Ο Αλμέιδα θέλει ξανά το πρωταθληματικό δίδυμο στο κέντρο της άμυνας της ΑΕΚ

Ο Αλμέιδα θέλει ξανά το πρωταθληματικό δίδυμο στο κέντρο της άμυνας της ΑΕΚ

Κώστας Τσίλης 15:38 - 23.03.2024 / Ανανεώθηκε: 15:38 - 23.03.2024

Για τον Αλμέιδα έχει πολύ μεγάλη σημασία να μπορέσει να πάει στις "μάχες" των Play Offs, με τις καλύτερες επιλογές σ' όλες τις θέσεις στην ενδεκάδα και για το κέντρο της άμυνας αυτές είναι πολύ συγκεκριμένες

Είναι σίγουρο πως όσο οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ θα γεμίζουν τις "μπαταρίες" τους αυτό το τριήμερο και θα περνούν τις τελευταίες μέρες ξεγνοιασιάς πριν μπουν στις "μάχες" των Play Offs, ο Ματίας Αλμέιδα θα καταστρώνει αγωνιστικά πλάνα. Άλλωστε ο Αργεντινός τεχνικός σκέφτεται και δουλεύει στο μυαλό του καταρχάς το ντέρμπι της δεύτερης αγωνιστικής με τον Ολυμπιακό, ήδη από την επόμενη μέρα του ματς με την Λαμία.

Προφανώς είναι ακόμα πολύ νωρίς για να "κλειδώσουν" στο μυαλό του Αλμέιδα οι αποφάσεις για όλες τις θέσεις στην ενδεκάδα. Εξάλλου θα πρέπει να περιμένει και τις επιστροφές των διεθνών από τις υποχρεώσεις με τις εθνικές τους ομάδες. Όμως ένα γενικό πλάνο, υπάρχει ήδη στο μπλοκάκι του Αργεντινού τεχνικού. Πλάνο που ιδανικά είναι φτιαγμένο, με τις καλύτερες επιλογές σε κάθε γραμμή του γηπέδου. Και για το κέντρο της άμυνας, αυτές αφορούν το... πρωταθληματικό δίδυμο με Βίντα και Μουκουντί.

Είναι γεγονός πως κατά την διάρκεια της φετινής σεζόν, ο Άλεξ Κάλενς έχει κάνει πολύ περισσότερα ματς πρωταθλήματος σε σχέση με τον Καμερουνέζο. Κάτι όμως που είχε να κάνει αφενός στον πρώτο γύρο με το "μοίρασμα" του χρόνου ανάμεσα σε Ελλάδα και Ευρώπη και αφετέρου από τον Γενάρη και μετά με το κύπελλο Εθνών Αφρικής. Τις υποχρεώσεις που είχε ο Μουκουντί με την εθνική και κατόπιν με τον τραυματισμό του.

Τώρα όμως ο Καμερουνέζος κεντρικός αμυντικός έχει επιστρέψει ξανά δυνατός. Το... τεστ του φιλικού στην Κύπρο, έδειξε πως ο Μουκουντί βρίσκεται σε εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση. Δεν χρειάστηκε επίσης σ' αυτό το διάστημα της διακοπής να φύγει για την εθνική του ομάδα και ως εκ τούτου μπορεί να συνεχίσει να δουλεύει απρόσκοπτα με την ομάδα. Κάτι που σημαίνει πως ο Αλμέιδα μπορεί να έχει ξανά το πρωταθληματικό δίδυμο του Μουκουντί με τον Βίντα στο κέντρο της άμυνας.

Αυτή είναι η επιλογή που εμπιστεύεται περισσότερο από κάθε άλλη ο Αργεντινός τεχνικός. Ο Βίντα με τον Μουκουντί έχει εξαιρετικά χημεία μεταξύ τους. Επίσης έχουν μοιρασμένους ρόλους μέσα στο παιχνίδι της ΑΕΚ, που λειτουργούν καλύτερα και βοηθούν περισσότερο από κάθε άλλο δίδυμο το αγωνιστικό μοντέλο της ομάδας. Γι αυτό και ο Αλμέιδα θέλει να έχει πανέτοιμο τον Μουκουντί, προκειμένου να τον επαναφέρει δίπλα στον Βίντα, ακόμα και για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό την επόμενη Κυριακή.