ΑΕΚ σημαίνει επίθεση: Πόνσε και Λιβάι Γκαρσία προκαλούν τρόμο στις αντίπαλες άμυνες (vids)

Εζέκιελ Πόνσε & Λιβάι Γκαρσία

i

©Intime

ΑΕΚ σημαίνει επίθεση: Πόνσε και Λιβάι Γκαρσία προκαλούν τρόμο στις αντίπαλες άμυνες (vids)

Κώστας Τόπας 09:55 - 05.02.2024

Εζέκιελ Πόνσε και Λιβάι Γκαρσία είναι οι πιο φορμαρισμένοι επιθετικοί του ελληνικού πρωταθλήματος, με τους δύο παίκτες της ΑΕΚ να καταρρίπτουν το ένα ρεκόρ μετά το άλλο.

Μετά το ματς με τον ΟΦΗ την προηγούμενη εβδομάδα, πάλι στο γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας, η ΑΕΚ έκανε και δεύτερη συνεχόμενη εντός έδρας νίκη. Αυτή την φορά με 4-2 κι απέναντι σε μια πολύ καλύτερη ομάδα όπως είναι ο Αστέρας Τρίπολης, αλλά με ακόμη καλύτερη εμφάνιση και περισσότερα γκολ. Μετά από αυτό το νέο τρίποντο, η Ένωση παρέμεινε στη 2η θέση με 48 βαθμούς και στο -2 από τον ΠΑΟΚ, τον οποίο θα αντιμετωπίσει την επόμενη αγωνιστική στην Τούμπα (11/02, 22:00).

Γι' ακόμη ένα παιχνίδι η ΑΕΚ είχε σε κορυφαία ημέρα τον Εζέκιελ Πόνσε, ο οποίος έφτασε τα επτά γκολ στα τελευταία τρία ματς πρωταθλήματος, τα οκτώ συνολικά στη Super League, ενώ μετρά κι ένα στην Ευρώπη, αυτό απέναντι στη Μπράιτον

Έκι Πόνσε αλά Ντέμης

Ο Αργεντινός στράικερ κόντρα στον Αστέρα, βρήκε δίχτυα με σεντρεφορίσια κίνηση φανταστική γυριστή κεφαλιά για το 2-0, ωστόσο κατακυρώθηκε σε εκείνον και το 1-0 από το κόρνερ του Μάνταλου, καθώς στην κεφαλιά που παίρνει και πριν ο Ζουκάνοβιτς έχει την τελευταία επαφή, η μπάλα έχει τροχιά προς τα μέσα. 

Το εντυπωσιακότερο όλων είναι ότι ο τελευταίος παίκτης της ΑΕΚ που είχε καταφέρει να μετρήσει επτά γκολ σε τρεις αγώνες πρωταθλήματος ήταν ο Ντέμης Νικολαΐδης πριν από 27 χρόνια. Συγκεκριμένα, ο παλαίμαχος επιθετικός της Ένωσης, είχε σημειώσει πέντε γκολ στις 23 Φεβρουαρίου του 1997 και στο 6-1 επί της Καλαμάτας στη Νέα Φιλαδέλφεια, ενώ είχε σκοράρει από μία φορά στα ματς με Απόλλωνα Σμύρνης (1-2) και Αθηναϊκό (6-1) που ακολούθησαν.

Τα εννέα γκολ του Πόνσε σε 24 ματς, σε όλες τις διοργανώσεις φέτος, αποτελούν σπουδαίο επίτευγμα για τον ίδιο. Ειδικά από τη στιγμή που τόσο πέρυσι με την Έλτσε (6 γκολ) όσο και πρόπερσι Σπαρτάκ Μόσχας (5 γκολ) δεν ξεπέρασε τον συγκεκριμένο αριθμό τερμάτων. Αν συνεχίσει με αυτούς τους ρυθμούς δεν αποκλείεται ο 26χρονος φορ της ΑΕΚ να φτάσει την επίδοση που είχε τη σεζόν 2018/19, στην πρώτη του θητεία με τα «κιτρινόμαυρα». Εκείνη τη σεζόν, είχε βρει 21 φορές τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα. 

Το ρεκόρ του «άπιαστου» Λιβάι

Εκτός από τον Πόνσε, ο Ματίας Αλμέιδα είδε και τον Λιβάι Γκαρσία να βάζει το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ στον αγώνα με τον Αστέρα. Ο 26χρονος επιθετικός από το Τρινιντάντ και Τομπάκο, πέρασε ως αλλαγή στο ματς και κατάφερε με την... τρίτη να σκοράρει με υπέροχο τρόπο. Με αυτόν τον τρόπο, ο Λιβάι Γκαρσία σήμερα έχει σκοράρει και στα επτά τελευταία ματς του πρωταθλήματος που αγωνίστηκε και απειλεί ένα ιστορικό ρεκόρ. Αυτό κατέχουν με οκτώ διαδοχικά παιχνίδια όπου είχαν πετύχει γκολ δύο παίκτες της ΑΕΚ, ο Κώστας Νικολαΐδης (1967/68) και ο Ντέμης Νικολαΐδης (1997/98), αλλά και ο Γιώργος Σιδέρης του Ολυμπιακού σε δύο σεζόν (1964/65, 1968/69).

Το πιο «καυτό» δίδυμο του πρωταθλήματος

Λιβάι Γκαρσία κι Εζέκιελ Πόνσε έχουν πάρει φόρα κι αποτελούν μόνιμο μπελά για τις αντίπαλες άμυνες. Οι δύο επιθετικοί της ΑΕΚ αποτελούν το πιο «καυτό» επιθετικό δίδυμο του πρωταθλήματος, έχοντας σκοράρει μαζί 17 γκολ. Ο Ματίας Αλμέιδα γνωρίζει πως έχει ένα σοβαρό... δίλλημα ενόψει Τούμπας. Αυτό όμως δεν τον προβληματίζει, όπως άλλωστε δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου μετά το ματς με τους Αρκάδες. 

«Αυτό το περίμενα. Είναι… όμορφες ανησυχίες. Στην πραγματικότητα ποτέ δεν με απασχολεί, δεν με ανησυχεί όταν δεν σκοράρουν. Ξέρω ότι θα σκοράρουν. Δεν κάναμε λάθος που τον φέραμε (σ.σ. Πόνσε). Χρειάστηκε λίγο χρόνο. Κι εγώ έδειξα πολλή υπομονή επίσης. Αρχίζει και αποκτά ξανά αυτοπεποίθηση. Εκμεταλλευόμενος τα παιχνίδια που ήταν εκτός ο Λιβάι μπόρεσε και σκόραρε. Αυτός είναι ο ανταγωνισμός», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Αργεντινός τεχνικός των «κιτρινόμαυρων».

12 γκολ σε 3 ματς

Κι όλα αυτά λίγους μήνες αφότου η ΑΕΚ αδυνατούσε να πάρει γκολ από τους επιθετικούς της κι είχε δεχθεί έντονη κριτική για την αναποτελεσματικότητα μπροστά στην αντίπαλη εστία. Ωστόσο, τόσο ο «Πελάδο» όσο και οι παίκτες της Ένωσης δούλεψαν εντατικά στα αδύναμα σημεία που όντως παρουσίαζε η ομάδα κι έβαλαν ξανά μπρος το σχέδιο του σκοραρίσματος από όλες τις γραμμές. Μέχρι και τον Στάνκοβιτς είδαμε πριν από μερικές εβδομάδες να συμβάλει σε γκολ, όταν με μακρινή μεταβίβαση βρήκε τον Πόνσε για να σκοράρει ο τελευταίος απέναντι στον ΟΦΗ

Ο Ματίας Αλμέιδα είχε φροντίσει να καθησυχάσει τους πάντες, όταν είχε δεχθεί ερώτηση σχετικά με την αναποτελεσματικότητα και την τότε, αδυναμία της ΑΕΚ να πάρει γκολ από τους επιθετικούς της. 

«Είναι η αλήθεια πως δεν πρέπει να υποτιμάμε τους επιθετικούς της ομάδας...», είχε πει χαρακτηριστικά. Σήμερα, η ΑΕΚ μετράει 12 γκολ σε τρία ματς, αποδεικνύοντας πως βρίσκεται σε τρομερή φόρμα και βρίσκει γκολ με οποιονδήποτε τρόπο.