Η ΑΕΚ σοβαρεύτηκε, ο Πόνσε έλαμψε και η ανατροπή έγινε με «τεσσάρα» επί του ΠΑΣ Γιάννινα

Η ΑΕΚ σοβαρεύτηκε, ο Πόνσε έλαμψε και η ανατροπή έγινε με «τεσσάρα» επί του ΠΑΣ Γιάννινα

Βασίλης Πολυχρονόπουλος Κώστας Τσίλης 20:59 - 28.02.2024 / Ανανεώθηκε: 10:27 - 29.02.2024

Παρότι είδε τον ΠΑΣ Γιάννινα να φέρνει τούμπα το ματς, η ΑΕΚ μπήκε σε... εργοστασιακές ρυθμίσεις στο δεύτερο ημίχρονο, με τους Πόνσε και Λιούμπισιτς να κλέβουν την παράσταση και πήρε τη νίκη με 4-2.

Η αλήθεια είναι πως η ΑΕΚ μετά από πολύ καιρό, τα… χρειάστηκε μέσα στη Νέα Φιλαδέλφεια σε ματς που δεν ήταν ντέρμπι. Ο ΠΑΣ Γιάννινα έστειλε την Ένωση πίσω στο σκορ στην ανάπαυλα του ημιχρόνου. Κάτι που είχε να συμβεί μέσα στη Νέα Φιλαδέλφεια, από τον περασμένο Αύγουστο και το παιχνίδι με τον Πανσερραϊκό. Μόνο που τότε ο Δικέφαλος είχε «κολλήσει» στο 1-1. Τώρα η Ένωση το γύρισε το παιχνίδι και πήρε πολύτιμη νίκη που την κράτησε στην κορυφή.

Ο βασικός λόγος που η ΑΕΚ κατάφερε να κάνει την ανατροπή, ήταν οι κινήσεις που έκανε ο Ματίας Αλμέιδα από τον πάγκο. Αυτές άλλαξαν όλη την εικόνα, αλλά και το σκορ του ματς. Ο Αργεντινός τεχνικός δεν δίστασε με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, να βγάλει τον Λιβάι Γκαρσία και να ρίξει τον Έκι Πόνσε στην κορυφή της επίθεσης. Με τον Αργεντινό φορ να πετυχαίνει δυο γκολ. Ενώ πολύ νωρίς μέσα στο δεύτερο ημίχρονο, ο Αλμέιδα έβαλε στο γήπεδο τον Λιούμπιτσιτς, τον Μάνταλο και τον Γιόνσον.

Και οι τρεις αυτές αλλαγές βοήθησαν πολύ ώστε να μπορέσει η ΑΕΚ να βάλει σωστά την μπάλα κάτω και να πιέσει με αποτελεσματικότητα. Αλλά κυρίως ο Λιούμπιτσιτς ήταν αυτός που έκανε τα πάντα. Ανασταλτικά, οργανωτικά, αλλά ακόμα και εκτελεστικά, καθώς το δικό του γκολ ήταν αυτό που έβαλε την Ένωση μπροστά με 3-2. Με στατική φάση. Όπως από στατική φάση ήρθε και η ισοφάριση από τον Πόνσε.

Όσο για τον ΠΑΣ Γιάννινα, το πάλεψε πολύ γενναία το παιχνίδι. Εκμεταλλεύτηκε στο πρώτο ημίχρονο τα πολλά εύκολα λάθη αλλά και την χαλαρότητα της ΑΕΚ. Και όχι μόνο ισοφάρισε το γρήγορο γκολ του Σιμάνσκι, αλλά πήρε και προβάδισμα. Ωστόσο δεν άντεξε στην πίεση του Δικεφάλου στο δεύτερο ημίχρονο και κυρίως δεν είχε απαντήσεις στις εξαιρετικές στατικές φάσεις της Ένωσης.

ΟΙ ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Σιντιμπέ (57’ Λιούμπιτσιτς), Βίντα, Χατζισαφί, Πήλιος (78’ Μήτογλου), Σιμάνσκι(57’ Γιόνσον), Τσούμπερ (57’ Μάνταλος), Πινέδα , Ελίασον, Άμραμπατ, Γκαρσία (46’ Πόνσε).

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: (Μιχάλης Γρηγορίου): Σούλης, Σόρια, Τσαούσης, Σομποτσίνσκι, Μπακαδήμας, Λιάσος, Κάαν (64’ Τούτου), Τζίνο (84’ Μπεγκάλα), Ροζάλες (75’ Κόντε), Τζίμας (75’ Πανάγου), Λέο (84’ Κύρκος)

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ

Οι αλλαγές που έκανε ο Αλμέιδα, ήταν αυτές που γύρισαν αλλά και έκριναν το παιχνίδι. Από την είσοδο του Πόνσε στο ημίχρονο, μέχρι και κυρίως τις κινήσεις με τον Λιούμπιτσιτς, τον Μάνταλο και τον Γιόνσον.

MVP

Το προφανές είναι πως τα δυο γκολ του Έκι Πόνσε, που πήγαν το ματς από το 1-2 στο 4-2, του δίνουν τον τίτλο του πολυτιμότερου του ματς. Παρόλα αυτά έχει κάνει ένα εξαιρετικό παιχνίδι ο Ρόμπερτ Λιούμπιτσιτς, το οποίο το έχει συνδυάσει και μ’ ένα γκολ

Η ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΠΑΓΚΩΝ

Ούτε και σ’ αυτό το ματς άφησε το καθιερωμένο πλέον 4-4-2, ο Ματίας Αλμέιδα. Μόνο που αυτή την φορά, σε ρόλο φορ επέστρεψε ο Γκαρσία μαζί με τον Τσούμπερ στην επίθεση. Ενώ στο αριστερό άκρο της επίθεσης, πάλι λόγω της απουσίας του Γκατσίνοβιτς, ο Αλμέιδα χρειάστηκε να τοποθετήσει τον Ελίασον και δεξιά τον Άμραμπατ. Και ο Σιμάνσκι επέστρεψε στην θέση του Γιόνσον, μαζί με τον Πινέδα ήταν ξανά δίδυμο στα χαφ. Από την άλλη μεριά ο Μιχάλης Γρηγορίου επέλεξε ένα 4-2-3-1. Με τον Λεο στην κορυφή της επίθεσης και τον Ροζάλες να κινείται κοντά του. Και τον Τζίμα με τον Kάαν στις δυο πτέρυγες.