Ο Αλμέιδα έχει βάλει έναν μεγάλο γρίφο στον Λουτσέσκου για τον τελικό του κυπέλλου
i

Ματίας Αλμέιδα και Ραζβάν Λουτσέσκου/©intime

Ο Αλμέιδα έχει βάλει έναν μεγάλο γρίφο στον Λουτσέσκου για τον τελικό του κυπέλλου

Κώστας Τσίλης 12:27 - 23.05.2023 / Ανανεώθηκε: 12:29 - 23.05.2023

Η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ έχουν συναντηθεί ήδη τέσσερις φορές φέτος, αλλά για τον αυριανό τελικό του κυπέλλου, ο Αλμέιδα έχει καταφέρει να βάλει έναν μεγάλο γρίφο στον Λουτσέσκου

Φτάνοντας στο φινάλε της φετινής σεζόν, προφανώς και δεν υπάρχουν πολλά πράγματα ως προς την αγωνιστική ταυτότητα και τον χαρακτήρα της ΑΕΚ, που δεν έχουν φανερωθεί μέσα στο γήπεδο και που ο αντίπαλος δεν έχει "διαβάσει". Επίσης η Ένωση, πριν πάει στον αυριανό τελικό του κυπέλλου, έχει ήδη συναντηθεί με τον ΠΑΟΚ τέσσερις φορές στην φετινή σεζόν για το πρωτάθλημα και τα Play Offs. Παρόλα αυτά, ο Ματίας Αλμέιδα έχει καταφέρει να βάλει έναν μεγάλο αγωνιστικό γρίφο στον Λουτσέσκου

Κρατώντας ο Αργεντινός τεχνικός κλειστά τα χαρτιά του ως προς το αγωνιστικό πλάνο αλλά και με βάση την διαχείριση που έχει κάνει φέτος στο υλικό του από πρωτάθλημα σε κύπελλο, είναι σχεδόν αδύνατον για τον προπονητή του ΠΑΟΚ να προβλέψει τον σχηματισμό και την ενδεκάδα της ΑΕΚ για τον αυριανό τελικό. 

Ο «μάγος» Πινέδα, η πατρική φιγούρα του Αλμέιδα και τα εκατομμύρια της Θέλτα (vids)
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

10:47 - 23.05.2023

Ο «μάγος» Πινέδα, η πατρική φιγούρα του Αλμέιδα και τα εκατομμύρια της Θέλτα (vids)

Ο Ορμπελίν Πινέδα ήταν ο ένας από τους μεγάλους πρωταγωνιστές της ΑΕΚ στην πορεία των «κιτρινόμαυρων» για την κατάκτηση του 13ου πρωταθλήματος και την Τετάρτη (24/05, 20:30) θα έχει την ευκαιρία να πανηγυρίσει το νταμπλ σε περίπτωση που η Ένωση επικρατήσει του ΠΑΟΚ στον τελικό Κυπέλλου. Η συμβολή του Μεξικανού στο παιχνίδι του Ματίας Αλμέιδα, η σχέση του με τον Αργεντινό τεχνικό, η Θέλτα και η... παραμονή του στην Ελλάδα.

Και αυτό δεν αφορά μόνο δυο ή τρείς θέσεις μέσα στο βασικό σχήμα. Ισχύει το ακριβώς αντίθετο. Δυο ή τρείς θέσεις το πολύ, μοιάζουν να είναι "κλειδωμένες" για την αυριανή ενδεκάδα της ΑΕΚ. Όλες οι υπόλοιπες είναι ανοιχτές και προς... διεκδίκηση. 

Μάλιστα η αλήθεια είναι πως ο αντίπαλος προπονητής, δεν μπορεί να είναι σίγουρος καν για τον σχηματισμό που θα επιλέξει ο Αλμέιδα για τον τελικό. Υπό την έννοια πως δεν είναι καθόλου ξεκάθαρα εάν ο Αργεντινός τεχνικός επιλέξει για την μεσαία γραμμή δυο καθαρόαιμους αμυντικούς χαφ ή ένα "εξάρι" και ένα "οκτάρι". 

Και φυσικά το γεγονός πως ακόμα και ο σχηματισμός, αλλά και τα πρόσωπα της ενδεκάδας αποτελούν μέχρι την τελευταία στιγμή έναν γρίφο για τον προπονητή του ΠΑΟΚ, είναι ένα μεγάλο πλεονέκτημα για τον τεχνικό της ΑΕΚ.