Με φόρα η ΑΕΚ στην Τούμπα, σκόρπισε με τεσσάρα τον Αστέρα Τρίπολης!
i

© Intime

Με φόρα η ΑΕΚ στην Τούμπα, σκόρπισε με τεσσάρα τον Αστέρα Τρίπολης!

Βασίλης Πολυχρονόπουλος Κώστας Τσίλης 19:25 - 04.02.2024 / Ανανεώθηκε: 20:30 - 04.02.2024

Πάρτι για την ΑΕΚ στην «OPAP Arena», που πραγματοποίησε μία εξαιρετική εμφάνιση και «πάτησε» τον Αστέρα Τρίπολης με 4-1 πριν το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

Μετά το ματς με τον ΟΦΗ την προηγούμενη εβδομάδα, πάλι στο γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας, η ΑΕΚ έκανε και δεύτερη συνεχόμενη εντός έδρας νίκη. Αυτή την φορά απέναντι σε μια πολύ καλύτερη ομάδα όπως είναι ο Αστέρας Τρίπολης, αλλά με πολύ καλύτερη εμφάνιση και περισσότερα γκολ. Και με τον Πόνσε να σκοράρει για τρίτο συνεχόμενο ματς αλλά και τον Γκαρσία να επιστρέφει με γκολ μετά τον τραυματισμό του.

Στην πραγματικότητα το γεγονός πως ο Αλμέιδα υποχρεώθηκε λόγω των απουσιών να παίξει με τον Πινέδα και τον Μάνταλο ως δίδυμο στα χαφ, επί της ουσίας βγήκε σε πολύ καλό για την ΑΕΚ. Τόσο ο Μεξικανός, όσο κυρίως ο Έλληνας διεθνής χαφ, έδωσαν έναν πολύ καλό ρυθμό στο παιχνίδι της Ένωσης ειδικά στο πρώτο ημίχρονο. Και έβαλαν πολύ στο παιχνίδι και τον Άμραμπατ αλλά κυρίως τον Ελίασον από τα δυο άκρα. Σ’ αυτόν τον ρυθμό δεν κατάφερε σε ανταποκριθεί ο Αστέρας, που βρέθηκε να χάνει με 3-0. Και εκεί τελείωσαν όλα.

Δείτε πως κάλυψε το Sportal την εξέλιξη του αγώνα

Ακόμα και όταν οι φιλοξενούμενοι μπήκαν σχετικά καλύτερα στο δεύτερο ημίχρονο, όταν η ΑΕΚ έδειχνε να βγάζει και λίγο το πόδι από το γκάζι, πάλι τίποτα δεν μπορούσε να αλλάξει. Κυρίως διότι όταν ο Αλμέιδα έφερε κάποια στιγμή από τον πάγκο και τον Γκαρσία, η Ένωση ανέβασε και πάλι στο φουλ τις στροφές της. Με τον Λιβάι να στήνει και αυτός ένα μικρό πάρτι και τον Δικέφαλο να δείχνει πως μπορεί να φτάσει το σκορ σε μεγάλα ύψη. Τελικά έμεινε στα τέσσερα, ο Αστέρας μείωσε λίγο περισσότερο στο τέλος, αλλά επί της ουσίας η συνολική αγωνιστική εικόνα είναι πως η Ένωση έφτασε πολύ εύκολα στη νίκη.

ΟΙ ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Ραντόνια, Μήτογλου, Κάλενς, Πήλιος, Γιόνσον, Άμραμπατ (66’ Φερνάντες), Τσούμπερ, Πινέδα (78’ Γαλανόπουλος), Μάνταλος (78’ Λιούμπισιτς), Ελίασον, Πόνσε (66’ Γκαρσία).

Αστέρας Τρίπολης (Μίλαν Ράσταβατς): Γραμματικάκης , Λύρατζης (50’ Άλβαρες), Καστάνιο, Τζουκάνοβιτς, Χουχούμης, Γιαμπλόνσκι(79’ Αλάγμπε), Γκος (65’ Βαλιέντε), Καλτσάς (65’ Σίτο), Μπαρτόλο (46’ Ζούγκλης), Κρέσπι, Μιριτέλο.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ

Η ΑΕΚ με την παρουσία του Μάνταλου και του Πινέδα στα χαφ, είχε πολύ καλή κυκλοφορία της μπάλας και ειδικά στο πρώτο ημίχρονο έπιασε «διαβολεμένο» ρυθμό. Εξ ου και προηγήθηκε η Ένωση με 3-0 και κάπου εκεί τελείωσε το ματς.

MVP

Πολύ επιδραστικός στο παιχνίδι της ΑΕΚ ήταν ο Πέτρος Μάνταλος. Όμως πάνω στο νήμα τον τίτλο του πολυτιμότερου του ματς τον κερδίζει ο Νίκλας Ελίασον που είχε επί της ουσίας δυο ασίστ στο παιχνίδι.

Η ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΠΑΓΚΩΝ

Με τον κλασικό σχηματισμό που είναι κοντά στο 4-4-2, πήγε και πάλι ο Ματίας Αλμέιδα. Με τον Τσούμπερ ξανά δίπλα στον Πόνσε στο επιθετικό δίδυμο, αλλά αυτή την φορά τον Ελίασον με τον Άμραμπατ στα δυο άκρα της επίθεσης. Και τον Πινέδα με τον Μάνταλο να είναι τα δυο χαφ στην μεσαία γραμμή. Από την άλλη μεριά ο Μίλαν Ράσταβατς διατήρησε το κλασικό του 4-2-3-1. Στην κορυφή της επίθεσης ήταν ο Μιριτέλο με τον Μπαρτόλο από πίσω του σε ρόλο ελεύθερο. Ενώ στα δυο άκρα της επίθεσης ήταν ο Καλτσάς με τον Κρέσπι.

🔴Sportal Sunday Live με Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός και όλη τη δράση της Κυριακής