Τα 90 λεπτά με ένταση του Γκαρσία και οι μόλις δυο χαμένες προπονήσεις με την ΑΕΚ

Λιβάι Γκαρσία

i

Λιβάι Γκαρσία/©intime

Τα 90 λεπτά με ένταση του Γκαρσία και οι μόλις δυο χαμένες προπονήσεις με την ΑΕΚ

Κώστας Τσίλης 11:53 - 24.03.2024

Ο Αλμέιδα είδε τον Γκαρσία να παίζει ολόκληρο το ματς του Τρινιντάντ με τον Καναδά με φουλ της έντασης, ενώ τον περιμένει πίσω στα Σπάτα εγκαίρως, έχοντας χάσει το μίνιμουμ των προπονήσεων της ΑΕΚ

Φυσικά και ο Ματίας Αλμέιδα είναι περήφανος για κάθε ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ που έχει κερδίσει θέση στην εθνική του ομάδα. Αυτό ωστόσο δεν σημαίνει πως δεν τρέμει το... φυλλοκάρδι του κάθε φορά που φεύγουν παίκτες για υποχρεώσεις με τις εθνικές τους. Ειδικά στην συγκεκριμένη χρονική στιγμή και ειδικά όταν χρειάζεται και να ταξιδέψουν στην άλλη άκρη του κόσμου. Όπως για παράδειγμα ο Λιβάι Γκαρσία.

Είναι σίγουρο πως ο Αλμέιδα πέρασε το Σαββατόβραδό του, παρακολουθώντας το ματς του πρώτου σκόρερ της ΑΕΚ με αντίπαλο τον Καναδά. Ο Αργεντινός τεχνικός είδε τον Γκαρσία να βγάζει ολόκληρο το ματς και μάλιστα σε φουλ ένταση. Η αλήθεια είναι πως ο Λιβάι έδειχνε σαν να παίζει μόνος του με αντίπαλο ολόκληρη την ομάδα του Καναδά. Έκανε ορισμένες εντυπωσιακές ενέργειες αλλά έχασε και τις δυο μοναδικές μεγάλες ευκαιρίες που έκανε το Τρινιντάντ.

Για τον Αλμέιδα το πιο σημαντικό είναι πως έπαιξε 90 λεπτά σε φουλ ένταση και ανταγωνιστικά, κάτι που κρατάει σε αγωνιστική εγρήγορση τον Γκαρσία. Ακόμα πιο σημαντικό είναι πως αν δεν προκύψει κάποιο απρόοπτο της τελευταίας στιγμής, ο Λιβάι θα βρίσκεται εγκαίρως ξανά στα Σπάτα για να ενσωματωθεί στην προετοιμασία για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Ίσως ακόμα και από αύριο, που είναι και η πρώτη μέρα προπονήσεων μετά το τριήμερο ρεπό.

Αν όλα πάνε βάσει προγράμματος, ουσιαστικά ο Γκαρσία θα έχει χάσει λόγω της εθνικής του, μόλις δυο κανονικές προπονήσεις της ΑΕΚ. Αυτή της προηγούμενης Δευτέρας και της προηγούμενης Τρίτης. Μετά ήταν το φιλικό με τον Απόλλωνα Λεμεσού, η αποκατάσταση της Πέμπτης και ακολούθησε το τριήμερο ρεπό.

Λιβάι Γκαρσία: «Έδωσα τον καλύτερο μου εαυτό, αλλά δεν ήταν αρκετό - Αναλαμβάνω την ευθύνη» (vids)
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

09:12 - 24.03.2024

Λιβάι Γκαρσία: «Έδωσα τον καλύτερο μου εαυτό, αλλά δεν ήταν αρκετό - Αναλαμβάνω την ευθύνη» (vids)

Ο επιθετικός της ΑΕΚ, Λιβάι Γκαρσία ανέλαβε την ευθύνη για τον αποκλεισμό του Τρινιντάντ και Τομπάγκο και μίλησε για την επόμενη ημέρα της εθνικής του ομάδας.

Επομένως αν καταφέρει να φτάσει ο Γκαρσία εγκαίρως στην Αθήνα για να προλάβει την αυριανή απογευματινή προπόνηση, το μοναδικό ζήτημα από το ταξίδι στην εθνική ομάδα, θα είναι η ταλαιπωρία από τις υπερατλαντικές πτήσεις.