Πέρυσι η ΑΕΚ πήγε στο Χαριλάου για την Ευρώπη, φέτος πάει για τον τίτλο!

Άρης - ΑΕΚ

i

© Intime

Πέρυσι η ΑΕΚ πήγε στο Χαριλάου για την Ευρώπη, φέτος πάει για τον τίτλο!

Βασίλης Πολυχρονόπουλος 08:30 - 08.05.2023 / Ανανεώθηκε: 08:35 - 08.05.2023

Πριν ένα χρόνο η ΑΕΚ έπαιξε «τελικό» με τον Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης» για ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο. Φέτος πηγαίνει στο ίδιο γήπεδο να δώσει έναν «τελικό» τίτλου. Αυτό από μόνο του δείχνει και το τι έχει καταφέρει ο Ματίας Αλμέιδα...

Το βράδυ της Δευτέρας (8/5, 21:00) η ΑΕΚ θα φιλοξενηθεί από τον Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης» για την 9η αγωνιστική των playoffs της Stoiximan Super League, σε μια αναμέτρηση που η νίκη είναι μονόδρομος για την Ένωση. Μπορεί να μην κρατάει την τύχη του τίτλου στα χέρια της, αφού δεν κατάφερε να νικήσει τον Ολυμπιακό στην «OPAP Arena», αλλά οφείλει να φύγει με το τρίποντο από τη Θεσσαλονίκη.

Να κάνει δηλαδή εκείνη το... χρέος της και την ίδια ώρα να περιμένει «στραβοπάτημα» του Παναθηναϊκού στο Φάληρο, που θα τη φέρει στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα της Super League και κατ' επέκταση «αγκαλιά» με τον τίτλο του πρωταθλήματος, καθώς σε περίπτωση που με το πέρας της 9ης αγωνιστικής των playoffs ο Δικέφαλος φιγουράρει στην κορυφή, ουσιαστικά θα έχει πάρει και την κούπα, αφού την τελευταία αγωνιστική θα υποδεχτεί τον Βόλο στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Εν ολίγοις, η ΑΕΚ πηγαίνει στο Χαριλάου, προκειμένου να κάνει ότι περνάει το χέρι της ώστε να στεφθεί πρωταθλήτρια Ελλάδας 2022-2023. Και αυτό που παρουσιάζει αρκετό ενδιαφέρον είναι το γεγονός πως δεν είναι η πρώτη φορά που οι «κιτρινόμαυροι» πηγαίνουν σε αυτό το γήπεδο για να παίξουν έναν «τελικό». Πέρυσι ακριβώς τέτοια εποχή είχε γίνει το ίδιο. Μόνο που τότε ήταν άλλου είδους «τελικός».

Συγκεκριμένα, στις 14 Μαΐου του 2022 η ΑΕΚ είχε «κονταροχτυπηθεί» με τον Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης» σε έναν... τελικό για το ευρωπαϊκό εισιτήριο. Οι «κιτρινόμαυροι» είχαν... αυτοκτονήσει εκείνο το βράδυ, καθώς παρότι προηγήθηκαν με 2-0, είδαν τον Άρη να το κάνει 3-2 μέσα σε ένα 15λεπτο και κάπως έτσι έμειναν εκτός ευρωπαϊκών θέσεων, αφού τερμάτισαν στην 5η θέση, η οποία πέρυσι δεν έδινε ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Πέρυσι λοιπόν πήγε στο Χαριλάου διεκδικώντας την είσοδο της στην Ευρώπη και φέτος πηγαίνει διεκδικώντας τον τίτλο της πρωταθλήτριας. Πάντως, ασχέτως με το τι θα γίνει το βράδυ της Δευτέρας (8/5), ένα είναι το σίγουρο: Ο Ματίας Αλμέιδα έχει κερδίσει ήδη την αναγνώριση και τον σεβασμό όλης της φίλαθλης Ελλάδας.