Άρης: «Έσπασε» την γκίνια 61 χρόνων κόντρα στην ΑΕΚ
i

© Intime

Άρης: «Έσπασε» την γκίνια 61 χρόνων κόντρα στην ΑΕΚ

Γιάννης Λιβανός • 10:42 - 18.01.2024 / Ανανεώθηκε: 11:04 - 18.01.2024

Ο Άρης πήρε σπουδαία πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος απέναντι στην ΑΕΚ, «ξορκίζοντας» την γκίνια που τον ακολουθούσε εδώ και πολλά χρόνια όταν έπαιζε με κάποια ομάδα από τους «Big 4».

Οι Θεσσαλονικείς «κόντεψαν» να ξεχάσουν πότε απέκλεισαν για τελευταία φορά την ΑΕΚ σε αγώνα Κυπέλλου. Μετά όμως από την χθεσινή παλικαρίσια πρόκριση στα πέναλτι, «λύγισαν» την «Ένωση» και παράλληλα «έσπασαν» και δύο «κατάρες» απέναντι στην ΑΕΚ.

Πιο συγκεκριμένα ο Άρης κατόρθωσε για πρώτη φορά μετά από 24 χρόνια να αποκλείσει κάποια ομάδα εκ των ΑΕΚ, Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού, ΠΑΟΚ και Ηρακλή.

Η τελευταία φορά μάλιστα που οι Θεσσαλονικείς είχαν αποκλείσει έναν από τους «Big 4» ήταν στις 13 Ιανουαρίου του 2000. Τότε ο Άρης είχε νικήσει τον Παναθηναϊκό στα πέναλτι (4-2), σε μονό αγώνα στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Η χθεσινή πρόκριση ήταν ξεχωριστή για τον Άρη για έναν ακόμη λόγο, αφού πρόκειται για την πρώτη απέναντι στην ΑΕΚ σε αγώνα Κυπέλλου μετά από πάνω από μισό αιώνα (61 χρόνια), πρόκριση που δίνει ελπίδες στην ομάδα του Άκη Μάντζιου για τον πρώτο τίτλο ύστερα από το 1970.

Στη διαδικασία-θρίλερ των πέναλτι ανάμεσα σε Άρη και ΑΕΚ χθες εξιλεώθηκε και ο Κουέστα για το ολέθριο λάθος του πριν από περίπου τρία  χρόνια, όταν ο Μπουχαλάκης είχε «κλέψει» την μπάλα από τον γκολκίπερ «των κιτρινόμαυρων» δίνοντας το εισιτήριο του τελικού στον Ολυμπιακό