Η επιστροφή του Βίντα, δεν δίνει όλες τις απαντήσεις για το κέντρο της άμυνας στην Τούμπα
i

© Intime

Η επιστροφή του Βίντα, δεν δίνει όλες τις απαντήσεις για το κέντρο της άμυνας στην Τούμπα

Κώστας Τσίλης 09:55 - 07.02.2024

Έχει τεράστια σημασία για τον Αλμέιδα η επιστροφή του Βίντα στις προπονήσεις της ΑΕΚ, όμως η απόφαση για τον δεύτερο στόπερ στο ματς της Κυριακής με τον ΠΑΟΚ, ακόμα είναι σε εκκρεμότητα

Αν αυτή την στιγμή άνοιγε η συζήτηση για τον τίτλο του mvp της ΑΕΚ για την φετινή σεζόν, η υποψηφιότητα του Ντομαγκόι Βίντα, θα ήταν από τις πιο ισχυρές. Τόσο για την επιδραστικότητα που έχει στο παιχνίδι της ομάδας, όσο και για τα κρίσιμα γκολ που έχει πετύχει. Ως εκ τούτου έχει τεράστια σημασία για τον Ματίας Αλμέιδα, το γεγονός πως ο Κροάτης ήδη από τη σημερινή προπόνηση θα μπει ξανά στο κανονικά πρόγραμμα δουλειάς. Και επομένως θα είναι έτοιμος για το ματς της Κυριακής με τον ΠΑΟΚ

Ωστόσο η επιστροφή του Βίντα, δεν δίνει όλες τις απαντήσεις για το κέντρο της άμυνας της ΑΕΚ, στο παιχνίδι της Τούμπας. Υπάρχει και ο δεύτερος στόπερ. Αυτός που θα παίξει δίπλα στον Βίντα. Αυτή την απόφαση, ο Αλμέιδα θα την ζυγίσει πολύ και δεν θα είναι και εύκολο να την πάρει. Θεωρητικά την διεκδικούν και ο Κάλενς και ο Μουκουντί, ακόμα και ο Μήτογλου. 

Πρακτικά, πιθανότατα θα παιχθεί ανάμεσα στον Περουβιανό και τον Καμερουνέζο στόπερ. Ειδικά από την στιγμή που πλέον ο Μουκουντί συμπλήρωσε μια ολόκληρη εβδομάδα από τότε που επέστρεψε από το κύπελλο εθνών Αφρικής και έχει μπει και πάλι στους ρυθμούς της ομάδας. 

Πάλι θεωρητικά, στην ιεραρχία στα στόπερ, ο Μουκουντί ήταν πιο ψηλά από τον Κάλενς. Όμως η αλήθεια των αριθμών λέει, πως ο Περουβιανός κεντρικός αμυντικός, έχει παίξει βασικός σε πολύ περισσότερα παιχνίδια πρωταθλήματος από τον Καμερουνέζο. Στα 14 από τα 21 συνολικά και στα 14 από τα 18 από τότε που φόρεσε την κιτρινόμαυρη φανέλα. Επομένως τυπικά, στο πρωτάθλημα, ο Κάλενς ανέβηκε πιο ψηλά στην ιεραρχία από τον Μουκουντί. 

Βεβαίως για τον Αλμέιδα, η ιεραρχία έχει μικρή εως μηδενική σημασία. Αυτό που μετρά είναι το ποιός θα μπει στο γήπεδο σε κάθε ματς και θα υπηρετήσει καλύτερα το αγωνιστικό πλάνο. Αυτός που θα κάνει την δουλειά. Με τον Κάλενς στο κέντρο της άμυνας, η ΑΕΚ έχει μεγαλύτερη ταχύτητα στις αντιδράσεις της. Κάτι που σίγουρα θα το χρειαστεί την Κυριακή απέναντι στους γρήγορους επιθετικούς και μεσοεπιθετικούς του ΠΑΟΚ. Με τον Μουκουντί στο κέντρο της άμυνας, η ΑΕΚ έχει καλύτερο κτίσιμο επιθέσεων από τα μετόπισθεν. Κάτι που επίσης θα χρειαστεί σίγουρα στο ματς της Τούμπας. 

Αυτό που είπε ο Μελισσανίδης στον Γκαρσία, δεν απέχει πολύ απ' αυτό που έχει στο μυαλό του
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

10:11 - 06.02.2024

Αυτό που είπε ο Μελισσανίδης στον Γκαρσία, δεν απέχει πολύ απ' αυτό που έχει στο μυαλό του

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Μελισσανίδης λέει το «δεν πωλείται» για τον Γκαρσία και έστω και αν τα δεδομένα είναι πολύ διαφορετικά, υπάρχει πάντα κάτι πολύ συγκεκριμένο στο μυαλό του αφεντικού της ΑΕΚ.

Δεν είναι μια εύκολη απόφαση για τον Αλμέιδα. Ίσως είναι ακόμα πιο δύσκολη, ακόμα και από την επιλογή του φορ για την κορυφή της επίθεσης. Ίσως μάλιστα χρειαστεί ο Αργεντινός τεχνικός να πάρει όλες τις προπονήσεις της εβδομάδας και να φτάσει μέχρι και την τελευταία, προκειμένου να κάνει την τελική του επιλογή για τον "παρτενέρ" του Βίντα στα στόπερ.