Πρώτη ήττα της ΑΕΚ μετά από 204 ημέρες

Φελίπε και Κανός

i

© Intime

Πρώτη ήττα της ΑΕΚ μετά από 204 ημέρες

Τζιοβάνι Ζάκαρη 22:48 - 02.10.2023 / Ανανεώθηκε: 23:03 - 02.10.2023

Η ΑΕΚ ηττήθηκε για πρώτη φορά στο φετινό πρωτάθλημα, με τον ΟΦΗ να της «κλέβει» το τρίποντο στο «Γεντί Κουλέ». Αυτή ήταν και η πρώτη απώλεια της Ένωσης από τον Μάρτιο του 2023, διατηρώντας το αήττητο σερί της για σχεδόν πέντε μήνες.

Το βράδυ της Δευτέρας δεν ολοκληρώθηκε με ιδανικό τρόπο για την ΑΕΚ, αφού η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα ηττήθηκε από τον ΟΦΗ με 2-0, στο εκτός έδρας ματς της. Αυτή ήταν η πρώτη της απώλεια για το φετινό πρωτάθλημα, με την Ένωση να χάνει έδαφος στην κούρσα της κορυφής της Stoiximan Super League.

Μάλιστα, οι «κιτρινόμαυροι» αγνοούσαν για αρκετό καιρό την έννοια της ήττας, αφού για να βρει κανείς την τελευταία τους απώλεια θα πρέπει να γυρίσει τον χρόνο περίπου πέντε μήνες πίσω. Συγκεκριμένα, η τελευταία φορά που η ΑΕΚ έχασε ήταν 204 μέρες πριν και συγκεκριμένα τον Μάρτιο του 2023, στο ματς της τελευταίας αγωνιστικής της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος. 

Αντίπαλός της ο Ολυμπιακός, ο οποίος κόντρα στα προγνωστικά επικράτησε με 3-1 εκτός έδρας και αποτέλεσε την πρώτη ομάδα που παίρνει τρίποντο στην «OPAP Arena». Πιο αναλυτικά, οι δύο ομάδες τέθηκαν αντιμέτωπες στις 12 Μαρτίου του 2023, με την ομάδα του Ματίας Αλμέιδα να είναι πρωτοπόρος στο πρωτάθλημα.

Στο πρώτο ημίχρονο η γηπεδούχος βρήκε το γκολ, με τον Ορμπελίν Πινέδα να κάνει το 1-0. Όμως το τέρμα του ακυρώθηκε για χέρι και έτσι το 0-0 παρέμεινε μέχρι την ανάπαυλα. Κόντρα στη ροή, η ομάδα που πήρε προβάδισμα ήταν αυτή του Πειραιά, με τον Μπιέλ να στέλνει την μπάλα στον Μουκουντί και από εκεί να καταλήγει στα δίχτυα. Ακολούθησε το 0-2 του Σεντρίκ Μπακαμπού και τη χαριστική βολή έδωσε ο Σέρτζι Κανός, με την ΑΕΚ απλά να μειώνει σε 1-3 με τον Τσούμπερ.