Ο Πόνσε οδηγεί την ΑΕΚ στο σκοράρισμα μ' όλους τους τρόπους, εκτός από πέναλτι

Πόνσε

i

Έκι Πόνσε/©intime

Ο Πόνσε οδηγεί την ΑΕΚ στο σκοράρισμα μ' όλους τους τρόπους, εκτός από πέναλτι

Κώστας Τσίλης 12:21 - 05.03.2024 / Ανανεώθηκε: 12:24 - 05.03.2024

Έφτασε τα 11 γκολ ο Πόνσε, είναι ο πρώτος σκόρερ της ΑΕΚ στο πρωτάθλημα μαζί με τον Γκαρσία και ο μοναδικός στην πρώτη πεντάδα των σκόρερ της Superleague χωρίς ούτε ένα πέναλτι

Το γκολ του Έκι Πόνσε στο Κλεάνθης Βικελίδης που έβαλε την ΑΕΚ μπροστά στο σκορ με 3-2, δεν ήταν τελικά αρκετό για να δώσει και τους τρείς βαθμούς. Όμως έχει μεγάλη σημασία για τον Ματίας Αλμέιδα, το γεγονός πως ο Αργεντινός φορ συνεχίζει το κρεσέντο του στο σκοράρισμα. Κυρίως διότι ο τεχνικός της ΑΕΚ βλέπει πόσο αποτελεσματικά δουλεύουν πλέον οι συνεργασίες στην επίθεση.

Ο Πόνσε έχει φτάσει συνολικά τα έντεκα γκολ στο πρωτάθλημα. Και μάλιστα σ' ένα διάστημα μόλις 1,5 μήνα, από τα τέλη Γενάρη και εκείνο το χατ τρικ που έκανε απέναντι στον Ατρόμητο. Ο Πόνσε σκοράρει κυρίως παίρνοντας ασίστ από τους συμπαίκτες του. Όπως έγινε και στο Κλεάνθης Βικελίδης από την σέντρα του Ελίασον. Κάτι που σημαίνει πως πλέον το παιχνίδι του Αργεντινού φορ, έχει "κουμπώσει" απόλυτα με την επιθετική λειτουργία του αγωνιστικού μοντέλου της ΑΕΚ. Και είναι αυτό που περίμενε ο Αλμέιδα, όταν μιλούσε για την προσαρμογή του Πόνσε.

Μ' όλους τους τρόπους έχει βρει δίχτυα ο Αργεντινός φορ. Με κεφαλιά, με σουτ, με πλασέ, με προβολή. Ο μόνος τρόπος με τον οποίο μέχρι τώρα δεν έχει σκοράρει, είναι με εκτέλεση πέναλτι. Μάλιστα, είναι ο μοναδικός απ' αυτούς που βρίσκονται στην πρώτη πεντάδα των σκόρερ της Superleague, που δεν έχει ούτε ένα γκολ από την άσπρη βούλα. Ακόμα και ο Λιβάι Γκαρσία, που επίσης έχει 11 γκολ, έχει σκοράρει και δυο πέναλτι. Ενώ ο Ελ Κααμπι που είναι πρώτος με 15, έχει σκοράρει τέσσερις φορές από το σημείο του πέναλτι.

Ο Πόνσε είναι ο μοναδικός που δεν έχει βάλει ούτε ένα πέναλτι. Παρόλο που μια φορά είχε πάρει την μπάλα για να την στήσει στην λευκή βούλα. Ήταν στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στη Νέα Φιλαδέλφεια στον πρώτο γύρο, όταν είχε καταλογιστεί πέναλτι υπέρ της ΑΕΚ, αλλά στη συνέχεια πάρθηκε πίσω (για άγνωστο λόγο) από το VAR. Όταν είχε καταλογιστεί το πέναλτι, ο Πόνσε είχε πάρει την μπάλα για να τον εκτελέσει αυτός. Και μάλιστα ήταν ένα ματς, που ήδη είχε σκοράρει μια φορά με προβολή.