Όποιος χάσει χάνεται, αλλά όποιος νικήσει δεν κάνει και... φιέστα
i

© Intime

Όποιος χάσει χάνεται, αλλά όποιος νικήσει δεν κάνει και... φιέστα

Βασίλης Πολυχρονόπουλος 12:08 - 24.04.2024 / Ανανεώθηκε: 12:09 - 24.04.2024

ΑΕΚ και Παναθηναϊκός είναι έτοιμοι να διασταυρώσουν τα ξίφη τους σε ένα ντέρμπι, το οποίο θα αλλάξει κατά πολύ τις ισορροπίες στην κούρσα του τίτλου...

«Τελικός πρωταθλήματος», «ο θάνατος σου η ζωή μου», «μητέρα των μαχών» και άλλα τέτοια δημοσιογραφικά κλισέ μπορούν να χαρακτηρίσουν το ντέρμπι μεταξύ ΑΕΚ και Παναθηναϊκού, που θα πραγματοποιηθεί το βράδυ της Τετάρτης (24/04, 20:30) στην «OPAP Arena» για την 6η αγωνιστική των playoffs της Stoiximan Super League.

Και είναι λογικό, αφού έχουμε μπει στην τελική ευθεία ενός εκ των πιο ανταγωνιστικών πρωταθλημάτων όλων των εποχών και κοντράρεται η ομάδα που βρίσκεται στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα με αυτή που είναι στη δεύτερη θέση, με μόλις έναν βαθμό να τις χωρίζει. Δύο ομάδες που έχουν «κονταροχτυπηθεί» τρεις φορές ήδη φέτος και επικρατεί η απόλυτη ισορροπία, καθώς μετρούν από μία νίκη και με ίδιο σκορ (2-1), ενώ έχουν και μία ισοπαλία (2-2).

Το «πρέπει» είναι πολύ μεγάλο και για τον Δικέφαλο και για το Τριφύλλι, καθώς αμφότεροι ξέρουν ότι μία ήττα σε αυτό παιχνίδι κάνει το έργο τους πάρα πολύ δύσκολο εν όψει της συνέχειας...

Η νίκη δεν φέρνει φιέστα, αλλά η ήττα φέρνει ζόρια!

Μπορεί ΑΕΚ και Παναθηναϊκός να έχουν ξεφύγει λίγο από Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ, όμως οι δύο τελευταίοι έχουν και ένα ματς λιγότερο. Το μεταξύ τους ντέρμπι στο γήπεδο της Τούμπας, το οποίο αναβλήθηκε λόγω των ευρωπαϊκών υποχρεώσεων των Πειραιωτών. Αυτή τη στιγμή λοιπόν είναι και οι τέσσερις ομάδες μέσα στο κόλπο για τον τίτλο και μένουν ακόμα τέσσερις αγωνιστικές φωτιά (+ ένα ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός).

Έτσι, όποια ομάδα και να νικήσει στο μεγάλο ντέρμπι της Νέας Φιλαδέλφειας (αν υπάρχει νικητής) δεν σημαίνει πως είναι έτοιμη και για φιέστα. Σίγουρα θα είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα προς την κατάκτηση του τίτλου, αλλά τίποτα περισσότερο. Ας τα δούμε αναλυτικά...

Αν νικήσει η ΑΕΚ...

Σε περίπτωση που οι «κιτρινόμαυροι» επικρατήσουν και στα άλλα δύο ματς δεν έχουμε κάποια έκπληξη, θα παραμείνουν στην κορυφή και θα ξεφύγουν στο +4 από τον Παναθηναϊκό, στο +5 από ΠΑΟΚ και στο +6 από Ολυμπιακό, με τους τελευταίους δύο υπενθυμίζουμε να έχουν έναν αγώνα λιγότερο

Ωστόσο, ο δρόμος μετά μόνο στρωμένος με ροδοπέταλα δεν θα είναι για την Ένωση μετά, καθώς έχει μπροστά της δύο ντέρμπι με ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό, τα οποία αμφότερα είναι εκτός έδρας. Και μοιάζει σχεδόν δεδομένο πως για να μπορέσει να φτάσει στο back to back πρωτάθλημα θα πρέπει να πάρει και σε αυτά τα ματς βαθμούς.

Αν νικήσει ο Παναθηναϊκός...

Σε περίπτωση που η ομάδα του Φατίχ Τερίμ φύγει με «διπλό» από την «OPAP Arena» και στα άλλα δύο ματς της αγωνιστικής δεν έχουμε κάποια έκπληξη, θα σκαρφαλώσει στην κορυφή με 74 βαθμούς και θα είναι στο +2 από την ΑΕΚ, στο +4 από ΠΑΟΚ και στο +5 από Ολυμπιακό.

Όμως ούτε ο δικός του δρόμος θα είναι στρωμένος με ροδοπέταλα μετά. Θα έχει μπροστά του την εντός έδρας αναμέτρηση με τον Άρη και δύο ντέρμπι με ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό σε Τούμπα και Λεωφόρο αντίστοιχα. Παιχνίδια στα οποία θα χρειαστεί μία ικανοποιητική συγκομιδή βαθμών, προκειμένου να πανηγυρίσει το πρώτο του πρωτάθλημα μετά από 14 χρόνια.

Ο ηττημένος θα ψάχνει το απόλυτο και αν!

Εν ολίγοις, όποια ομάδα και να πάρει τη νίκη στη Νέα Φιλαδέλφεια δεν θα έχει... ολοκληρώσει τη δουλειά. Από την άλλη, η ομάδα που θα φύγει ηττημένη από τη Νέα Φιλαδέλφεια το βράδυ της Τετάρτης (24/04) θα απομακρυνθεί αρκετά από τον στόχο της και δεν θα ορίζει και τη μοίρα της.

Δηλαδή, αν η ΑΕΚ χάσει θα πρέπει μετά να κάνει το 3/3 με ΠΑΟΚ (εκτός), Ολυμπιακό (εκτός) και Λαμία (εντός) και να περιμένει παράλληλα και «στραβοπάτημα» του πρωτοπόρου Παναθηναϊκού, ενώ αν ο Παναθηναϊκός χάσει θα πρέπει επίσης να κάνει το 3/3 με Άρη (εντός), ΠΑΟΚ (εκτός) και Ολυμπιακό (εντός) και να περιμένει και γκέλες της Ένωσης.

Το «Χ» βάζει... μπουρλότο στο πρωτάθλημα

Φυσικά, δεν μπορεί κανείς να αποκλείσει και το ενδεχόμενο της ισοπαλίας σε ένα τέτοιο ντέρμπι. Εξάλλου, στο τελευταίο ματς που έδωσαν οι δύο ομάδες στην «OPAP Arena» -η οποία βέβαια τότε ήταν κεκλεισμένων των θυρών- ήρθαν ισόπαλες (2-2). Αν επαναληφθεί αυτό, τότε το πρωτάθλημα θα πάρει ακόμα μεγαλύτερη... φωτιά.

Και αυτό γιατί σε περίπτωση ισοπαλίας το βράδυ της Τετάρτης θα βρει τους τέσσερις διεκδικητές πάρα πολύ κοντά μεταξύ τους (πάντα με την προϋπόθεση ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός να επικρατήσουν των Λαμία και Άρη αντίστοιχα). Συγκεκριμένα, η ΑΕΚ θα είναι στην κορυφή με 73 βαθμούς, ο Παναθηναϊκός πίσω της με 72 βαθμούς, τρίτος θα είναι ο ΠΑΟΚ (με ματς λιγότερο) με 70 βαθμούς και τέταρτος ο Ολυμπιακός (με ματς λιγότερο) με 69 βαθμούς.