Ο Πινέδα είναι το βαρόμετρο της ΑΕΚ που όταν δεν ξεκινάει βασικός υπάρχει πρόβλημα (vids)

Ορμπελίν Πινέδα

i

©Intime

Ο Πινέδα είναι το βαρόμετρο της ΑΕΚ που όταν δεν ξεκινάει βασικός υπάρχει πρόβλημα (vids)

Κώστας Τόπας 09:41 - 05.03.2024

Οταν ο Ορμπελίν Πινέδα δεν παίρνει φανέλα βασικού, η ΑΕΚ τα βρίσκει σκούρα και στο τέλος καταλήγει να χάνει βαθμούς.

Σε μία επική αναμέτρηση που τα είχε όλα, ο Άρης με γκολ του Μορόν από την άσπρη βούλα στις καθυστερήσεις «έκλεψε» τον βαθμό της ισοπαλίας (3-3) και έριξε την ΑΕΚ από την κορυφή. Πλέον, η Ένωση αφήνει πίσω της το αποτέλεσμα στη Θεσσαλονίκη και στρέφει την προσοχή της στο πρώτο παιχνίδι των Play Offs που είναι αυτό απέναντι στη Λαμία, εκτός έδρας, την προσεχή Κυριακή (10/03).

Είναι γνωστό πως ένα από τα πολύτιμα «όπλα» που έχει στη φαρέτρα του ο Ματίας Αλμέιδα, ακούει στο όνομα Ορμπελίν Πινέδα. Ο Μεξικανός... πολυθεσίτης αποτελεί «βαρόμετρο» για την ΑΕΚ και το δείχνουν οι αριθμοί, καθώς όταν δεν ξεκινά βασικός και μπαίνει ως αλλαγή ή όταν είναι εκτός αποστολής, η Ένωση επικρατεί δύσκολα στο φετινό πρωτάθλημα.

Την τρέχουσα σεζόν, ο 27χρονος διεθνής Μεξικανός χαφ είχε μείνει εκτός αποστολής σε τρεις αναμετρήσεις. Αρχικά, για το παιχνίδι της 6ης αγωνιστικής με αντίπαλο τον Ατρόμητο και στη συνέχεια κόντρα σε Παναιτωλικό και Πανσερραϊκό για την 14η και 15η αγωνιστική, αντίστοιχα. Απέναντι στους Περιστεριώτες, η ΑΕΚ μπορεί να επικράτησε αλλά δυσκολεύτηκε σε σημαντικό βαθμό για να φτάσει στο 2-1. Στα δύο προαναφερθέντα ματς, οι «κιτρινόμαυροι» αναδείχθηκαν ισόπαλοι με το ίδιο σκορ, το 2-2.

Με αυτόν τον τρόπο, η ΑΕΚ χωρίς τον Πινέδα στην αποστολή της μέτρησε μία νίκη και δύο ισοπαλίες. Αξιο αναφοράς επίσης είναι το γεγονός ότι κάθε φορά που ο Μεξικανός δεν παίρνει φανέλα βασικού, η ΑΕΚ δεν φτάνει στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Στον αγώνα της πρεμιέρας του πρωταθλήματος, κόντρα στον Πανσερραϊκό στην «OPAP Arena», ο Πινέδα πέρασε ως αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο αλλά η ομάδα του «γκέλαρε», παίρνοντας την ισοπαλία με 1-1.

Στη συνέχεια και συγκεκριμένα, την 4η αγωνιστική η ΑΕΚ αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με τον Ολυμπιακό στη Φιλαδέλφεια, με τον Πινέδα να μένει στον πάγκο και να περνάει ως αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο. Ακολουθήσε ο αγώνας στην Κρήτη, απέναντι στον ΟΦΗ για την 7η αγωνιστική.

Εκεί, η ΑΕΚ γνώρισε την ήττα με 2-0 με τον Μεξικανό να περνάει στο 67'. Επειτα, η Ένωση νίκησε με σχετική ευκολία, 3-0 τον Αστέρα στην Τρίπολη, ωστόσο ακολούθησε η ισοπαλία με την Κηφισιά (1-1) και το ματς με τον Άρη (3-3) στο «Βικελίδης». Σε όλα αυτά τα παιχνίδια, ο Πινέδα πέρασε στον αγωνιστικό χώρο, ως αλλαγή.