Ο καθοριστικός ρόλος του Τζαβέλλα στα ματς της ΑΕΚ τόσο στο Φάληρο όσο και στη Λεωφόρο
i

Γιώργος Τζαβέλλας, Ματίας Αλμέιδα/©intime

Ο καθοριστικός ρόλος του Τζαβέλλα στα ματς της ΑΕΚ τόσο στο Φάληρο όσο και στη Λεωφόρο

Κώστας Τσίλης 19:55 - 02.05.2023 / Ανανεώθηκε: 22:07 - 06.03.2024

Ο Τζαβέλλας μπορεί να μην αγωνίστηκε στα δυο εκτός έδρας ντέρμπι της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό, αλλά έκανε σημαντική δουλειά από τον πάγκο

Στα παιχνίδια των Play Offs που απουσίασε ο Αρόλντ Μουκουντί από την ενδεκάδα της ΑΕΚ, ο Γιώργος Τζαβέλλας που κλήθηκε να καλύψει το κενό, ανταποκρίθηκε σχεδόν σε απόλυτο βαθμό. Όμως η αλήθεια είναι πως ο διεθνής στόπερ ακόμα και στα ματς που δεν αγωνίστηκε ούτε λεπτό, βοήθησε σημαντικά και είχε καθοριστικό ρόλο. Ειδικά στο Φάληρο και την περασμένη Κυριακή στην Λεωφόρο. 

Ο Τζαβέλλας ήταν από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο λεπτό όρθιος και πολλές φορές έφτανε μέχρι και την γραμμή του πλαγίου για να φωνάξει στους συμπαίκτες του. Κυρίως αυτό που έκανε, ήταν να εμψυχώνει τους παίκτες της ΑΕΚ που ήταν μέσα στο γήπεδο και να τους επιβραβεύει για προσπάθειες τους. Ελάχιστες φορές τους έδινε οδηγίες, καθώς δεν έμπλεκε καθόλου στις αρμοδιότητες του προπονητή. Επίσης ήταν αυτός που σε κάθε τραυματισμό, έκανε ό,τι μπορούσε για να βοηθήσει. 

Είναι χαρακτηριστικό πως μετά από το ιατρικό τιμ, ήταν ο πρώτος που έτρεξε την περασμένη Κυριακή δίπλα στον κτυπημένο Λάζαρο Ρότα. Και προσπαθούσε να του κρατήσει το χέρι και να το εμψυχώσει. Γενικώς ο τρόπος που έχει λειτουργήσει ο Τζαβέλλας από τον πάγκο, ειδικά σε Φάληρο και Λεωφόρο, έχει βοηθήσει πολύ τους συμπαίκτες του.  Κάνει κάτι που οι "κιτρινόμαυροι" έχουν ανάγκη και το χρειάζονται. Και είναι εξαιρετικά σημαντικό.