ΑΕΚ: Όσο περισσότερο παίζει ο Φερνάντες...
i

Πάολο Φερνάντες/©intime

ΑΕΚ: Όσο περισσότερο παίζει ο Φερνάντες...

Κώστας Τσίλης 12:15 - 09.12.2022 / Ανανεώθηκε: 12:31 - 09.12.2022

Ο Αλμέιδα θα δώσει αρκετό χρόνο συμμετοχής στον Ισπανό και στο σημερινό (9/12) φιλικό προπονητικού χαρακτήρα της ΑΕΚ με τον ΟΦΗ και έχει τους λόγους του

Μπορεί ο Πάολο Φερνάντες να μην έχει δικαίωμα συμμετοχής στα τρία επίσημα ματς που έχει μπροστά της η ΑΕΚ μέχρι να φύγει ο Δεκέμβρης. Όμως ο Ματίας Αλμέιδα θέλει να έχει τον Ισπανό μεσοεπιθετικό όσο το δυνατόν πιο έτοιμο την 1η του Γενάρη, προκειμένου να μπορέσει να τον ρίξει άμεσα στην "μάχη". Ακόμα και για το ματς με τον ΠΑΣ στις 3 Ιανουαρίου.

Επομένως έχει την σημασία στο σημερινό (9/12) φιλικό προπονητικού χαρακτήρα απέναντι στον ΟΦΗ (κεκλεισμένων των θυρών και χωρίς κάλυψη ΜΜΕ) στο Σεραφείδειο, να πάρει ξανά μεγάλο χρόνο συμμετοχής ο Φερνάντες. Είναι ουσιαστικά η τελευταία ευκαιρία, μέχρι και τον Γενάρη, να μπορέσει ο Ισπανός μεσοεπιθετικός να πάρει αγωνιστικό χρόνο συμμετοχής, με τους νέους του συμπαίκτες. 

Είναι αλήθεια πως ο Φερνάντες έχει προσαρμοστεί πολύ γρήγορα. Τον βοήθησε πολύ το γεγονός πως συμμετείχε στην μίνι προετοιμασία που έκανε η ΑΕΚ στην Ολλανδία. Μπήκε κατευθείαν ο Ισπανός σε φουλ ρυθμούς με την ομάδα και αυτό τον βοήθησε πολύ. Και στο φιλικό που έπαιξε στην Ολλανδία, έδειξε πως έχει ήδη ενσωματωθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό, στο αγωνιστικό μοντέλο που εφαρμόζει ο Αλμέιδα. 

Όμως είναι σαφές πως όσο περισσότερα αγωνιστικά λεπτά παίρνει ο Φερνάντες, τόσο "δένεται" όλο και περισσότερο και μαθαίνει καλύτερα και το παιχνίδι των συμπαικτών του. Επομένως για τον Ισπανό μεσοεπιθετικό αυτό το φιλικό με τον ΟΦΗ, είναι σημαντικό. Και θα είναι ουσιαστικά και το τελευταίο τεστ γι αυτόν, πριν κληθεί να μπει στα επίσημα ματς της ΑΕΚ από τις αρχές του Γενάρη.