Ο Πινέδα έμεινε μόνο με... 3 κούπες μέσα σε 10 μήνες, αλλά «βλέπει» ενδεκάδα στο ΑΕΚ - Ολυμπιακός

Πινέδα

i

Ορμπελίν Πινέδα/©intime

Ο Πινέδα έμεινε μόνο με... 3 κούπες μέσα σε 10 μήνες, αλλά «βλέπει» ενδεκάδα στο ΑΕΚ - Ολυμπιακός

Κώστας Τσίλης 14:40 - 26.03.2024 / Ανανεώθηκε: 14:41 - 26.03.2024

Το Μεξικό ηττήθηκε στον τελικό του National League της κεντρικής Αμερικής και ο Πινέδα έχασε την ευκαιρία να κατακτήσει τον τέταρτο τίτλο του μέσα σε διάστημα δέκα μηνών, αλλά προλαβαίνει να επιστρέψει εγκαίρως στην Αθήνα για να είναι έτοιμος για το ντέρμπι

Ποτέ δεν είναι εύκολο για κανέναν ποδοσφαιριστή να διαχειριστεί την ήττα σ' έναν τελικό και την απώλεια ενός τίτλου. Σ' οποιαδήποτε διοργάνωση. Πολλώ δε μάλλον, στην περίπτωση του Ορμπελίν Πινέδα, που είχε συνηθίσει τους τελευταίους δέκα μήνες, να σηκώνει συνεχώς... κούπες. Όμως αυτή την φορά στον τελικό του National League της Κεντρικής Αμερικής, το Μεξικό δεν τα κατάφερε.

Αυτό σημαίνει πως ο Πινέδα, έμεινε μόνο με τις τρεις προηγούμενες κούπες, που κατέκτησε τους προηγούμενους δέκα μήνες. Το πρωτάθλημα και το κύπελλο με την ΑΕΚ τον περασμένο Μάϊο και το Gold Cup με την εθνική του ομάδα τον περασμένο Ιούλη. Και πλέον επικεντρώνεται στην κατάκτηση ξανά του ελληνικού πρωταθλήματος, τον προσεχή Μάη. Μάλιστα το γεγονός πως ο τελικός με τις ΗΠΑ έγινε τα ξημερώματα της Δευτέρας, τουλάχιστον βολεύει τον Μεξικανό ως προς το ταξίδι της επιστροφής του.

Συνήθως ο Πινέδα επέστρεφε στα Σπάτα τελευταίος απ' όλους τους διεθνείς από τις υποχρεώσεις με το Μεξικό. Προλάβαινε οριακά μόλις δυο προπονήσεις της ΑΕΚ πριν από ματς πρωταθλήματος. Εξ ου και έχανε την θέση του στην βασική ενδεκάδα. Με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα το ντέρμπι του περασμένου Σεπτέμβρη με τον Ολυμπιακό στη Νέα Φιλαδέλφεια, όπου ο Ματίας Αλμέιδα προτίμησε να μην ξεκινήσει τον ταλαιπωρημένο από το υπερατλαντικό ταξίδι και με μόλις δυο προπονήσεις, Πινέδα.

Με 30.000 κιτρινόμαυρες σημαίες, το ντέρμπι της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

19:13 - 24.03.2024

Με 30.000 κιτρινόμαυρες σημαίες, το ντέρμπι της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό

Με πρωτοβουλία οπαδών της ΑΕΚ, θα μοιραστούν στις εξέδρες 30χιλιάδες κιτρινόμαυρες σημαίες με το σήμα για τα 100 χρόνια, στο ντέρμπι της προσεχούς Κυριακής με τον Ολυμπιακό στην Νέα Φιλαδέλφεια

Αυτή την φορά, που συμπτωματικά ακολουθεί και πάλι ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στη Νέα Φιλαδέλφεια, ευτυχώς για τον Μεξικανό τα πράγματα είναι διαφορετικά. Ο Πινέδα ήδη έχει πάρει τον δρόμο της επιστροφής για την Ελλάδα. Αν όλα πάνε βάσει προγράμματος, θα βρίσκεται στην Αθήνα απόψε το βράδυ. Κάτι που σημαίνει πως ήδη από την Τετάρτη θα μπει κανονικά στις προπονήσεις της ΑΕΚ. Και θα είναι έτοιμος για να διεκδικήσει θέση βασικού στο ματς της Κυριακής με τον Ολυμπιακό.