Ο Πινέδα επιστρέφει στην ενδεκάδα και λύνει τα χέρια του Αλμέιδα
i

Ορμπελίν Πινέδα, Ματίας Αλμέιδα/intime

Ο Πινέδα επιστρέφει στην ενδεκάδα και λύνει τα χέρια του Αλμέιδα

Κώστας Τσίλης 17:38 - 07.05.2023 / Ανανεώθηκε: 20:51 - 27.02.2024

Έτοιμος να ξεκινήσει και πάλι στην ενδεκάδα της ΑΕΚ είναι ο Πινέδα και αυτό λύνει τα χέρια του Αλμέιδα ως προς το αγωνιστικό του πλάνο

Η πραγματικότητα για την φετινή ΑΕΚ, είναι πως ο Ορμπελίν Πινέδα είναι ο πιο κομβικός ποδοσφαιριστής της. Ο Ματίας Αλμέιδα ξεκινούσε τα αγωνιστικά του πλάνα από τον Μεξικανό χαφ. Όμως λόγω ίωσης αλλά και κάποιων ενοχλήσεων που ταλαιπώρησαν τον Πινέδα, τον κράτησαν εκτός βασικού σχήματος στα δυο κρίσιμα ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό. 

Σίγουρα δεν μπορεί να είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός, πως η ΑΕΚ δεν κέρδισε κανένα από τα δυο παιχνίδια που ο Μεξικανός δεν ήταν στην ενδεκάδα. Διότι ακόμα και στην Λεωφόρο που ο Πινέδα τελικά αγωνίστηκε σχεδόν 80 λεπτά, χρειάστηκε να γίνει κατά συνθήκη δεξί μπακ. Και επί της ουσίας ήταν εκτός του συνηθισμένου του ρόλου στην τακτική εξίσωση. 

Τώρα όμως ο Πινέδα έχει δείξει πως είναι ξανά σε καλή κατάσταση. Έχει αφήσει πίσω του την ταλαιπωρία που πέρασε τις προηγούμενες μέρες. Και αναμένεται να επιστρέψει στην βασική ενδεκάδα για το αυριανό ματς με τον Άρη. Κάτι που λύνει τα χέρια του Ματίας Αλμέιδα, καθώς η παρουσία του Μεξικανού δίνει την δυνατότητα για όλες τις επιλογές σε σχηματισμό. 

Είτε να επιλέξει να πάει ο Αργεντινός τεχνικός με Σιμάνσκι και Γιόνσον στα χαφ και να στείλει τον Πινέδα αριστερά αντί του Γκατσίνοβιτς. Είτε να δώσει στον Μεξικανό έναν ρόλο στον άξονα δίπλα στον Γιόνσον ή τον Σιμάνσκι. Ένα ελαφρύ προβάδισμα φαίνεται πως έχει η πρώτη εκδοχή. Όμως σε κάθε περίπτωση, έχει τεράστια σημασία για τον Αλμέιδα, η επιστροφή του Πινέδα στο βασικό σχήμα.