Ο ΟΦΗ ονειρεύεται τελικό Κυπέλλου έπειτα από 34 χρόνια

ΟΦΗ

i

©Intime

Ο ΟΦΗ ονειρεύεται τελικό Κυπέλλου έπειτα από 34 χρόνια

Στέλιος Βαρδάκης • 09:00 - 20.01.2024 / Ανανεώθηκε: 09:01 - 20.01.2024

Όνειρα τελικού Κυπέλλου κάνουν στον πίσω μέρος του μυαλού τους στον ΟΦΗ μετά την πρόκριση στα προημιτελικά όπου θα αντιμετωπίσει τον Παναιτωλικό.

Ο ΟΦΗ αγχώθηκε αλλά τελικά πήρε την πρόκριση στους «8» του Κυπέλλου απέναντι στην Κηφισιά, με την ισοπαλία 1-1 στην Καισαριανή, ενώ είχε προηγηθεί το 3-1 του πρώτου αγώνα στο «Γεντί Κουλέ».

Επόμενος αντίπαλος στο Κύπελλο για την ομάδα της Κρήτης είναι ο Παναιτωλικός και στο Ηράκλειο κάνουν όνειρα τελικού σε μια σεζόν που ενώ ξεκίνησε καλά και με πολλές προσδοκίες, έχει στραβώσει αρκετά.

Συγκεκριμένα, ο ΟΦΗ θα αντιμετωπίσει τον Παναιτωλικό σε διπλά παιχνίδια με φόντο την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου, εκεί που μεγάλο φαβορί για να βρίσκεται είναι ο Άρης, ο οποίος στα προημιτελικά έχει θεωρητικά έναν «βατό», όπως είναι η Νίκη Βόλου που απέκλεισε τον Λεβαδειακό

Φυσικά, φαβορί από το συγκεκριμένο μονοπάτι για να βρίσκεται στον τελικό είναι ο Άρης, με την ομάδα του Μάντζιου να παίρνει σπουδαία πρόκριση απέναντι στην ΑΕΚ. Το γεγονός όμως ότι έμεινε έξω η κάτοχος του τροπαίου, έχει ανοίξει την όρεξη και στις υπόλοιπες ομάδες εκτός του Άρη, που βρίσκονται σε αυτή τη πλευρά του μονοπατιού, για να φτάσουν ως το τέλος της διαδρομής. 

Στον ΟΦΗ πάντως έχουν δηλώσει από την αρχή της σεζόν ότι μία καλή πορεία στο Κύπελλο είναι μέσα στους στόχους της ομάδας και μετά από τον αποκλεισμό της ΑΕΚ οι Κρητικοί κάνουν όνειρα για τον τελικό καθώς για να φτάσουν εκεί αποφεύγουν όλες τις ομάδες του Big-4.

Για να δούμε την τελευταία φορά που συνέβη αυτό βέβαια, πρέπει να γυρίσουμε τον χρόνο πίσω 34 χρόνια και τη σεζόν 1989/90 όπου ο ΟΦΗ με τον Ευγένιο Γκέραρντ ακόμα στον πάγκο, έφτασε στον τελικό απέναντι στον Ολυμπιακό με τους «ερυθρόλευκους» να επικρατούν με 4-2 και να φτάνουν στην κατάκτηση του τροπαίου. 

Οι Ηρακλειώτες έχουν πανηγυρίσει μία φορά στην ιστορία τους την κατάκτηση του Κυπέλλου το 1987, αντιμετωπίζοντας στον τελικό τον Ηρακλή του Βασίλη Χατζηπαναγή. Το ματς στην κανονική διάρκεια είχε λήξει ισόπαλο 1-1 με τον ΟΦΗ να επικρατεί 3-1 στα πέναλτι με ήρωα τον Μύρωνα Σηφάκη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ομάδα του Ηρακλείου είχε φτάσει μια ανάσα από τον τελικό, τις σεζόν 2011/12 και 2013/14 καθώς σε αμφότερες τις περιπτώσεις αποκλείστηκε στα ημιτελικά. Στην πρώτη περίπτωση, ο αποκλεισμός ήρθε από τον Ολυμπιακό με συνολικό σκορ 1-0 ενώ στη δεύτερη, από τον Παναθηναϊκό με τον ΟΦΗ να κερδίζει το πρώτο ματς στην Κρήτη (1-0) και να αποκλείεται στην ρεβάνς στο «Απόστολος Νικολαΐδης» με 3-0 σε ένα ματς που χρειάστηκε να πάει στην παράταση για να πάρουν την πρόκριση οι «πράσινοι».

Οι οκτώ ομάδες για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας: Το μονοπάτι μέχρι τον τελικό

Οι οκτώ ομάδες για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας: Το μονοπάτι μέχρι τον τελικό

Το... παζλ για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας ολοκληρώθηκε με την πρόκριση της Νίκης Βόλου επί του Λεβαδειακού. Δείτε το πανόραμα και το μονοπάτι μέχρι τον τελικό.

Η ομάδα του Πέπε Μελ πάντως, έχει επικεντρωθεί προς το παρόν στο σημερινό παιχνίδι για την Stoiximan Super League (20:00) που κι αυτό είναι με αντίπαλο τον Παναιτωλικό στο «Γεντί Κουλέ», με μοναδικό στόχο την νίκη που θα είναι η πρώτη μετά από 11 αγωνιστικές. Τελευταία νίκη του ΟΦΗ στο πρωτάθλημα είναι απέναντι στην ΑΕΚ στις 2 Οκτωβρίου.