Η βαθμολογία των έξι ομάδων των playoffs στην κανονική διάρκεια – Η ομάδα που κυριάρχησε και οι απίθανες αλλαγές στο φινάλε

Η βαθμολογία των έξι ομάδων των playoffs στην κανονική διάρκεια – Η ομάδα που κυριάρχησε και οι απίθανες αλλαγές στο φινάλε

Οι βαθμοί που συγκέντρωσαν οι έξι ομάδες των playoffs στην κανονική διάρκεια της Stoiximan Super League. Στην κορυφή η ΑΕΚ, τέταρτος ο Ολυμπιακός και ισοβαθμία για ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό.

Την Κυριακή ολοκληρώθηκε η κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος και το φινάλε ήταν ασφαλώς δραματικό.

Ο Άρης στις καθυστερήσεις μπλόκαρε την ΑΕΚ στο «Κλ. Βικελίδης» κι έκανε δώρο την κορυφή στον συμπολίτη ΠΑΟΚ.

Ο «Δικέφαλος» του βορρά προσπέρασε την Ένωση και το ίδιο έκανε και ο Ολυμπιακός. Οι Πειραιώτες έκαναν περίπατο με τον Βόλο και ο Παναθηναϊκός μετά την ισοπαλία στο «Γεντί Κουλέ», την τρίτη στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια έπεσε στην τέταρτη θέση, ενώ για τον Άρη και τη Λαμία δεν υπήρξε κάποια διαφορά.

Την ερχόμενη Κυριακή (την Τετάρτη θα προκύψουν οριστικά οι ημερομηνίες και οι ώρες των αγώνων) οι έξι ομάδες θα ριχτούν στη μάχη των playoffs. Στην κανονική διάρκεια, ωστόσο, η βαθμολογία με βάση τα αποτελέσματα των έξι ομάδων, η κατάταξη στον βαθμολογικό πίνακα ήταν εντελώς διαφορετική. Μόνο ο Άρης και η Λαμία είναι στην ίδια θέση, τέταρτη και πέμπτη, αντίστοιχα.

Ο πρωτοπόρος ΠΑΟΚ στα παιχνίδια του με τις άλλες πέντε ομάδες ήταν δεύτερος με 15 βαθμούς. Τους ίδιους είχε ο Παναθηναϊκός, ο οποίος στην ισοβαθμία υστερεί του ΠΑΟΚ με μία ήττα και μία ισοπαλία.

Η ΑΕΚ αναμφίβολα κυριάρχησε. Σημείωσε έξι νίκες, τρεις ισοπαλίες και η ήττα στο «Κλ. Βικελίδης» ήταν η πρώτη και η μοναδική στα δέκα παιχνίδια με τις άλλες πέντε ομάδες.

Ο Ολυμπιακός ήταν τέταρτος σε συγκομιδή βαθμών, αντί για τρίτος που τερμάτισε στην κανονική διάρκεια. Νίκησε δύο φορές τους «κιτρινόμαυρους» της Θεσσαλονίκης, μία τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα και μία φορά τη Λαμία. Είχε επίσης μία ισοπαλία με την ΑΕΚ και πέντε ήττες! Δύο από το «τριφύλλι» κι από μία φορά έχασε από ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Λαμία.

Ο Άρης δεν κατάφερε να κάνει νίκη σε δύο αγώνες κόντρα στον σύλλογο της Φθιώτιδας, αλλά στο σπίτι του λύγισαν ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός!

Η Λαμία αν και σαφώς η πιο αδύναμη ομάδα, κατάφερε να πάρει οκτώ βαθμούς. Τέσσερις με τον Άρη, εντός, εκτός, ισοπαλία στη Λεωφόρο με δέκα παίκτες για 50 και πλέον λεπτά και φυσικά σημείωσε ιστορική νίκη εντός έδρας επί των «ερυθρόλευκων»!

Μόνο με τα αποτελέσματα, λοιπόν, των έξι ομάδων, πρώτη είναι η ΑΕΚ. Ο ΠΑΟΚ, ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός καταλαμβάνουν τα ευρωπαϊκά εισιτήρια, αλλά αν στον τελικό για παράδειγμα πάρει το Κύπελλο ο Άρης ή ο Παναιτωλικός, τότε ο τέταρτος μένει εκτός Ευρώπης. Στην προ-Μεντιλίμπαρ εποχή ο Ολυμπιακός θα ήταν το θύμα. Σε κάθε περίπτωση αναμένεται ένα δίμηνο φωτιά στην ελληνική Stoiximan Superleague.

Δείτε τη βαθμολογία των έξι ομάδων από τα μεταξύ τους παιχνίδια. Στην παρένθεση οι βαθμοί με τους οποίους τερμάτισαν στην κανονική διάρκεια.

ΟΜΑΔΑ ΒΑΘΜΟΙ ΕΞΑΔΑΣ ΒΑΘΜΟΙ Κ.Δ.

ΑΕΚ 21 (59)

ΠΑΟΚ 15 (60)

Παναθηναϊκός 15 (56)

Ολυμπιακός 13 (57)

Άρης 11 (42)

Λαμία 8 (34)

Στη συνέχεια σας αναφέρουμε τα αποτελέσματα των έξι ομάδων μεταξύ τους, ανάλογα με το πρόγραμμα που προέκυψε από την κλήρωση της Δευτέρας.

1η αγωνιστική

ΠΑΟΚ – Άρης 0-0

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 0-3

Λαμία – ΑΕΚ 1-3

2η αγωνιστική

ΑΕΚ – Ολυμπιακός 1-1

Άρης – Λαμία 2-2

Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ 2-2

3η αγωνιστική

Ολυμπιακός – Άρης 4-1

Παναθηναϊκός – ΑΕΚ 1-2

ΠΑΟΚ – Λαμία 3-0

4η αγωνιστική

ΑΕΚ – ΠΑΟΚ 2-0

Άρης – Παναθηναϊκός 2-0

Λαμία – Ολυμπιακός 1-0

5η αγωνιστική

ΑΕΚ – Άρης 1-0

Παναθηναϊκός – Λαμία 2-2

ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός 1-4

6η αγωνιστική

Άρης – ΑΕΚ 3-2

Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ 2-4

Λαμία - Παναθηναϊκός 1-2

7η αγωνιστική

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 2-2

Άρης – Ολυμπιακός 1-2

Λαμία – ΠΑΟΚ 0-2

8η αγωνιστική

Ολυμπιακός – Λαμία 4-0

Παναθηναϊκός – Άρης 2-0

ΠΑΟΚ – ΑΕΚ 1-1

9η αγωνιστική

Ολυμπιακός – ΑΕΚ 1-2

ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός 2-1

Λαμία - Άρης 1-0

10η αγωνιστική

ΑΕΚ – Λαμία 3-0

Άρης – ΠΑΟΚ 2-1

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 2-0