Η Κηφισιά το πάλεψε, αλλά ο Φελίπε στις καθυστερήσεις «κλείδωσε» την πρόκριση για τον ΟΦΗ στους «8» του Κυπέλλου Ελλάδας

Η Κηφισιά το πάλεψε, αλλά ο Φελίπε στις καθυστερήσεις «κλείδωσε» την πρόκριση για τον ΟΦΗ στους «8» του Κυπέλλου Ελλάδας

Άγγελος Φραγκισκάτος 18:55 - 17.01.2024 / Ανανεώθηκε: 19:25 - 17.01.2024

Ο ΟΦΗ πήρε το εισιτήριο για τους «8» του Κυπέλλου Ελλάδας με συνολικό σκορ 4-2 αφήνοντας την Κηφισιά εκτός συνέχειας, μετά την ισοπαλία με 1-1.

Ισόπαλο 1-1 ολοκληρώθηκε η αναμέτρηση ανάμεσα στην Κηφισιά και τον ΟΦΗ στην Καισαριανή, με τους Κρητικούς να παίρνουν το εισιτήριο για τους «8» του Κυπέλλου Ελλάδας. 

Πλέον η ομάδα του Πέπε Μελ θα περιμένει στον επόμενο γύρο του θεσμού τον Παναιτωλικό σε διπλά παιχνίδια, ο οποίος νωρίτερα απέκλεισε την Καλλιθέα με συνολικό σκορ 5-4. 

Στα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού δεν υπήρχε κάποια καλή στιγμή, με τους φιλοξενουμένους να κρατάνε περισσότερο την μπάλα και αρκετές μονομαχίες στη μεσαία γραμμή. 

Η πρώτη καλή ευκαιρία στο ματς άνηκε στον ΟΦΗ. Στο 23ο λεπτό ο Μπάκιτς έκανε το δυνατό σουτ, όμως η μπάλα πέρασε δίπλα από την εστία του Νικοπολίδη. Πέντε λεπτά μετά η ομάδα του Πέπε Μελ έχασε μεγάλη στιγμή για να πάρει το προβάδισμα. Μετά από εκτέλεση κόρνερ η μπάλα έφτασε στην περιοχή, ο Ριέρα έκανε το σουτ δεξιά της περιοχής, αλλά αστόχησε. 

Στο 30ο λεπτό ο Ντίκο πήρε την κεφαλιά μέσα από την περιοχή και έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια. Ωστόσο κόντρα στη ροή του αγώνα οι γηπεδούχοι άγγιξαν το γκολ. 

Στο 43ο λεπτό η Κηφισιά έκλεψε την μπάλα, ο Τετέι μέσα από την περιοχή κράτησε την κατοχή, έδωσε στον ελεύθερο Αντερέγκεν, ο οποίος έχασε το κοντρόλ. Κάπως έτσι ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με το σκορ να είναι στο 0-0. 

Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυναμικά στην επανάληψη και σε διάστημα δύο λεπτών έφτασαν κοντά στο ανοίξουν το σκορ. Στο 54' ο Αντερέγκεν με εξαιρετική ντρίμπλα, μπήκε στην περιοχή, έκανε το πλασέ, όμως ο Μπάουμαν απέκρουσε εντυπωσιακά, ενώ στο 56' ο Κωνσταντακόπουλος βρήκε τον Αντερέγκεν με ωραία σέντρα, όμως η κεφαλιά του δεύτερου πέρασε άουτ. 

Ωστόσο η λύτρωση για την Κηφισιά ήρθε τέσσερα λεπτά μετά με τον Κωνσταντακόπουλο. Ο Τεττέι έφυγε στην πλάτη του Πασαλίδη, κλείστηκε από δύο και έδωσε την μπάλα στον Κωνσταντακόπουλο, ο οποίος με ωραίο τελείωμα μέσα από τη περιοχή έκανε το 1-0 για την Κηφισιά.

Οι Κρητικοί όμως δεν είχαν πει τη τελευταία τους λέξη στο ματς, καθώς κέρδισαν πέναλτι στις καθυστερήσεις. Στο 90+2' ο Παρράς ανέτρεψε τον Μπάκου, ο οποίος του έκλεψε την μπάλα. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Φελίπε όπου και ευστόχησε για το τελικό 1-1. 

Κηφισιά (Ντέιβιντ Νίλσεν): Νικοπολίδης, Παρράς, Σμπώκος, Βαφέας (46’ Τεϊσέιρα), Σπίνος, Σολόα (71’ Ιπαλίμπο), Αντούνες, Κωνσταντακόπουλος, Ίλιεφ (62’ Μασούρας), Τετέι (62’ Μπιφουμά), Αντερέγκεν. 

ΟΦΗ (Πέπε Μελ): Μπάουμαν, Λάρσον, Βούρος, Πασαλίδης (68’ Λαμπρόπουλος), Αμπάντα, Γκαγέγος, Γκλάζερ, Μπάκιτς (68’ Νέιρα), Ριέρα (46’ Μπάκου), Μοσκέρα (81’ Μεγιάδο), Ντίκο (68’ Λουίζ Φελίπε).