Αντίθετοι ΑΕΚ και ΠΑΟΚ σε διπλό τελικό στο Κύπελλο – Η πιθανότερη ημερομηνία για τους φιναλίστ του 2024

Στις 25/5/24 πιθανότατα ο επόμενος τελικός.

i

©intime

Αντίθετοι ΑΕΚ και ΠΑΟΚ σε διπλό τελικό στο Κύπελλο – Η πιθανότερη ημερομηνία για τους φιναλίστ του 2024

Sportal newsroom 19:12 - 19.06.2023 / Ανανεώθηκε: 19:17 - 19.06.2023

Στην ΕΠΟ υπάρχουν σκέψεις για διπλό τελικό στο Κύπελλο, αλλά οι ομάδες και ειδικά ΑΕΚ και ΠΑΟΚ είναι αντίθετοι.

Η ΕΠΟ θέλει νωρίς να ξεκαθαρίσει το καθεστώς στο Κύπελλο Ελλάδας, ειδικά σε ό,τι αφορά τον τελικό.

Το αλαλούμ που επικράτησε στη διοργάνωση της σεζόν που ολοκληρώθηκε ήταν πρωτοφανές. Η έδρα διεξαγωγής άλλαζε από μέρα σε μέρα. Από το Πανθεσσαλικό, πήγε στη Λάρισα, στην Κρήτη, στη Λαμία, στο Αγρίνιο, στα Γιάννινα, στην Πάτρα, υπήρξε σκέψη για ΟΑΚΑ και τελικά… επέστρεψε στον Βόλο.

Συζητήσεις έγιναν και ομοσπονδίες του εξωτερικού. Η αστυνομία της Κύπρου αρνήθηκε, η Γερμανία το ίδιο, η Αυστραλία απορρίφθηκε από τις ομάδες, η Αγγλία ήταν όνειρο, η Πολωνία είπε «ναι», αλλά… Στην Αλβανία, παράλληλα, δεν ήταν διαθέσιμο το γήπεδο λόγω Βέρτη.

Οι υπεύθυνοι, λοιπόν, ξεκίνησαν ήδη συζητήσεις για τον επόμενο τελικό Κυπέλλου. Στην τελευταία συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ, υπήρξε εισήγηση της Επιτροπής Διοργανώσεων για τις ημερομηνίες που θα διεξαχθεί ο θεσμός στην νέα αγωνιστική περίοδο. Στην πρόβλεψη της Επιτροπής επικρατέστερη ημερομηνία φαντάζει η 25η Μαϊου 2024. Τη νέα σεζόν θυμίζουμε ότι λόγω του Euro 2024 θα είναι σημαντικό οι εγχώριες διοργανώσεις να ολοκληρωθούν νωρίτερα, προκειμένου να ξεκουραστούν οι παίκτες.

Ορισμένα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ, πρότειναν να γίνουν διπλοί τελικοί. Συγκεκριμένβα, ο αναπληρωτής πρόεδρος Γ. Δημητρίου και ο Α' Αντιπρόεδρος Α. Αντωνίου. Οι δύο άνδρες τάχθηκαν υπέρ της διεξαγωγής διπλού τελικού, ώστε και οπαδοί να υπάρχουν και η αστυνομία να ελέγχει καλύτερα την κατάσταση και να μην υπάρχει πρόβλημα με την έδρα του αγώνα.

Οι ομάδες, όμως, ήταν αντίθετες. Ο Μάκης Γκαγκάτσης από τον ΠΑΟΚ, όσο και ο Αλέξης Αλεξίου από την ΑΕΚ διαφώνησαν. Τόνισαν ότι σε όλη την Ευρώπη ο τελικός είναι μονός και κάτι τέτοιο θα ήταν αναχρονιστικό, ενώ επισήμαναν ότι θα προκύψει πρόβλημα με την απονομή του τροπαίου, σε περίπτωση που το κατακτήσει η φιλοξενούμενη ομάδα στην έδρα του έτερου φιναλίστ. Φυσικά οι συζυτήσεις θα συνεχιστούν στην επόμενη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής.