Ο Πινέδα έχει δώσει και την ψυχή του και το σώμα του στην μάχη της ΑΕΚ για το νταμπλ

Ορμπελίν Πινέδα

i

© Intime

Ο Πινέδα έχει δώσει και την ψυχή του και το σώμα του στην μάχη της ΑΕΚ για το νταμπλ

Κώστας Τσίλης 19:25 - 01.05.2023 / Ανανεώθηκε: 20:44 - 27.02.2024

Μπορεί να είναι δανεικός ο Πινέδα, αλλά κάνει τα πάντα προκειμένου να βοηθήσει την ΑΕΚ για να φτάσει στο νταμπλ, ακόμα και με θυσία της υγείας του.

Υπό κανονικές συνθήκες, ο Ματίας Αλμέιδα δεν θα σκεφτόταν καν να πάρει τον Ορμπελίν Πινέδα στην αποστολή του χθεσινού (30/4) ματς στην Λεωφόρο με τον Παναθηναϊκό. Ο Μεξικανός στην προπόνηση της Παρασκευής αισθάνθηκε ενοχλήσεις στο πόδι, ενώ παρότι σ' αυτό το κομμάτι ήταν λίγο καλύτερα το Σάββατο, του προέκυψε και η ίωση που ταλαιπώρησε και πολλούς συμπαίκτες του. Εξ ου και η προστατευτική μάσκα που φορούσε μέχρι και λίγο πριν καθίσει στον πάγκο. 

Επίσης υπό κανονικές συνθήκες, στην τελευταία θέση που θα σκεφτόταν ο Αλμέιδα να χρησιμοποιήσει τον Πινέδα, ειδικά σ' ένα ντέρμπι όπως το χθεσινό, θα ήταν αυτή του δεξιού μπακ. Παρότι το έχει ξαναδοκιμάσει μέσα στην σεζόν, αλλά για πολύ μικρό χρονικό διάστημα μέσα σε ματς. Όμως γενικώς οι συνθήκες χθες, μόνο κανονικές δεν ήταν. Και ο Πινέδα απέδειξε πως έχει δώσει όχι μόνο την ψυχή του, αλλά και το σώμα του, στην μάχη που δίνει η ΑΕΚ για το ντάμπλ. 

Ο Μεξικανός χαφ παρότι ταλαιπωρήθηκε διπλά την Παρασκευή και το Σάββατο, δεν έβαλε καθόλου στο τραπέζι της συζήτησης με τον Αλμέιδα το ενδεχόμενο να μείνει εκτός αποστολής. Βεβαίως ο Αργεντινός τεχνικός ήξερε πως με τα δεδομένα που είχε στα χέρια του, θα μπορούσε να υπολογίζει τον Πινέδα μόνο για λίγα λεπτά στο δεύτερο ημίχρονο. Όμως έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα με τον Ρότα, το πλάνο έπρεπε να αλλάξει. 

Το εντυπωσιακό είναι πως ο Πινέδα ετοιμάστηκε να σηκωθεί για προθέρμανση, αμέσως μόλις είδε τον Ρότα πεσμένο στο χόρτο και με αίματα στο πρόσωπο. Πριν καν του το ζητήσει ο Αλμέιδα. Ίσως μάλιστα αυτό ήταν και το σήμα που πήρε ο Αργεντινός τεχνικός από τον Μεξικανό, πως αισθανόταν καλά να μπει στο γήπεδο, πολύ νωρίτερα απ' ότι προβλεπόταν με βάση την κατάσταση του οργανισμού του. 

Δεν ήταν ούτε η πρώτη φορά φέτος που ο Πινέδα παίζει ως δεξί μπακ, αλλά ούτε η πρώτη φορά που έκανε υπέρβαση προκειμένου να βοηθήσει την ομάδα. Κάτι που έχει την σημασία του για έναν ποδοσφαιριστή που αγωνίζεται με την μορφή δανεισμού στην ΑΕΚ και μάλιστα χωρίς οψιόν αγοράς...