Αυτό που είπε ο Μελισσανίδης στον Γκαρσία, δεν απέχει πολύ απ' αυτό που έχει στο μυαλό του

Λιβάι Γκαρσία

i

Λιβάι Γκαρσία/©intime

Αυτό που είπε ο Μελισσανίδης στον Γκαρσία, δεν απέχει πολύ απ' αυτό που έχει στο μυαλό του

Κώστας Τσίλης 10:11 - 06.02.2024

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Μελισσανίδης λέει το «δεν πωλείται» για τον Γκαρσία και έστω και αν τα δεδομένα είναι πολύ διαφορετικά, υπάρχει πάντα κάτι πολύ συγκεκριμένο στο μυαλό του αφεντικού της ΑΕΚ.

Όταν ο Δημήτρης Μελισσανίδης είναι πολύ θυμωμένος, φημίζεται για τις επικές του ατάκες. Το ίδιο και όταν είναι πολύ ενθουσιασμένος. Προφανώς στην δεύτερη κατηγορία, υπάγεται αυτό το «δεν θα σε πουλήσω ποτέ ρε», που φώναξε το αφεντικό της ΑΕΚ στον Λιβάι Γκαρσία μέσα στα αποδυτήρια της Νέας Φιλαδέλφειας, μετά το ματς με τον Αστέρα Τρίπολης. Άλλωστε σ' έναν ποδοσφαιρικό κόσμο απολύτως επαγγελματικό, ένα περιουσιακό στοιχείο όπως ο επιθετικός από το Τρινιντάντ, μοιάζει απίθανο να μπει στην κατηγορία του «δεν πωλείται».

Όμως από την άλλη μεριά, ο Μελισσανίδης δεν ήταν η πρώτη φορά που χρησιμοποίησε δημοσίως αυτή την φράση για τον Γκαρσία. Το είχε ξανακάνει πέρυσι στο φινάλε της σεζόν, σε πολύ πιο επίσημο επίπεδο και με πολύ πιο κατηγορηματικό τρόπο. Αλλά σε μια χρονική στιγμή, που ο Λιβάι είχε βγει πρώτος σκόρερ, είχε κάνει την καλύτερη σεζόν της καριέρας του και ήδη είχε φανεί πως ευρωπαϊκές ομάδες ήταν έτοιμες να ανοίξουν το σεντούκι τους για να τον αποκτήσουν. 

Το «δεν πωλείται ο Γκαρσία», εκτός από δημοσίως πέρυσι το καλοκαίρι, το επανέλαβε ιδιωτικώς και στον ίδιο τον ποδοσφαιριστή, αλλά και στην Λανς όταν αυτή κατέθεσε πρόταση αγοράς που άγγιζε τα 23 εκατομμύρια ευρώ. Ή ακόμα και όταν κάποια γαλλικά ΜΜΕ, έφτασε ακόμα και στα 27.

Ο Μελισσανίδης πέρυσι το καλοκαίρι όχι μόνο δεν παραχώρησε τον Γκαρσία, αλλά του ανανέωσε το συμβόλαιο μέχρι και το 2028. Προφανώς αυτή ήταν μια εμπορική κίνηση, έστω και αν ο Λιβάι δεν θα έμπαινε στον τελευταίο χρόνο του προηγούμενο συμβολαίου και ως εκ τούτου δεν υπήρχε κίνδυνος να χαθεί. Η ουσία είναι, πως παρόλο που η ατάκα "δεν θα σε πουλήσω ποτέ", ήταν μέσα στον ενθουσιασμό του Μελισσανίδη, δεν απείχε και πολύ απ' αυτά που σκέφτεται για τον ποδοσφαιριστή. 

Ο διοικητικός ηγέτης της ΑΕΚ έχει ποδοσφαιρική αδυναμία στον Γκαρσία. Για πολλούς λόγους. Και υπάρχει και μια πολύ σημαντική παράμετρος. Μπορεί ο Μελισσανίδης να γουστάρει να βλέπει τον Λιβάι στην ΑΕΚ, αλλά ο Αλμέιδα γουστάρει να τον έχει στην ΑΕΚ. Ο Αργεντινός τον έφτιαξε φορ τον Γκαρσία και έκτισε πάνω του το αγωνιστικό μοντέλο του. Και ότι έχει τόση μεγάλη σημασία για τον Αλμέιδα, έχει και για τον Μελισσανίδη. 

Προφανώς και ουδείς μπορεί να προβλέψει τι θα γίνει το καλοκαίρι, αν στην ΑΕΚ φτάσουν προτάσεις τέτοιες για τον Γκαρσία, που να είναι αδύνατον να τις αρνηθεί. Και παράλληλα να είναι και πολύ ελκυστικές για τον ίδιο τον Λιβάι. Δεδομένα ωστόσο, δεν θα είναι καθόλου εύκολο να πει ο Μελισσανίδης το «ναι», στην πώληση του Γκαρσία. Σίγουρα πάνω απ' όλα βάζει το συμφέρον της ΑΕΚ. Σίγουρα δεν πρόκειται να σταθεί εμπόδιο σε μια προοπτική που θα την θέλει πολύ ο Λιβάι. Σίγουρα όμως δεν θα είναι απλό για κανέναν ευρωπαϊκό σύλλογο, να γυρίσει το διακόπτη από το «δεν πωλείται ο Γκαρσία».