Οι τρεις λόγοι για το τριήμερο ρεπό που έδωσε ο Αλμέιδα στους παίκτες της ΑΕΚ

Ο Αλμέιδα με τους παίκτες του

i

© Intime

Οι τρεις λόγοι για το τριήμερο ρεπό που έδωσε ο Αλμέιδα στους παίκτες της ΑΕΚ

Κώστας Τσίλης 18:12 - 22.03.2024 / Ανανεώθηκε: 18:15 - 22.03.2024

Οι παίκτες της ΑΕΚ έχουν μπροστά τους τρεις ολόκληρες μέρες για να ξεκουραστούν και ο Αλμέιδα έχει τους (τρεις) λόγους του που έκανε αυτή την επιλογή

Είναι γεγονός πως ο Ματίας Αλμέιδα δεν είναι και ο πιο... φανατικός οπαδός των ρεπό. Βάζει πάντα σε προτεραιότητα την (σκληρή) δουλειά ο Αργεντινός τεχνικός. Και είναι πολύ φειδωλός στις μέρες που αφήνει κενές. Ειδικά εν μέσω αγωνιστικών υποχρεώσεων της ΑΕΚ. Τώρα έκανε εξαίρεση. Έδωσε τριήμερο ρεπό στους ποδοσφαιριστές του. Αυτή την φορά όμως, είχε τους λόγους του. Τρείς, για την ακρίβεια.

Ο πρώτος και σημαντικότερος είναι πως ο Αλμέιδα δεν ήθελε να βάλει τους ποδοσφαιριστές του σε μια ρουτίνα προπονήσεων, χωρίς επί της ουσίας να μπορεί να δουλέψει μαζί τους με τον τρόπο που θα ήθελε. Για τον Αργεντινό τεχνικό δεν έχει νόημα να γίνεται προπόνηση, απλώς για να γίνει. Πάντα πρέπει να υπάρχει ουσία. Περισσότερο κουραστικό ψυχολογικά θα ήταν για τους παίκτες του να δουλεύουν στα Σπάτα αυτό το τριήμερο, παρά θα λειτουργούσε ευεργετικά.

Ο δεύτερος λόγος έχει να κάνει με την συνέχεια που ακολουθεί, όταν θα ξεκινήσουν και πάλι τα Play Offs. Η ΑΕΚ από τις 31 Μαρτίου μέχρι και τις 12 Μάη, έχει να δώσει όχι απλώς εννέα παιχνίδια πρωταθλήματος. Είναι εννέα «μάχες» που θα κρίνουν τον τίτλο. Σ' αυτό το διάστημα οι παίκτες θα πάνε χωρίς ανάσα με απαιτητικά ματς και προπονήσεις. Ίσως ακόμα και για το Πάσχα, να μην υπάρχει η δυνατότητα για τίποτα περισσότερο, από ένα ρεπό. Επομένως αυτή την ευκαιρία για να γεμίσουν οι παίκτες τις «μπαταρίες» τους, ο Αλμέιδα δεν ήθελε να την αφήσει να πάει χαμένη.

Όσο για τον τρίτο λόγο, έχει να κάνει και με μια μικρή επιβράβευση για την εικόνα που έδειξαν στην Κύπρο και το φιλικό με τον Απόλλωνα. Βεβαίως ήταν από πριν προγραμματισμένο αυτό το ρεπό, εξ ου και κάποιοι ξένοι παίκτες δεν επέστρεψαν καν Αθήνα, αλλά έφυγαν κατευθείαν από την Λάρνακα για την πατρίδα τους. Ωστόσο πολύ εύκολα όλο αυτό θα μπορούσε να αλλάξει, εαν η προσέγγιση στο φιλικό δεν ήταν η πρέπουσα και η εικόνα δεν ήταν καλή.