Ο Στάνκοβιτς έδειξε ότι μπορεί να γίνει ξανά ο «φύλακας άγγελος» της ΑΕΚ

Τσίτσαν Στάνκοβιτς

i

©Intime

Ο Στάνκοβιτς έδειξε ότι μπορεί να γίνει ξανά ο «φύλακας άγγελος» της ΑΕΚ

Κώστας Τόπας 10:02 - 18.08.2023 / Ανανεώθηκε: 10:02 - 18.08.2023

Ο Τσίτσαν Στάνκοβιτς έζησε το μεγαλύτερο διάστημα της περυσινής πρωταθληματικής πορείας της ΑΕΚ από τον πάγκο, ωστόσο φέτος είναι αποφασισμένος να πρωταγωνιστήσει κάτω από τα «κιτρινόμαυρα» γκολπόστ.

Ο Τσίτσαν Στάνκοβιτς στην πρώτη του χρονιά στην Ελλάδα, σε 23 παιχνίδια με την ΑΕΚ, δείχνοντας παρά την τραγική πορεία της ομάδας, πως είναι ένας τερματοφύλακας υψηλότατου επίπεδου, που μπορεί η Ένωση να στηριχτεί πάνω του. Πέρυσι, τα πράγματα ήταν διαφορετικά για τον Αυστριακό κίπερ.

Η επιστροφή του Γιώργου Αθανασιάδη, ο οποίος κατάφερε να αναδειχθεί πρωταθλητής με την Σέριφ, έκανε τον Ματίας Αλμέιδα να δώσει γάντια βασικού στο μεγαλύτερο μέρος της σεζόν στον Έλληνα πορτιέρε. Παρά τις διαφοροποιήσεις στην ιεραρχία των τερματοφυλάκων, ο Στάνκοβιτς δεν δημιούργησε ποτέ κανένα πρόβλημα στην «οικογένεια» που έφτιαξε ο Αλμέιδα. Ο Αργεντινός προπονητής είναι και ο λόγος που ο 30χρονος αυστριακός κίπερ δεν θέλει να αποχωρήσει από την ΑΕΚ, καθώς ο προπονητής του του διαμήνυσε ότι τον υπολογίζει κανονικά.

Αλλωστε αυτό φρόντισε να ξεκαθαρίσει και σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει πριν από μερικούς μήνες σε Μέσο της πατρίδας του. 

«Θέλω να ξαναγίνω βασικός όσο το δυνατόν πιο σύντομα. Αν το καταφέρω, μπορώ να επανέλθω στην Εθνική ομάδα. Ο κόουτς έδειξε ότι με εμπιστεύεται. Μου έδωσε την ευκαιρία στο Κύπελλο. Ο Ματίας Αλμέιδα είναι ένας δίκαιος προπονητής. Ανταμείβει τον παίκτη, αν αυτός προπονείται σωστά. Η κατάσταση στην οποία είμαι δεν είναι καινούργια. Ήμουν δεύτερος γκολκίπερ στη Σάλτσμπουργκ και περίμενα καιρό για την ευκαιρία μου.

 Έχω ακόμα δύο χρόνια στο συμβόλαιό μου, παίζω σε έναν κορυφαίο σύλλογο και δεν έχω πρόθεση από τη μεριά μου να φύγω από την ΑΕΚ. Ενημερώθηκα από τον σύλλογο ότι με έχουν στα πλάνα για την επόμενη σεζόν. Παίζω σε μια κορυφαία ομάδα που θα συμμετέχει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις τη νέα χρονιά. Θέλω να ξαναγίνω νούμερο ένα και να αφήσω το σημάδι μου στην ΑΕΚ. Γι’ αυτό θα συνεχίσω να παλεύω», είχε αναφέρει μεταξύ άλλων ο Στάνκοβιτς.

Η νέα χρονιά που αρχίζει τώρα είναι για τον Αυστριακό γκολκίπερ το μεγάλο «στοίχημα» του. Ο ίδιος όπως έδειξε στην προετοιμασία της Ολλανδίας είναι αποφασισμένος για το μεγάλο come back. Να πάρει ξανά τα γάντια βασικού, να γίνει ο Νο1 στην ΑΕΚ. Στα φιλικά προετοιμασίας της Ένωσης έβγαλε διαφορετικό πρόσωπο σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές. Εδειχνε συνεχώς τη «δίψα» που έχει ώστε να γίνει ο «φύλακας άγγελος» των «κιτρινόμαυρων». 

Η ριζική αλλαγή του φάνηκε και στο παιχνίδι με τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ στην Κροατία. Εκεί, ο 30χρονος κίπερ συνέβαλε τα μέγιστα ώστε να κρατήσει χαμηλά το σκορ και πολλές φορές είπε «όχι» σε αντιπάλους του με εντυπωσιακές και καίριες επεμβάσεις. 

-Στο 15ο λεπτό, η Ντιναμό Ζάγκρεμπ έχασε ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ. Ο Λιούμπισιτς από δεξιά μπήκε στην περιοχή, σχεδόν στη γραμμή του άουτ σούταρε, με τα πόδια ο Στάνκοβιτς έκοψε και στη συνέχεια απομάκρυνε ο Μουκουντί.

-Στο 20' ο Στάνκοβιτς με νέα επέμβαση έδιωξε με την γροθιά την μπάλα στο σουτ του Πέτκοβιτς

-Στο 62′ η Ντίναμο έτρεξε στην αντεπίθεση. Ο Μπουλάτ σούταρε δυνατά εκτός περιοχής και ο Στάνκοβιτς έδιωξε με το χέρι σε κόρνερ.

Με την εντυπωσιακή αυτή εμφάνιση, ο Τσίτσαν Στάνκοβιτς απέδειξε ότι δικαίως η ΑΕΚ το καλοκαίρι του 2021 έβγαλε από τα ταμεία της παραπάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ για να τον κάνει δικό της. Η φετινή σεζόν θα αποτελέσει κίνητρο για τον ίδιο, αλλά το βέβαιο είναι ότι ο Αυστριακός κέρδισε -και με το παραπάνω- το δικαίωμα να είναι βασικός στα πρώτα επίσημα παιχνίδια της σεζόν.

Βέβαια, κανείς δεν μπορεί να αναιρέσει τις εμφανίσεις του Αθανασιάδη την περυσινή σεζόν. Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο υγιής ανταγωνισμός κάτω από τα γκολπόστ μόνο καλό θα κάνει στους δύο κίπερ αλλά και τον οργανισμό της ΑΕΚ.