Ο Πόνσε θέλει να ακολουθήσει τον δρόμο του Γκαρσία

Πόνσε

i

Έκι Πόνσε/©intime

Ο Πόνσε θέλει να ακολουθήσει τον δρόμο του Γκαρσία

Κώστας Τσίλης 12:27 - 23.01.2024 / Ανανεώθηκε: 12:27 - 23.01.2024

Έχει ήδη δει ο Πόνσε τι επακολούθησε όταν ο Γκαρσία "ξεμπλόκαρε" με το σκοράρισμα και θέλει να το κάνει και ο ίδιος

Είναι γεγονός πως όση δουλειά και να γίνει στο κομμάτι της τακτικής, αλλά ακόμα και της ψυχολογίας, το πιο βασικό για έναν σέντερ φορ που περνάει μεγάλο διάστημα αφλογιστίας, είναι να βρει δίχτυα. Να ξεμπλοκαριστεί. Ακριβώς δηλαδή αυτό που είπε ο Ματίας Αλμέιδα για τον Έκι Πόνσε, μετά το ματς της ΑΕΚ στο Περιστέρι. "Χρειαζόταν (σ.σ. ο Πόνσε) να σκοράρει γιατί είναι σκόρερ. Ήταν μπλοκαρισμένος και ξεμπλόκαρε και είμαι χαρούμενος γι' αυτό".

Ο Αλμέιδα ξέρει πολύ καλά πόσο μεγάλη σημασία έχει αυτό το χατ τρικ που πέτυχε ο Πόνσε, ακριβώς τέσσερις μήνες μετά την τελευταία φορά που είχε βρει δίχτυα. Όπως επίσης έχει δει και τι επακολούθησε, όταν ο Λιβάι Γκαρσία "ξεμπλόκαρε".

 Διότι και ο φορ από το Τρινιντάντ, μέχρι και τις 14 του Δεκέμβρη, είχε πετύχει μόλις ένα γκολ στη σεζόν. Από τότε όμως που ο Γκαρσία σκόραρε εκείνο το γκολ απέναντι στον Άγιαξ στο Άμστερνταμ, έχει σκοράρει συνολικά οκτώ φορές. Και έχει βρει δίχτυα σε πέντε συνεχόμενα ματς πρωταθλήματος. 

Ακριβώς τα ίδια βήματα, θέλει να ακολουθήσει και ο Πόνσε. Ο Αργεντινός φορ έβγαλε και αντίδραση και ξέσπασμα στο Περιστέρι. Έδειξε να απελευθερώνεται αγωνιστικά και να ξεμπλοκάρει. Τώρα ο στόχος του είναι να συνεχίσει μ' ένα ανάλογο σερί στο σκοράρισμα, σαν αυτό που έκανε ο Γκαρσία μετά το δικό του ξεμπλοκάρισμα. Έτσι κι αλλιώς, την προσεχή Κυριακή ο Πόνσε θα είναι ξανά στο βασικό σχήμα, καθώς πιθανότατα ο Λιβάι θα προφυλαχθεί.