Η ΑΕΚ κέρδισε 1-0, ο Αλμέιδα είδε την εικόνα που ήθελε

Η ΑΕΚ κέρδισε 1-0, ο Αλμέιδα είδε την εικόνα που ήθελε

Κώστας Τσίλης 20:57 - 20.03.2024 / Ανανεώθηκε: 21:07 - 20.03.2024

Παρά τις πολλές αγωνιστικές δοκιμές του Αλμέιδα, η ΑΕΚ ήταν καλύτερη σ’ όλο το ματς, έκανε πολλές ευκαιρίες για γκολ και νίκησε με 1-0 τον Απόλλωνα Λεμεσού στην Κύπρο.

Είναι δεδομένο πως ο Ματίας Αλμέιδα ήξερε καλά και τι περίμενε απ’ αυτό το φιλικό με τον Απόλλωνα Λεμεσού αλλά και τι ήθελε να δει από τους παίκτες της ΑΕΚ. Και πιθανότατα έμεινε ικανοποιημένος και για τη νίκη με 1-0 με το γκολ του Φαν Βέερτ αλλά και με την εικόνα που είχε η Ένωση. Ήταν καλύτεροι οι κιτρινόμαυροι καθ’ όλη την διάρκεια του παιχνιδιού, έβγαλαν ένταση στο παιχνίδι τους, ενώ έφτιαξαν και αρκετές ευκαιρίες για γκολ, χωρίς να απειληθούν σχεδόν καθόλου.

Όπως ήταν αναμενόμενο, ο Αλμέιδα επέλεξε μια ενδεκάδα, που πιθανότατα δεν είχε ξαναπαίξει μαζί ούτε σε οικογενειακό δίτερμα στα Σπάτα. Μόνο το δίδυμο στα χαφ, με Γιόνσον και Λιούμπιτσιτς παρέπεμπε σε βασικές επιλογές. Διότι από εκεί και πέρα, με τον Φερνάντες δεξιά στην επίθεση, τον Πισάρο αριστερά και τον Αραούχο πίσω από τον φορ Φαν Βέερτ, η ΑΕΚ σίγουρα δεν έχει ξαναπαίξει ποτέ φέτος.

Παρόλα αυτή την… ιδιαίτερη ενδεκάδα και παρότι το ματς ήταν φιλικό, η ΑΕΚ είχε κέφια. Και το αντιμετώπισε με μεγάλη σοβαρότητα. Από το πρώτο λεπτό μπήκε δυνατά και έβγαλε και ένταση αλλά και κυνήγησε το γκολ. Με τον Γιόνσον και τον Λιούμπιτσιτς να κάνουν εξαιρετική δουλειά στα χαφ, η Ένωση στρίμωξε από την αρχή τον Απόλλωνα. Και αν στο 8ο λεπτό ο Λιούμπιτσιτς εξ επαφής δεν μπόρεσε ούτε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα, ούτε να βρει τον Φαν Βέερτ, δεν έγινε το ίδιο και στο αμέσως επόμενο λεπτό. Ο 25χρονος Κροάτης έδωσε τρομερή ασίστ στον Ολλανδό και εκείνος έδωσε στον Δικέφαλο το προβάδισμα.

Η ΑΕΚ σ’ ολόκληρο το πρώτο ημίχρονο ήταν καλύτερη στο γήπεδο. Κυρίως χάρη στον Γιόνσον και τον Λιούμπιτσιτς αλλά και την μεγάλη διάθεση που έβγαλε στο γήπεδο ο Αραούχο. Πάντως ο αρχηγός της ΑΕΚ ήταν και σχετικά μοιραίος, καθώς έχασε τρεις πολύ καλές ευκαιρίες για να πετύχει γκολ. Συν μια ακόμα που πέταξε στα σκουπίδια ο Φερνάντες, δίνουν την εικόνα της απόλυτης κυριαρχίας της Ένωσης, η οποία μάλιστα απειλήθηκε και ελάχιστα. Μια μόνο τελική έκανε στο πρώτο ημίχρονο ο Απόλλων Λεμεσού και αυτή μ’ ένα σουτ που πέρασε πολύ ψηλά άουτ.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Αλμέιδα έκανε ακόμα περισσότερες αγωνιστικές δοκιμές. Πειραματίστηκε τοποθετώντας τον Άμραμπατ σε ρόλο δεξιού μπακ, για πρώτη φορά σε παιχνίδι της ΑΕΚ, έστω και φιλικό. Επίσης δοκίμασε τον Χατζισαφί σε ρόλο «οκταριού». Και έδωσε και πολύ χρόνο στο Ζίνι στο αριστερό άκρο της επίθεσης. Παρόλα αυτά και πάλι η ΑΕΚ είχε σ’ όλο το 45άλεπτο τον έλεγχο του ματς. Μόνο που και πάλι δεν ήταν προσεκτική αρκετές φορές στις τελικές προσπάθειες. Εξ ου και δεν κατάφερε να βάλει περισσότερα γκολ απ’ αυτό το ένα του πρώτου ημιχρόνου. Αντίθετα και πάλι δεν απειλήθηκε από τον Απόλλωνα και κράτησε με ευκολία το μηδέν στην άμυνα της.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥ (Πάμπλο Μαντσίν): Λιούβενμπεργκ, Νταρίκουα, Σκέλβικ (74’ Πέρετζ), Εκπολό, Σάντος (71’ Πέιμπερνς), Γιούρκεβιτς, Κολ, Αρτεάν, Βαλμπουενά(71’Κοστάκε) , Κρμέντσικ, Μπακένγκα (71’Άδονι) .

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Σιντιμπέ (64’ Πήλιος), Μουκουντί, Μήτογλου, Χατζισαφί (88’ Ραντόνια), Γιόνσον, Λιούμπιτσιτς (46’ Ζίνι), Φερνάντες (57’ Ελίασον), Πισάρο (64’ Άμραμπατ), Αραούχο (64’ Τσούμπερ), Φαν Βέερτ (64’ Πόνσε)