ΑΕΚ: Ο Γκατσίνοβιτς αισθάνεται πλέον έτοιμος να παίξει ακόμα και… αύριο
i

Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς/©intime

ΑΕΚ: Ο Γκατσίνοβιτς αισθάνεται πλέον έτοιμος να παίξει ακόμα και… αύριο

Κώστας Τσίλης 08:30 - 18.01.2023 / Ανανεώθηκε: 08:34 - 18.01.2023

Το Sportal απαντά στο ερώτημα πότε μπαίνει ξανά σε ματς της ΑΕΚ ο Γκατσίνοβιτς και ξετυλίγει τον... μίτο της εξπρές επιστροφής του, μετά την επέμβαση στους κοιλιακούς.

Είναι αλήθεια πως η κατάληξη σε χειρουργείο, του προβλήματος τραυματισμού που προέκυψε στον Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς κατά την διάρκεια της μίνι χειμερινής προετοιμασίας, προκάλεσε ένα σοκ στον οργανισμό της ΑΕΚ. Αφενός διότι επρόκειτο ίσως για τον πιο κομβικό παίκτη της ομάδας στον πρώτο γύρο. Αφετέρου διότι το άκουσμα της λέξης «επέμβαση», προκαλούσε συνειρμούς μεγάλου διαστήματος απουσίας.

Στην πράξη αυτό που τελικά έγινε, ήταν πως ο Σέρβος χαφ επέστρεψε στο κανονικό πρόγραμμα της προπόνησης, τρεις μέρες πριν συμπληρωθεί ένας μήνας από τότε που έκανε το χειρουργείο στους κοιλιακούς. Και αν ρωτήσετε τον ίδιο, πότε θα είναι έτοιμος για να μπει ξανά στο γήπεδο για ματς της ΑΕΚ, η απάντηση που θα πάρετε θα είναι κοφτή, κατηγορηματική και μονολεκτική. «Αύριο».

Προφανώς αυτό δεν μπορεί να γίνει για λόγους καθαρά… ποδοσφαιρικούς. Ο Γκατσίνοβιτς μπήκε μόλις χθες σε κανονικούς ρυθμούς προπονήσεων, ενώ είχε ξεκινήσει με ατομικό πρόγραμμα ήδη από τα τέλη του Νοέμβρη στην Ολλανδία. Όταν δηλαδή και ενημέρωσε τους ανθρώπους της ΑΕΚ για το πρόβλημα που τον ταλαιπωρεί με τους κοιλιακούς. Και περίπου τρείς εβδομάδες πριν κάνει το χειρουργείο. Επομένως έχει χάσει έδαφος που πρέπει να ξανακερδίσει.

Όμως το γεγονός πως πλέον ο Γκατσίνοβιτς αισθάνεται και λέει στους συμπαίκτες του, πως είναι πανέτοιμος για να ξαναμπεί στο γήπεδο, φανερώνει δυο πράγματα. Το πρώτο, πως είναι απολύτως εφικτός για επιστροφή στο ματς της επόμενης Κυριακής με τον Άρη στη Νέα Φιλαδέλφεια. Παρόλο που ο ίδιος θα ήθελε να μπει στην αποστολή ακόμα και για το παιχνίδι της προσεχούς Κυριακής με τον Ιωνικό.

Το δεύτερο, πως έγινε εξαιρετική δουλειά και από το ιατρικό τιμ της ΑΕΚ και από τον Αλμέιδα και από τον ίδιο τον Γκατσίνοβιτς, προκειμένου αυτή η επιστροφή να γίνει και πολύ πιο γρήγορα απ’ ότι αρχικά είχε εκτιμηθεί αλλά και άκρως αποτελεσματικά. Διότι χρειάστηκε να λειτουργήσουν πολλοί παράγοντας για να επιτευχθεί. Και σε επίπεδο ιατρικό, με το σωστό τάιμινγκ για την επέμβαση αλλά και κατόπιν στα στάδια της αποθεραπείας. Αλλά και σε επίπεδο ψυχολογικό.

Ο Αλμέιδα από την πρώτη στιγμή πέρασε στον Γκατσίνοβιτς ένα πολύ ξεκάθαρο μήνυμα. «Εσύ φρόντισε να γυρίσεις δυνατός και τίποτα δεν θα είναι διαφορετικό σε σχέση μ’ αυτό που άφησες λόγω τραυματισμού». 

Και στην πράξη αυτό το μήνυμα ο Αργεντινός τεχνικός το πέρασε στον «Γκάτσι», κόβοντας μαχαίρι κάθε κουβέντα περί μεταγραφικής ενίσχυσης για να καλυφθεί το σημαντικό κενό. Ακόμα και η περίπτωση του Κικάνοβιτς, ήταν εντελώς ανεξάρτητη από τον τραυματισμό του Γκατσίνοβιτς. Και ο ίδιος ο Σέρβος αυτό το ήξερε καλά.

Ήταν από την πρώτη στιγμή ο παίκτης σε καλή ψυχολογία. Όσο δούλευε στην αποθεραπεία και αυτό απέδιδε και πήγαινε καλά, γινόταν όλο και καλύτερα. Είχε την στήριξη του ιατρικού τιμ, είχε την στήριξη του προπονητή και όσο ο Γκατσίνοβιτς έβλεπε να έρχεται πιο κοντά και πολύ πιο γρήγορα ο χρόνος της επιστροφής του, τόσο δούλευε ακόμα πιο σκληρά και μεγαλύτερη διάθεση. Και επί της ουσίας αυτό που πέτυχε, είναι να γυρίσει σε φουλ ρυθμούς προπονήσεων, ακριβώς τέσσερις εβδομάδες μετά το χειρουργείο του. Πανέτοιμος, να ριχτεί ξανά στην μάχη.