Η ΑΕΚ έκανε το 11/11 στην έδρα της μετά από 23 ολόκληρα χρόνια
i

ΑΕΚ, πανηγυρισμοί/©intime

Η ΑΕΚ έκανε το 11/11 στην έδρα της μετά από 23 ολόκληρα χρόνια

Κώστας Τσίλης 18:26 - 30.01.2023 / Ανανεώθηκε: 18:29 - 30.01.2023

Η ΑΕΚ μετρά στη Νέα Φιλαδέλφεια 11 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια και είναι η πρώτη φορά που το πετυχαίνει εντός έδρας μετά τη σεζόν 1999-2000.

Καθ' όλη την διάρκεια του έργου της κατασκευής του νέου γηπέδου της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, υπήρχε μια σχεδόν μόνιμη συζήτηση για το αν μπορούν τα... τσιμέντα, να παίξουν μπάλα. Αν δηλαδή θα μπορούσε η επιστροφή της ΑΕΚ στην φυσική της έδρας, να της δώσει και αγωνιστική δυναμική. Η απάντηση είναι μάλλον ξεκάθαρη. Η ΑΕΚ έχει δώσει 11 ματς στην Opap Arena σε πρωτάθλημα και Κύπελλο μέχρι στιγμής και έχει κάνει 11 νίκες, με τελευταία αυτή που πέτυχε το βράδυ της Κυριακής επί του Άρη με 3-0.

Προφανώς αυτός είναι και ένας από τους λόγους που αυτή την στιγμή βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας. Όμως έχει την σημασία του το γεγονός, πως για να βρει κανείς ανάλογο σερί εντός έδρας νικών για την ΑΕΚ, θα πρέπει να... προσπεράσει τα σχεδόν 20 χρόνια περιπλάνησης μακριά από τη Νέα Φιλαδέλφεια. Δεν είχε καταφέρει ούτε καν να πλησιάσει σ' ένα τέτοιο σερί στο Ολυμπιακό Στάδιο. 

Η ΑΕΚ στο πρώτο μεγάλο «θέλω», έδειξε έτοιμη για όλα
ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΛΗΣ

23:48 - 29.01.2023

Η ΑΕΚ στο πρώτο μεγάλο «θέλω», έδειξε έτοιμη για όλα

Η ΑΕΚ που τα τελευταία χρόνια σ' όλα τα μεγάλα θέλω έκανε πίσω, τώρα δείχνει πως έχει και τη νοοτροπία και το υλικό και τον προπονητή και την ικανότητα και τον... αρχηγό για να τα διεκδικήσει όλα. Γράφει ο Κώστας Τσίλης

Τελευταία φορά που είχε πετύχει η ΑΕΚ κάτι ανάλογο, ήταν την σεζόν 1999-2000. Και πάλι στη Νέα Φιλαδέλφεια, στο Ν. Γκούμας. Εκείνη τη σεζόν, μετά την ήττα ενός έδρας στις 29 Δεκέμβρη από τον Πανιώνιο (με γκολ του νυν team manager της ΑΕΚ Δημήτρη Ναλιτζή), η ΑΕΚ έκανε ένα σερί 13 νικών μέσα στο γήπεδο της. Δέκα για το πρωτάθλημα και τρεις για το κύπελλο. 

Μάλιστα στην αρχή εκείνη της σεζόν, το Ν. Γκούμας είχε υποστεί τεράστιες ζημιές από τον φονικό μεγάλο σεισμό του Σεπτέμβρη στην Πάρνηθα. Και η ΑΕΚ είχε χρειαστεί να μετακομίσει για δυο εντός έδρας ματς πρώτα στη Νέα Σμύρνη και μετά στο γήπεδο Καραϊσκάκη. Ενώ στο τέλος εκείνος της σεζόν, η ΑΕΚ κατέκτησε το κύπελλο.