ΑΕΚ: Ο κάπτεν Αραούχο είναι πρώτος σε ασίστ στο πρωτάθλημα και προπονητής στο γήπεδο (pic)
i

Σέρχιο Αραούχο/©intime

ΑΕΚ: Ο κάπτεν Αραούχο είναι πρώτος σε ασίστ στο πρωτάθλημα και προπονητής στο γήπεδο (pic)

Κώστας Τσίλης 08:22 - 30.01.2023 / Ανανεώθηκε: 10:51 - 31.01.2023

Ο Αραούχο είναι πρώτος παίκτης σε ασίστ στο πρωτάθλημα και είναι ο... προπονητής που θέλει να έχει ο Αλμέιδα μέσα στο γήπεδο

Για τον Σέρχιο Αραούχο αυτή είναι η πρώτη σεζόν που φοράει το περιβραχιόνιο του αρχηγού της ΑΕΚ. Είναι και η πρώτη όμως, που κάνει εντελώς διαφορετικά πράγματα απ' όσα συνήθως έκανε. Δεν είναι πλέον το πρώτο... κανόνι της ΑΕΚ. Αλλά μ' όσα κάνει πλέον μέσα στο γήπεδο, ο κόσμος της ΑΕΚ τον λατρεύει περισσότερο από ποτέ. 

Στο ματς με τον Άρη ο Αραούχο έδωσε δυο ασίστ. Ειδικά αυτή που έδωσε στον Ορμπελίν Πινέδα ήταν ένα έτοιμο γκολ. Αλλά εκείνη στον Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς δεν πήγαινε πίσω. Εξ ου και το «σ' ευχαριστώ Πάπι» (παρατσούκλι του Αραούχο) που έγραψε ο Σέρβος χαφ στην σχετική ανάρτηση στο instagram. 

Μ' αυτές τις δυο ασίστ, ο Αραούχο έφτασε τις επτά στο πρωτάθλημα και είναι πλέον πρώτο στο σχετικό πίνακα στο πρωτάθλημα. Είναι και η πρώτη φορά στην καριέρα του, που μετρά περισσότερες τελικές πάσες από γκολ. Πέντε φορές έχει σκοράρει φέτος.

Μάλιστα ο Αραούχο δεν μοιράζει πλέον μόνο γκολ στους συμπαίκτες του. Τους... μοιράζει και τις οδηγίες του Ματίας Αλμέιδα από τον πάγκο. Στο ματς με τον Άρη, ο Αργεντινός τεχνικός φώναξε τέσσερις φορές κοντά του τον αρχηγό της ΑΕΚ σε διακοπές του παιχνιδιού. Του έδωσε οδηγίες και αμέσως ο Αραούχο κατευθύνθηκε στους συμπαίκτες του. Την πρώτη φορά σε Ρότα και Άμραμπατ. Την επόμενη φορά στον Γιόνσον. 

Η ΑΕΚ στο πρώτο μεγάλο «θέλω», έδειξε έτοιμη για όλα
ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΛΗΣ

23:48 - 29.01.2023

Η ΑΕΚ στο πρώτο μεγάλο «θέλω», έδειξε έτοιμη για όλα

Η ΑΕΚ που τα τελευταία χρόνια σ' όλα τα μεγάλα θέλω έκανε πίσω, τώρα δείχνει πως έχει και τη νοοτροπία και το υλικό και τον προπονητή και την ικανότητα και τον... αρχηγό για να τα διεκδικήσει όλα. Γράφει ο Κώστας Τσίλης

Ο Αλμέιδα έχει «χρίσει» τον Αραούχο τον προπονητή μέσα στο γήπεδο. Και αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με το γεγονός πως συνεννοούνται καλύτερα οι δυο τους λόγω της γλώσσας. Είναι και η επίδραση και απήχηση που ως αρχηγός και ως προσωπικότητα, έχει ο Αραούχο στους συμπαίκτες του.