Ελλάδα - Ολλανδία στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Για την ΑΕΚ ξεκάθαρα ο Λιβάι δεν είναι το το πιο ακριβό κομμάτι του ρόστερ, που έχει μπει στην βιτρίνα για πώληση και απλώς περιμένει πότε θα φτάσει στο πικ η τιμή του. Είναι ένας από τους πιο σημαντικούς ποδοσφαιριστές της ομάδας. Έτσι το διαχειρίστηκε το περασμένο καλοκαίρι, όταν αρνήθηκε πρόταση άνω των 21 εκατομμυρίων ευρώ από την Λανς. Έτσι θα το διαχειριστεί και τώρα. Χωρίς αυτό να σημαίνει, πως η ΑΕΚ θα κόψει τον δρόμο και τα φτερά του Γκαρσία. Δεν θα το έκανε ποτέ και για κανέναν και αυτό το ξέρει πρώτος ο ίδιος ο Λιβάι. Προς το παρόν πάντως, αυτό που έχει σημασία και τον παίκτη και για την ομάδα, είναι να επιστρέψει και πάλι δυνατός ο Γκαρσία στην αγωνιστική δράση.