Κανένας σίγουρος στην ΑΕΚ για την ενδεκάδα του τελικού!
i

ΑΕΚ, προπόνηση/©intime

Κανένας σίγουρος στην ΑΕΚ για την ενδεκάδα του τελικού!

Κώστας Τσίλης 09:15 - 19.05.2023 / Ανανεώθηκε: 09:16 - 19.05.2023

Ο Αλμέιδα πρέπει να απαντήσει σε μια σειρά από... διλήμματα, μέχρι να φτάσει σε οριστικές αποφάσεις για την ενδεκάδα της ΑΕΚ στον τελικό του κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ

Το πιθανότερο είναι πως το αγωνιστικό πλάνο του τελικού του κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ, ο Ματίας Αλμέιδα είχε αρχίσει να το σκέφτεται από την πρώτη στιγμή που ξημέρωσε η επόμενη μέρα του γλεντιού της ΑΕΚ για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ακόμα και όταν οι ποδοσφαιριστές του είχαν ακόμα το ρεπό τους. 

Βεβαίως ο Αργεντινός τεχνικός δεν έχει μπει στη διαδικασία να δοκιμάσει απολύτως τίποτα επί... χόρτου στα Σπάτα, παρόλο που η χθεσινή ήταν η δεύτερη προπόνηση μετά την επιστροφή στα Σπάτα από το διήμερο ρεπό. Έτσι κι αλλιώς, ο Αλμέιδα θα πρέπει να απαντήσει σε μια σειρά από διλήμματα, μέχρι να φτάσει σε οριστικές αποφάσεις για το αγωνιστικό πλάνο. Και μοιάζει αυτή η ενδεκάδα, ως μια από τις πιο δύσκολες που έχει να φτιάξει. Ίσως η πιο δύσκολη

Μην ξεχνάτε πως ο Αλμέιδα καθ' όλη την διάρκεια της φετινής σεζόν, είχε πρακτικά μια ενδεκάδα για το πρωτάθλημα και μια εντελώς διαφορετική για το κύπελλο. Επομένως το πρώτο που μπαίνει στο τραπέζι, είναι εαν θα ακολουθήσει την ίδια φιλοσοφία και στο τέλος του δρόμου, δηλαδή στον τελικό. Κάτι που μοιάζει και το πιο πιθανό. Και σημαίνει πως επί της ουσίας, ολόκληρο το ρόστερ, πλην του Αραούχο που είναι νοκ άουτ λόγω τραυματισμό, είναι υποψήφιο για να κερδίσει θέση βασικού στον τελικό. 

Υπάρχουν πολλές και διάφορες παράμετροι που ο Αλμέιδα θα βάλει στο τραπέζι. Και φυσικά θα μετρήσει για τον Αργεντινό τεχνικό ακόμα και η αγωνιστική εικόνα που θα δει από τους παίκτες του στις προπονήσεις μέχρι τον τελικό και όσο ανεβάζει τους ρυθμούς της δουλειάς. Πάντως το μόνο σίγουρο, είναι πως ουσιαστικά ούτε μια από τις θέσεις της βασικής ενδεκάδας, δεν μοιάζει να είναι ήδη κλειδωμένη.