ΑΕΚ - Ολυμπιακός: Πράξη πρώτη στα ημιτελικά του Κυπέλλου με ιστορική επιστροφή
i

Ρέαμπτσιουκ, Λιβάι Γκαρσία και Ντόη/ ©Intime

ΑΕΚ - Ολυμπιακός: Πράξη πρώτη στα ημιτελικά του Κυπέλλου με ιστορική επιστροφή

Ελένη Ανδρικοπούλου 08:49 - 09.02.2023 / Ανανεώθηκε: 08:50 - 09.02.2023

Η ΑΕΚ και Ολυμπιακός κοντράρονται απόψε (9/2,20:30) στην «OPAP Arena» στον πρώτο μεταξύ τους ημιτελικό για το Κύπελλο Ελλάδας Novibet. Οι «ερυθρόλευκοι» επιστρέφουν ύστερα από 20 χρόνια στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Η ΑΕΚ υποδέχεται τον Ολυμπιακό απόψε (9/2,20:30, Cosmote Sport 1) στην «OPAP Arena» στον πρώτο μεταξύ τους ημιτελικό για το Κύπελλο Ελλάδας Novibet. 

Το ματς αυτό συνδυάζει και την επιστροφή των Πειραιωτών στην Νέα Φιλαδέλφεια ύστερα από 20 χρόνια. Η τελευταία φορά που οι δύο ομάδες τέθηκαν αντιμέτωπες ήταν στη φυσική έδρα των «κιτρινόμαυρων» στο «Νίκος Γκούμας» τότε, στις 9 Νοεμβρίου του 2002.  Το αποτέλεσμα του αγώνα ήταν 1-1 (44' Νικολαΐδης – 30' Τζόρτζεβιτς).

Ασφαλώς και οι δύο ομάδες θα παλέψουν για την πρόκριση στον τελικό της διοργάνωσης, όπου εκεί θα συναντήσουν το νικητή του ζευγαριού ΠΑΟΚ - Λαμία. Είναι η δεύτερη φορά που ΑΕΚ και Ολυμπιακός κοντράρονται φέτος. Θυμίζουμε ότι οι δύο ομάδες είχαν μείνει ισόπαλες χωρίς σκορ στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» στις 13 Νοεμβρίου 2022 για την 13η αγωνιστική της Super League. 

Στο αγωνιστικό κομμάτι ο Ματίας Αλμέιδα δεν υπολογίζει στους τραυματίες Πάολο Φερνάντες και Μιλάντ Μοχαμάντι. Ο Αργεντινός προπονητής άφησε εκτός για λόγους ροτέσιον τους Αρόλντ Μουκουντί, Λάζαρο Ρότα και Γιενς Γιόνσον. 

ΑΕΚ - Ολυμπιακός: Τα πέντε πιο επεισοδιακά ντέρμπι - Η τραγωδία της Θύρας 7, τα δακρυγόνα και οι πυροβολισμοί (vids)

ΑΕΚ - Ολυμπιακός: Τα πέντε πιο επεισοδιακά ντέρμπι - Η τραγωδία της Θύρας 7, τα δακρυγόνα και οι πυροβολισμοί (vids)

Τα ντέρμπι μεταξύ ΑΕΚ και Ολυμπιακού μας προσφέρουν ανεπανάληπτες συγκινήσεις. Με αφορμή τη μεταξύ τους συνάντηση στα ημιτελικά του Κυπέλλου, το Sportal σας παρουσιάζει τα πέντε πιο επεισοδιακά ματς μεταξύ των δύο ομάδων, που έχουν μείνει αξέχαστα.

Από την άλλη ο Ολυμπιακός δεν ανακοίνωσε αποστολή για το αποψινό ματς. Ο Μίτσελ στην συνέντευξη Τύπου επιβεβαίωσε πως έχει διαθέσιμους όλους του τους ποδοσφαιριστές εκτός των Μαρσέλο και Σισέ. Ο Ισπανός κόουτς προανήγγειλε και την παρουσία του Τζολάκη στην εστία των «ερυθρόλευκων». 

Η αποστολή της ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Αθανασιάδης, Θεοχάρης, Βίντα, Μήτογλου, Χατζισαφί, Σιντιμπέ, Τζαβέλλας, Ραντόνια, Ντάικο, Σιμάνσκι, Γκατσίνοβιτς, Πινέδα, Φράνσον, Μάνταλος, Γαλανόπουλος, Άμραμπατ, Γκαρσία, Φαν Βέερτ, Τσούμπερ, Αραούχο, Ελίασον, Κοσίδης.

Οι πιθανές ενδεκάδες: 

ΑΕΚ (Αλμέιδα): Στάνκοβιτς - Σιντιμπέ, Μήτογλου, Τζαβέλλας, Ραντόνια - Ελίασον, Σιμάνσκι, Πινέδα (Μάνταλος), Τσούμπερ - Φαν Βέερτ, Αραούχο.

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Τζολάκης - Ροντινέι, Παπασταθόπουλος, Ντόι, Ρέαμπτσιουκ - Σαμασέκου, Εμβιλά, Ιν-Μπομ - Μπιέλ, Κανός, Ελ Αραμπί. 

Διαιτητής: Νίκολα Νταμπάνοβιτς (Μαυροβούνιο) 

Α’ βοηθός: Βλάνταν Τοντόροβιτς (Μαυροβούνιο)

Β’ βοηθός: Σρνταν Γιοβάνοβιτς (Μαυροβούνιο) 

4ος διαιτητής: Βασίλειος Φωτιάς (Πέλλας) 

VAR: Κριστόφ Γιάκουμπικ (Πολωνία)