Η πρόταση Παναθηναϊκού για Μπερνάρ και η στάση του παίκτη

Μπερνάρ

i

Intime

Η πρόταση Παναθηναϊκού για Μπερνάρ και η στάση του παίκτη

Μπάμπης Τσιμπίδας 15:21 - 23.04.2024 / Ανανεώθηκε: 15:21 - 23.04.2024

H Ατλέτικο Μινέιρο απέρριψε την πρώτη πρόταση του Παναθηναϊκού για την παραμονή του Μπερνάρ στην Αθήνα, με τους «πράσινους» να επιδιώκουν τη θετική στάση του παίκτη για να ολοκληρώσουν τη συμφωνία.

Η αποκάλυψη από τη Βραζιλία για την προσπάθεια του Παναθηναϊκού να κρατήσει τον Μπερνάρ για άλλον έναν χρόνο στην Αθήνα, προκάλεσε αίσθηση. Όχι όμως και έκπληξη, αφού ο 32χρονος μεσοεπιθετικός στη δεύτερη σεζόν του με τα πράσινα, προσαρμόστηκε και με την αξιοποίηση του Φατίχ Τερίμ, ξεδιπλώνει τις πραγματικές δυνατότητες του.

Η πρώτη απόπειρα του Τριφυλλιού δεν στέφθηκε από επιτυχία, εξαιτίας της αδιαλλαξίας της Ατλέτικο Μινέιρο. Η «Γκάλο» έχει υποχρεώσεις στο Campeonato Brasileiro και στο Κόπα Λιμπερταδόρες και περιμένει με ανυπομονησία την ενσωμάτωση του «Μπέρνι».

Αυτό σημαίνει δεν έχει συμφέρον για να παραχωρήσει τον Μπερνάρ στον Παναθηναϊκό για μία σεζόν, παρά το οικονομικό όφελος. Διότι όπως επιμένουν στη Βραζιλία, το ενοίκιο που προτίθεται να καταβάλλει το Τριφύλλι για τον δανεισμό του ποδοσφαιριστή ξεπερνά το ένα εκατομμύριο ευρώ.

Η Ατλέτικο Μινέιρο είναι μία από τις εύρωστες ομάδες στη χώρα, με τη νέα ιδιοκτήτρια εταιρία που ανέλαβε από την 1η Νοεμβρίου 2023, να επενδύει εκατομμύρια ευρώ για την ενίσχυση του ρόστερ. Κατά συνέπεια, δεν δελεάζεται από τα λεφτά του Παναθηναϊκού για τα δικαιώματα του Μπερνάρ.

Σε άλλη μία λεπτομέρεια, στο Τριφύλλι ενημέρωσαν τον Βραζιλιάνο άσο για τις σκέψεις τους και για την επαφή τους με τη «Γκάλο». Άλλωστε, χρειάζονταν τη συνδρομή του, για να προσεγγίσουν το club με το οποίο ο Μπερνάρ έχει υπογράψει συμβόλαιο που θα ισχύσει από την 1η Ιουλίου.

Είναι προφανές ότι ο Μπερνάρ δεν πρόκειται να πιέσει τον σύλλογο που τον ανέδειξε και στον οποίο επιστρέφει, για να τον αφήσει για λίγους μήνες στην Ελλάδα. Ο άλλοτε διεθνής με τη «σελεσάο» στο ευνοϊκό σενάριο, θα τονίσει στους συμπατριώτες του ότι δεν έχει αντίρρηση να μείνει στην ελληνική πρωτεύουσα, αν οι δύο ομάδες συμφωνήσουν στη διαπραγμάτευση.

Πράγματι, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Μπερνάρ τήρησε θετική στάση, με την υποσημείωση πως ο Παναθηναϊκός πρέπει να τα βρει με την Ατλέτικο Μινέιρο. Όσο για την αμοιβή του 32χρονου μεσοεπιθετικού, οι «πράσινοι» του προσφέρουν παραπλήσιο ποσό με τις φετινές αποδοχές του. Οπότε, οι ιθύνοντες της ΠΑΕ έχουν την διακριτική ελευθέρας, να προχωρήσουν σε νέο κύκλο επαφών με τους Βραζιλιάνους για τον «Μπέρνι».

Για τον δεύτερο χρόνο του συμβολαίου του με τον Παναθηναϊκό, ο Μπερνάρ αμείβεται με 2,5 εκατομμύρια ευρώ καθαρά. Η συμφωνία του «Μπέρνι» με τη «Γκάλο» που έχει ισχύ μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 2027, θα του αποφέρει περίπου 1,2 εκατομμύρια ευρώ ετησίως.