Τα ρεκόρ της ΑΕΚ και του Πόνσε
i

©Intime

Τα ρεκόρ της ΑΕΚ και του Πόνσε

Στέλιος Βαρδάκης • 19:24 - 22.01.2024 / Ανανεώθηκε: 19:24 - 22.01.2024

Πρώτο χατ τρικ του Πόνσε με την φανέλα της ΑΕΚ και δεύτερο συνολικά στην καριέρα του. Πέντε γκολ για την Ένωση σε ένα ματς μετά από σχεδόν 4,5 χρόνια

Η ΑΕΚ πέρασε νικηφόρα από το Περιστέρι επικρατώντας εύκολα με 5-0 επί του Ατρομήτου με πρωταγωνιστή τον Εζεκιέλ Πόνσε, ο οποίος πέτυχε χατ τρικ. Με αυτή την νίκη η Ένωση παρέμεινε στο -2 από την κορυφή και τους πρωτοπόρους ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό.

Το ματς στο Περιστέρι ήταν η δεύτερη φορά που ο Πόνσε σημειώνει 3 γκολ σε έναν αγώνα στην επαγγελματική του καριέρα. Την προηγούμενη βέβαια, ήταν με τη δεύτερη ομάδα της Λιλ στην 4η κατηγορία της Γαλλίας το 2018. 

Μάλιστα, ο Αργεντινός επιθετικός σκόραρε για πέμπτη φορά στην καριέρα του απέναντι στον Ατρόμητο. Στην προηγούμενη θητεία του με την Ένωση είχε βρει δίχτυα από μία φορά στα δύο ματς προημιτελικού Κυπέλλου κόντρα στους Περιστεριώτες. 

Μια δήλωση του νόμου Αλμέιδα
ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΛΗΣ

00:35 - 22.01.2024

Μια δήλωση του νόμου Αλμέιδα

Η ΑΕΚ πήγε με ζόρικα δεδομένα και συγκεκριμένη συνθήκη στο Περιστέρι αλλά κέρδισε και ειδικώς και γενικώς, πολλά περισσότερα από τρεις εύκολους βαθμούς σε μια δύσκολη έδρα - Γράφει ο Κώστας Τσίλης

Ο Πόνσε, είχε σκοράρει μόλις μία φορά στο φετινό πρωτάθλημα και πλέον μετράει 4 γκολ (5 σε όλες τις διοργανώσεις), παίρνοντας σημαντική ψυχολογική ώθηση για τη συνέχεια της χρονιάς. Ήταν ο πρώτος σκόρερ της Ένωσης τη σεζόν 2018/19 έχοντας σημειώσει 21 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις (16 στο πρωτάθλημα και 5 στο Κύπελλο). Συνολικά, έχει 26 γκολ σε 65 εμφανίσεις με τα «κιτρινόμαυρα» στην καριέρα του, έχοντας καταγράψει και 4 ασίστ.

Όσον αφορά την ΑΕΚ, κατάφερε να σκοράρει 5 γκολ σε ένα ματς από τις 7 Δεκεμβρίου του 2019 όταν και είχε κερδίσει με 5-0 τον Πανιώνιο στο ΟΑΚΑ, για το πρωτάθλημα. Άξιο αναφοράς είναι ότι και τότε η νίκη είχε έρθει με χατ τρικ ενός άλλου επιθετικού της Ένωσης, του Νέλσον Ολιβέιρα.

Επίσης ένα εντυπωσιακό στατιστικό που προέκυψε με το τέλος του χθεσινού αγώνα για την Ένωση είναι ότι Κάλενς έγινε ο 15ος διαφορετικός σκόρερ της ΑΕΚ στο φετινό πρωτάθλημα πράγμα που αναδεικνύει και τον πλουραλισμό που υπάρχει στην επίθεση της Ένωσης. Πιο αναλυτικά, ο Περουβιανός κεντρικός αμυντικός σκόραρε στο 35' της αναμέτρησης, διαμορφώνοντας το 3-0 και κατέγραψε το πρώτο του γκολ με τον ελληνικό σύλλογο. Η ομάδα του Αλμέιδα έχει σκοράρει συνολικά 39 φορές στη Stoiximan Super League και έχει την 4η καλύτερη επίθεση.