Πινέδα: «Φοβόμαστε να βγούμε έξω και να χτυπήσουμε πόρτες σε άλλες χώρες»

Ορμπελίν Πινέδα

i

©Intime

Πινέδα: «Φοβόμαστε να βγούμε έξω και να χτυπήσουμε πόρτες σε άλλες χώρες»

Στέλιος Βαρδάκης 17:56 - 20.03.2024 / Ανανεώθηκε: 17:59 - 20.03.2024

Ο Ορμπελίν Πινέδα τόνισε πως οι Μεξικανοί ποδοσφαιριστές δεν έχουν την αυτοπεποίθηση να χτυπήσουν πόρτες ευρωπαϊκών ομάδων.

Ο άσος της ΑΕΚ, Ορμπελίν Πινέδα, βρίσκεται στην πατρίδα του και προπονείται με την εθνική του ομάδα εν όψει του ημιτελικού του Concacaf Nations League κόντρα στον Παναμά και σε δηλώσεις που παραχώρησε μίλησε για την απουσία συμπατριωτών του από το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

«Ας ενθαρρυνθούν οι παίκτες στο Μεξικό και να μην μένουν μόνο εδώ, μένουμε στάσιμοι έτσι. Φοβόμαστε να βγούμε έξω και να χτυπήσουμε πόρτες σε άλλες χώρες. Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν περισσότερους παίκτες, τους πουλάνε φθηνότερα, το να είμαστε στην Ευρώπη μας βοηθάει πολύ και βελτιώνουμε το ποδόσφαιρο μας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια ο Πινέδα αναφέρθηκε στον ημιτελικό με τον Παναμά: «Ο Παναμάς είναι μεγάλος αντίπαλος, όλοι φιλοδοξούμε να είμαστε στον τελικό, έχουν βελτιωθεί πολύ και το σημαντικό είναι να μην υποτιμάς καμία ομάδα γιατί μπορεί να σε εκπλήξει όπως έκανε η Ονδούρα σε εμάς. Δεν είναι εύκολη ομάδα, αμύνεται καλά και εκμεταλλεύεται τους χώρους στην αντεπίθεση».

«Ο πρώην παίκτης της ΑΕΚ, Μάριο Μιτάι, αρέσει στη Γιουβέντους»

Στα ραντάρ της Γιουβέντους βρίσκεται ο Μάριο Μιτάι!

Με την Ίντερ να έχει «αγκαλιάσει» το πρωτάθλημα, οι ασπρόμαυροι έχουν βάλει μπρος στον μεταγραφικό σχεδιασμό ενόψει του καλοκαιριού και ο πρώην παίκτης της ΑΕΚ βρίσκεται όπως όλα δείχνουν στη λίστα. Ο νεαρός Αλβανός παραχωρήθηκε το καλοκαίρι του 2022 από την Ένωση στη Λοκομοτίβ Μόσχας έναντι 3 εκατ. ευρώ, ενώ ταυτόχρονα αποτελεί ένα από τα βασικά μέλη της Εθνικής του ομάδας.

Ο ίδιος έκανε το ντεμπούτο του με την Αλβανία σε ηλικία μόλις 17 ετών υπό την καθοδήγηση του Έντι Ρέγια. Τη φετινή σεζόν έχει μετρήσει 14 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις και δέκα με το εθνόσημο.

Όσον αφορά στο ενδιαφέρον των «μπιανκονέρι», σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψε η «Tuttosport» στο επερχόμενο φιλικό ανάμεσα σε Αλβανία και Χιλή (22/3) το «παρών» θα δώσουν σκάουτερ του συλλόγου.