Ο VAR στο ΑΕΚ - Ολυμπιακός είχε κάνει ένα σοβαρό λάθος στο Κάσα Πία - Σπόρτινγκ: Μέτρησε λανθασμένα γκολ που ήταν οφσάιντ

Ο VAR στο ΑΕΚ - Ολυμπιακός είχε κάνει ένα σοβαρό λάθος στο Κάσα Πία - Σπόρτινγκ: Μέτρησε λανθασμένα γκολ που ήταν οφσάιντ

Sportal newsroom 23:21 - 14.09.2023 / Ανανεώθηκε: 23:23 - 14.09.2023

Ο VAR που θα είναι στο παιχνίδι της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό είχε κάνει ένα σοβαρό λάθος στον αγώνα της Κάσα Πία με τη Σπόρτινγκ, καθώς είχε μετρήσει γκολ που ήταν οφσάιντ.

Σε ένα αρκετά σοβαρό λάθος υπέπεσε ο VAR του ΑΕΚ - Ολυμπιακός στον αγώνα της Κάσα Πία με τη Σπόρτινγκ για τη δεύτερη αγωνιστική του πορτογαλικού πρωταθλήματος. 

Συγκεκριμένα ο Ούγκο Μιγκέλ μέτρησε ένα γκολ το οποίο έπρεπε να ακυρωθεί, γιατί ο παίκτης που σκόραρε ήταν σε θέση οφσάιντ. Πιο αναλυτικά στο 3ο λεπτό του αγώνα η Σπόρτιγνκ σκόραρε, ενώ ήταν σε θέση οφσάιντ. Φαίνεται λοιπόν ότι ο VAR μπέρδεψε τις γραμμές που είχαν τοποθετηθεί, με αποτέλεσμα να μετρήσει το τέρμα. 

Λίγες ώρες αργότερα ωστόσο η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας παραδέχθηκε το λάθος, υποστηρίζοντας πως ο παίκτης ήταν σε αντικανονική θέση. Στο ριπλέι που δόθηκε για τη φάση, έδειχνε τον Παουλίνιο ότι ήταν οφσάιντ για εννέα εκατοστά και όχι για 19. 

Αυτός ο διαιτητής λοιπόν θα είναι στην ίδια θέση και στο ΑΕΚ - Ολυμπιακός, για ένα παιχνίδια που ο πρόεδρος των «ερυθρολεύκων» έχει παράπονα για τον ορισμό των διαιτητών. Μέσω μιας ανακοίνωσης ο Βαγγέλης Μαρινάκης ζήτησε την αλλαγή πρώτου διαιτητή, αλλά και τον ορισμό ξένου διαιτητή, ενώ για την αλλαγή ξένου και στο άλλο ντέρμπι της αγωνιστικής ΠΑΟΚ - Άρης. 

Ο Σοάρες Ντίας που θα σφυρίξει το ΑΕΚ – Ολυμπιακός έχει επεισοδιακό παρελθόν στην Ελλάδα – Η επίθεση και η ποινή στον Μελισσανίδη
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

22:05 - 14.09.2023

Ο Σοάρες Ντίας που θα σφυρίξει το ΑΕΚ – Ολυμπιακός έχει επεισοδιακό παρελθόν στην Ελλάδα – Η επίθεση και η ποινή στον Μελισσανίδη

Ο Αρτούρ Σοάρες Ντίας θα σφυρίξει για πέμπτη φορά σε ματς στην Ελλάδα. Θα είναι η τέταρτη για ματς της ΑΕΚ, ενώ η πρώτη του παρουσία σε αγώνα της Ένωσης οδήγησε σε τιμωρία του Δημήτρη Μελισσανίδη.

«Μετά από τόσες συζητήσεις, ανταλλαγές επιστολών για το αν κινδυνεύει κάποιος διαιτητής στην Ελλάδα και τις δικές μας διαβεβαιώσεις για την ασφάλεια τους, ΕΠΟ και ΚΕΔ ορίζετε στο πρώτο μεγάλο ντέρμπι της χρονιάς, το ΑΕΚ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, έναν διαιτητή που σε αγώνα Κυπέλλου ΑΕΚ-ΑΡΗΣ (4/3/2020) έχει υποστεί βία στα αποδυτήρια από συγκεκριμένους ανθρώπους και έχει περιγράψει στο φύλλο αγώνα ότι ο ιδιοκτήτης της γηπεδούχου έπιασε το βοηθό διαιτητή από τα γεννητικά όργανα μέσα σε ύβρεις και ακραία ένταση», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση.